Hoe ziet mijn dag eruit... tea topicVolgens mij helemaal niet zo interessant als het lijkt… maar hoe ziet mijn dag eruit? Laat dat nu elke dag weer anders zijn! Maar de redelijk vaste routines en gebeurtenissen zal ik beschrijven, wie weet heeft iemand er iets aan (lijkt me sterk, maar goed). Ons leven is best druk, dus hou je vast!

Een dag? We gaan de week door!

De ene dag is compleet anders als de andere dag. Ik zal in het kort mijn of eigenlijk onze week doornemen inclusief de sport en taxi dienst voor de dames, werk, vrijwilligerswerk, het huishouden en het werk voor Veusteveul.

Van maandag tot en met zaterdag staan wij om 06.45 uur op, van maandag tot en met vrijdag speelt zich hetzelfde ochtend ritueel af. Dat ritueel ga ik niet elke keer herhalen… één keer is wel genoeg, misschien twee keer…

Maandag

We staan op tijd op, om 06.45 uur gaat de wekker! Ik spring onder de douche en ondertussen komende kinderen hun bed uit rollen. De oudste heeft maar liefst vijf kwartier nodig om ‘echt’ wakker te worden en normaal te functioneren.

Als ik de avond van te voren de lunch en het 10 uurtje niet klaar heb gemaakt begin ik daar direct na het douchen en aankleden aan.

Om 08.10 uur lopen we richting school, waar ik ze vervolgens om 14.00 uur weer ophaal. Ondertussen ben ik aan het werk geweest voor mijn werkgever!

De maandagmiddag is de enige middag dat we doorgaans weinig ‘moeten’, vaak is het vooral huiswerk maken en leren met de meiden. Ondertussen doe ik de huishoudelijke dingen die ook door gaan! Rond 17.00 uur begin ik met koken, daarna doet de man de afwas en rommel ik nog wat in huis.

Rond 18.45 uur gaan de meiden zich klaar maken voor het slapen en tussen 19.00 – 19.30 uur gaan zij richting bed. Meestal ga ik dan s’avonds nog even strijken… niet veel later ga ik lezen, haken of bloggen. Net waar ik zin in heb!

Dinsdag

De kinderen breng ik naar school en ik loop door naar kantoor. Op dinsdag heb ik een ‘lange’ werkdag, de hele dag op kantoor. Rond 16.30 uur ben ik klaar en loop ik naar huis, daar ga ik koken omdat we rond 18.00 uur al weer richting het zwembad moeten. Ondertussen brengt oma (die past op) de dames weer thuis en we gaan eten.

Bloggen - 700 berichtenSamen met de jongste vertrek ik dan naar het zwembad, zij heeft zwemtraining en ik probeer deze groep trainers en kinderen te ‘coördineren’ één van mijn vrijwilligersbaantjes! Rond 19.30 uur zijn we weer thuis, dames het bed in en ik op de bank met een kop koffie. Na de koffie check ik mijn mail, doe wat administratieve zaken voor werk, vrijwilligerswerk en ga aan de slag voor Veusteveul.

Woensdag

Meiden weer naar school en ik ga weer richting kantoor, op woensdag haal ik ze zelf op vanuit school. Thuis gaan we aan de slag met het huiswerk, de meiden spelen wat en ik ben nog even aan het werk of doe wat in het huishouden. Rond 16.10 uur vertrekken we weer richting het zwembad. Dit keer mag de oudste het water in, tussen 18.15 – 18.30 uur zijn we thuis en kunnen we aanschuiven. De man heeft dan gekookt!

Na het eten gaan de meiden zich klaarmaken voor de nacht en rond 19.30 uur proberen we ze er in te hebben zodat ze voldoende slaap krijgen!

Op woensdagavond is het wisselvallig wat ik doe… even wat in huis doen, afhankelijk van wat nodig is. Dan volgt weer het rondje in de mailboxen en werkzaamheden voor mijn vrijwilligers baantjes en weer besteed ik tijd aan Veusteveul. Bloggen doe ik eigenlijk dagelijks, gewoon omdat het leuk is en het mijn hobby is!

Donderdag

Een ‘lange’ werkdag! Uit het werk ga ik thuis de auto ophalen om de oudste bij oma op te halen en naar musical les te brengen. Als ik het (net) niet red, brengt oma haar en rij ik direct daar heen. De jongste is dan klaar en de oudste moet nog starten. Met de jongste ga ik meestal even boodschappen doen, soms breng ik haar thuis of ik besteed daar wat tijd om te helpen met het één of het ander.

De man zorgt ook op donderdag voor het eten… als wij dan thuis komen rond 18.30 uur kunnen we direct aanschuiven! Na het eten maken de meisjes zich klaar om naar bed te gaan!

Op donderdagavond ben ik regelmatig weg, zo’n twee donderdagen per maand ben ik dan aan het werk op de speelgoedbank omdat er speelgoed ingeleverd of opgehaald wordt. Later die avond probeer ik ook nog wat tijd aan mijn mail en de blog te besteden.

Vrijdag

Mijn vrije dag, althans als het gaat om het werken voor mijn baas. Soms ben ik er wel te vinden, maar meestal ben ik niet op kantoor te vinden op vrijdag. Het laatste jaar ging ik met de oudste richting logopedie en daarna was het tijd voor de Speelgoedbank, andere vrijwilligersbaantjes of het huishouden.

Sport en bewegenDe verwachting is voor nu dat ik de meiden naar school breng en ik daarna thuis aan de slag ga met het huishouden. Gevolgd door werkzaamheden voor Veusteveul of één van de andere werkzaamheden die ik doe. Soms zal ik gaan afspreken met vriendinnen of mijn boodschappenlijstje afwerken, dat wil zeggen dat ik dan vaak meerdere winkels in het centrum af voor spullen die ik nog moest hebben.

Om 14.00 uur haal ik de meiden weer op van school. Nadat we een uurtje thuis zijn geweest mag de jongste weer naar breakdance les. Zij is rond 17.00 uur klaar en dan breng ik de oudste, zij is rond 19.00 uur klaar. Dan gaan we snel naar huis en den eten we patat! Vervolgens dames het bed in en wij op de bank met een boek, haakwerk of lekker achter mijn laptop aan de slag!

Zaterdag

Om 06.45 uur gaat de wekker, we vertrekken richting het zwembad. Eerst mag de oudste trainen, daarna mag de jongste en loop ik ook langs het bad om waar nodig te helpen. rond 10.30 uur zijn we weer klaar en vertrekken we richting huis of de Speelgoedbank. Beetje afhankelijk van welke zaterdag het is, een aantal zaterdagen per maand is de Speelgoedbank geopend en hebben we daar genoeg te doen.

Verder is de zaterdag verschrikkelijk wisselend en niet te beschrijven! Van zwemwedstrijden en boodschappen doen tot vrijwilligerswerk of huishouden. Het kan alle kanten op!

Zondag

De zondag wisselt ook flink, dat kan elke week anders zijn! Eén ding is zeker… we hoeven zelden echt vroeg op, dat is wel lekker!

Bovenstaande is dus de huidige situatie, als je dan weer naar andere maanden of periodes kijkt ziet het er weer heel anders uit! Vanaf oktober tot en met december zijn we bijvoorbeeld heel veel op de speelgoedbank te vinden. In maart, april en mei doe ik weer een andere vrijwilligers klus die veel tijd kost. Kortom, het is per periode anders!

Hoe ziet een dag of een week er bij jou uit? Vertel, ik ben benieuwd!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge