Tag, vragenlijstjesOp verschillende blogs ben ik de afgelopen tijd de “Waar je huis woont TAG” tegengekomen, elke keer twijfelde ik om hem te plaatsen… maar ja het is gewoon echt een leuke tag waarbij er meer dingen over mij naar voren komen, best leuk! 

De tag is bedacht door Nesrin en Maris en bevat vragen over je huis en woonplaats. Wil je meer weten over ‘waar mijn huis woont’? Lees dan verder!

♥ Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Samen met mijn man, twee dochters en twee honden woon ik in Wageningen. Ik ben in 1981 geboren in Wageningen en voel me dan ook echt een Wageningse! Als klein meisje woonde we eerst in Wageningen op het Margrietplantsoen, een bovenwoning. Daarna verhuisde we naar een flatje om jaren later te verhuizen naar een hoekwoning in een ander gedeelte van Wageningen.

Vanuit mijn ouderlijk huis we gaan samenwonen in een appartementje in het centrum van Wageningen, een heerlijke tijd en alles dicht bij huis. Het centrum, de supermarkt en de uiterwaarden alles binnen enkele minuten van huis! Later verhuisde we naar een groter appartement!

♥ Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Hier kan ik maar één antwoord op geven… absoluut! Mijn familie woont hier, ik ben hier in Wageningen thuis. Waarom ik hier graag woon? Mijn ‘roots’ liggen hier, ik ben en blijf Wageningse!

Waar je huis woont TAGWat ik het leukste vindt ik dat het een relatief ‘knusse’ stad is, met veel culturen die met name voortkomen uit de Universiteit die hier gevestigd is. Je kunt hier de uiterwaarden bij de Rijn in, maar ook naar het Bos en anders ben je zo op de veluwe vanuit Wageningen.

Ook leuk zijn de activiteiten die hier te doen zijn naast de ‘reguliere’ dingen als Koningsdag. We hebben onder andere een sterke 4 & 5 mei viering, leeffestival, AID (Algemene Introductie Dagen) van de nieuwe studenten, Eten op rolletjes, Belmondo festival, Molenmarkt, Woetstok Festival, Wageningse Wielermuur maar ook een duurzaam lente weekend bijvoorbeeld. Dit soort dingen maken het nog wat bruisende en gezelliger als dat het normaal al is!

♥ Wil je hier blijven wonen?

Ja! Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om te gaan verhuizen… ik wil Wageningen niet achter me laten maar zeker mijn familie niet. Gelukkig denkt ‘de man in huis’ hier hetzelfde over… hij wil ook niet meer weg! Ons leven is hier, we werken hier en de kinderen gaan hier in Wageningen naar school!

♥ In wat voor een soort huis woon je?

Als je de statistieken bekijkt wonen we iets minder gemiddeld, we wonen namelijk in een vier kamer appartement. We hebben het wel eens over verhuizen naar een eengezinswoning, maar dat zit er (voorlopig) niet in!

♥ Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jou woonplaats?

Het allerleukste van Wageningen? Wat ik toch wel het leukste vind is de diversiteit die er is, met name de culturen!

Het allerstomst van Wageningen? Braakliggend terrein zo her en der maar vooral alle leegstaande (lelijke) panden daar moeten eigenaren en gemeente echt wat aan gaan doen wat mij betreft.

♥ Als je mocht kiezen, in wat voor een huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Als ik mocht kiezen zonder enige consequentie? Dan zou ik het liefste op een boerderij/landelijk huisje in Wageningen willen wonen. Wij zijn gek op dieren… dieren houden zou dan wat makkelijker zijn en meer ruimte voor de meiden. Maar hé, we blijven dromen!

♥ Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Dé hotspot? Echt werkelijk geen idee!! Ik ben niet zo ‘trentbewust’ geloof ik!

Leuke tag? Neem hem gerust over, vermeld de dames die hem hebben gemaakt en laat me weten dat je hem ook plaatst, dan kom ik kijken!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Superleuk om te lezen! Ik ben geboren in Driel, opgegroeid in Bennekom en woon sinds mijn 21e in Wageningen. Ik vind het zo’n heerlijke stad. Zoveel culturen bij elkaar. Wist je dat Wageningen ooit een jaar de stad met de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld was? Zo gaaf! Meer dan Amsterdam, meer dan Antwerpen, meer dan New York! Wereldstad Wageningen! Love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge