Keek op de week, Spannend... wel of niet van het balkon af?Huisdieren, ja wij hebben ze… een hond en een kat op dit moment! Alle hamsters zijn overleden en onze ‘oude’ hond is ook al een poosje hemelen. Afgelopen week hadden we plotseling heel veel huisdieren, ongenodigde huisdieren… bah! Minimaal één keer per week controleer in de huisdieren op vlooien, vooral met het warme weer. Maar helaas toch was het raak! Gelukkig attendeerde de lieve trimsters van de hond me op het feit dat ze iets hadden gevonden, gelukkig niet veel maar toch! Er waren dus vlooien bij kat en hond.

Nog niet eerder hadden we ze…

Nog niet eerder hadden we ze, die vlooien dus!  Zowel de hond als de kat niet, maar helaas het was dus zover! Bij de hond werden er (ik dacht) drie gevonden. De kat kamde ik daarna weer en daar haalde ik er zo vier uit, dat beloofde niet veel goeds!

En dan te bedenken dat we de kat elke drie weken behandelen met zo’n pipetje zooi tegen de vlooien, teken en wormen. De hond draagt een band van Seresto draagt die tot acht maanden werkt en ook nog onlangs behandeld is met een antivlooien middeltje. Dan zou je toch denken, dat moet goed gaan? Niet dus!

Selestro band

Keek op de week, een vlooien, teken en wormen band voor Bono.Vorig jaar in de zomer deden we Bono zo’n band van Seresto om, sindsdien vonden we geen teek meer! En vlooien hadden we eigenlijk nog nooit bij hem gevonden maar ook die waren ons dus onbekend. Half mei deden we een nieuwe band om, maar dit keer lijkt het geen succes! Okay, we hebben nog geen teek gezien… maar wel vlooien dus!

Ik had echt de hoop dat dit gewoon een mooie oplossing zou zijn, maar helaas! Of er is een resistentie of de vlooien zijn te hardnekkig of… tja weet ik het veel eigenlijk! Selesto komt er dus niet goed door deze keer…

En nu dan??

Uiteraard kreeg ik weer een goede tip van Melissa en Stephanie van Trimsalon Trouwe 4 voeter Nexgard voor de hond en dan meteen maar even overleggen voor de kat! En dus hing ik al snel aan de telefoon met onze dierenartsenpraktijk, inderdaad na overleg van de assistente met de dierenarts bleek Nexgard de juiste oplossing voor de hond te zijn.

Voor de kat waren er twee opties, een maandelijkse pipet (die ze nu elke drie weken krijgt) of een middeltje één keer per kwartaal. Die keuze was makkelijk! Die laatste zou het worden. Kortom… aanpakken die handel nu! Hopelijk komen we er snel vanaf!

Volgens de dierenarts is het niet gek met dit weer… het is al lang warm en onze kat komt sinds kort buiten. Een kat buiten met dit warme weer is vragen om luizen blijkt. Zelfs als je ze behandeld kennelijk…

Schoonmaken en behandelen

Bij thuiskomst meteen de bedden van de meiden (weer) afgehaald en helemaal gezogen. Ondertussen ook alle andere ruimtes waar de kat en hond komen grondig gezogen. Alle kussens en dekens van de beesten buiten gelegd en wat in de wasmachine kan in de was gedaan. De rest moeten we heel goed stofzuigen, dat doen we nu maar eerst een aantal keren en dan mogen ze er weer op liggen.

Luizen vs Vlooien

Oei, ik durf het bijna niet te zeggen… maar ik geloof dat ik liever luizen in huis heb bij de mezelf of de kinderen dan vlooien bij de beesten. Vlooien gaan gewoon niet zomaar dood, luizen zijn veel sneller weer weg als ik het zo allemaal hoor en lees.

Vlooien kunnen maanden zo niet weken overleven en weer gezellig richting mens of dier springen, ze kunnen zich opnieuw vastklemmen. Luizen daarin tegen komen niet makkelijk terug in het haar als ze er éénmaal uit zijn en gaan dan ook dood.

Bah, het was ons avontuur wel… aar we dus nog niet helemaal klaar mee zijn. Nu blijven stofzuigen, kammen en schoonmaken. Hopelijk is dat voldoende en anders toch maar ook de omgeving inspuiten met spul.

Heb jij wel eens vlooien bij de beesten en in huis gehad??

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge