Huishoudelijke hulpEens in de zoveel tijd vraag ik me af of het niet handig zou zijn om toch niet weer iemand in huis te halen die ons helpt met het huishouden. Toen wij beide nog fulltime werkte hielp mijn moeder één keer per week in ons appartementje, nu ik niet meer fulltime voor een baas werk ben ik van mening dat ik het zelf moet doen… maar dat valt niet altijd mee! Een aantal keer per jaar vraag ik me dan af, moeten we niet opnieuw een huishoudelijke hulp inschakelen? 

Het combineren van schoonmaken, werk voor mijn werkgever, vrijwilligerswerk, hobby’s, mama taxi zijn en mijn net gestarte bedrijfje is pittig! Soms weet ik dan ook niet hoe ik het allemaal rond moet breien, maar wil ook niets ‘loslaten’.

Druk en het huishouden…

We horen vaak genoeg dat mensen niet begrijpen hoe wij het allemaal doen, hoe we alles draaiende houden. En ja, eerlijk is eerlijk er schiet wel eens iets bij in. Het eerste wat er dan bij inschiet is het schoonmaken! Waar we een aantal jaren geleden elke week alle slaapkamers schoonmaakte is dat nu nog één keer in de twee weken. Het toilet één keer per week grondig en één keer per week even snel. De douche is een klusje van de man geworden… die ook al niet even trouw is in het schoonmaken, kortom het is soms echt prut!

Schoonmaakrooster

Er hangt in de gang een white board met de dagen erop, de intentie was om daar een planning op te maken voor het schoonmaken. Maar met het ophangen van het bord en het opschrijven van een planning verdween ook mijn illusie dat het een oplossing zou zijn.

Soms zijn er weken dat ik denk, Yes! We zijn weer bij en vervolgens is het weer drie weken drama. Op dit moment strijk ik elke week, in het weekend of op maandag de was weg. We wassen de hele week door overigens, het toilet doe ik vaak op maandag en vrijdag, stofzuigen minimaal om de dag… vaak dagelijks, de slaapkamers probeer ik echt één keer in de twee weken te doen, bedden verschonen wekelijks en als het stoffen in huis.

De keukenkastjes uitsoppen is inmiddels een incidenteel klusje geworden waarbij ik zo nu en dan eens een kastje doe. Er is gewoon onvoldoende tijd en zin om elke keer de hele keuken uit te soppen. Dit is overigens ook het geval bij ramen zemen, ook zo’n klusje wat niet echt bovenaan mijn lijstje staat. Dus ja er is een ritme, nee het is denk ik niet goed genoeg!

Die twijfel huishoudelijke hulp of niet?

Huishoudelijke hulpEen paar keer per jaar komt dan het gevoel weer op, zouden we geen huishoudelijke hulp moeten regelen? Vragen we mijn moeder weer? Zoeken we iemand in onze kring van familie, vrienden en kennissen of zoeken we een frisse wind? Zo kwam ik terecht op Helpling een website waar je éénmalige maar ook terugkerende huishoudelijke hulp kan regelen. Het ziet er goed en veel belovend aan, je kan huishoudelijke hulpen selecteren die je aanspreken of op basis van wat ze wel of niet doen en wat ze vragen voor hun diensten.

Maar nu, gaan we op zoek naar een huishoudelijke hulp? Voorlopig nog even niet… maar ik ken mezelf, over een paar maanden begin en denk ik er weer over en struin ik weer opnieuw internet af naar ideeën, meningen en tips van andere!

Heb jij een huishoudelijke hulp? Zo ja, hoe bevalt dat?

De foto is afkomstig van Shutterstock

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

  1. Wij hebben een huishoudelijke hulp en het bevalt super goed! Naast het werk willen we ook genieten van elkaar als gezin.
    En schoonmaken is niet mijn hobby. Natuurlijk dien we zelf ook nog wel wat in het huishouden maar het geeft zo veel verlichting. Ik kan het iedereen aanraden!

  2. Wij hebben een huishoudelijke hulp, omdat ik het huishouden helaas niet goed meer bij kan houden. En vriendlief werkt fulltime en wil daarnaast geen huishouden doen. Dus hebben we voor ons beiden voor een relaxt gevoel en een schoon huis gekozen en een huishoudelijke hulp ingeschakeld. Maar mocht ik een gezonde 26-jarige zijn, dan had ik dat waarschijnlijk niet gedaan.
    Anne onlangs geplaatst…6 mooie gevlochten en opgestoken bruidskapselsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge