Hulp vragen - kracht van sociale mediaEen gezin in de omgeving van mijn ouders bleken rond de uitgerekende datum weinig tot geen babyspullen in huis te hebben. Hier kwamen ze op woensdag 18 mei achter, mijn zusje en vader plaatste een oproep. Ik volgde met een zelfde oproep, waar we prachtige reacties op kregen!

Even heb ik nagedacht of ik de oproep zou plaatsen, maar dacht… wat hebben we te verliezen we willen een gezin helpen!

Hulp voor een ander gezin

Dit gezin is pas sinds een klein jaar ‘compleet’ in Nederland. De vader van het gezin heeft een aantal jaar geleden zijn kinderen opgepakt en is gevlucht uit een land waar oorlog is, de aanslagen waren te dichtbij. Hij kwam in Nederland terecht, waar hij ingeburgerd is, een verblijfsvergunning heeft en werkt. Hij leefde hier met drie zonen waar hij de zorg voor droeg, alleen. Sinds een klein jaar is moeder ook in Nederland, voor haar is het nog lastig hier.

In het land waar dit gezin vandaan komt is het zo dat ze lang wachten met het aanschaffen van spullen, eerst maar zien dat de baby gezond is en daarna halen vrienden en familie alle spullen in huis. Nu waren er wel wat spulletjes aanwezig, maar echt veel te weinig om voor een klein kindje te kunnen zorgen.

Hulpvraag

Er ontstaat een hulp vraag, er moet nog behoorlijk wat komen voor het kleine meisje dat geboren zal gaan worden. Een van de buren heeft nog een ledikantje met bijbehorende spulletjes, vrienden hebben nog lakentjes en dekentjes, wij speuren marktplaats af en doen een oproepje op Facebook.

Het bericht wordt 22 keer gedeeld, er komen best veel reacties openbaar, maar ook via privé berichtjes. Ook de verloskundige praktijk deelt het bericht en er ontstaat op donderdag een ‘waterval’ van hulp!

Babyuitzet compleet!

Door hulp van al die lieve, meedenkende mensen hebben we de hele babyuitzet compleet gekregen! Echt aan alles is gedacht door mensen, van luiers die ze nog hadden liggen tot badje. Dit kleine meisje komt het eerste jaar door met de gekregen kleertjes en misschien nog wel iets langer.

Op donderdag is mijn zusje een maxi cosi op gaan halen en de man in huis is naar Arnhem gereden voor een kinderwagen, vervolgens kwamen er op vrijdag al wat kleertjes binnen maar op zaterdag was het de dag dat alles compleet was. Alleen de box komt nog binnenkort, de rest hebben ze al in ontvangst genomen.

Sociale Media

Ondanks mijn eerste twijfel of ik het wel op sociale media zou zetten, ben ik blij dat zowel mijn zusje, ouders als wij zelf dit hebben gedaan!

De oproep op onze Facebookpagina’s zijn gedeeld en er is veel gereageerd! Op een gegeven moment hebben we zelfs aan gegeven dat we nu genoeg hebben en dat het niet meer nodig is. Hoe lief ook, we hoeven niet het hele huis vol te zetten met spulletjes!

Kortom, we hebben gebruik gemaakt van de kracht van sociale media en het heeft gewerkt! Bedankt allemaal!

Maak jij wel eens gebruik van de kracht van sociale media?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge