Ikea op zaterdag - ruimtegebrekAl een tijdje zitten we met een ruimte probleem, de kinderen krijgen wat meer spullen en we wonen niet heel groot. Het loste zich elke keer op door er een kast bij te zetten of weer wat te schuiven. Maar het werd rommelig op de kamer van de oudste… op naar Ikea!

Deze situatie zorgde ervoor dat we vandaag, op zaterdag met twee auto’s richting Ikea gingen!

Waarom Ikea?

Het hang gedeelte voor de kleding van onze oudste was te laag, haar jurken raakte de grond. Geen goed idee, het wordt vies en ik leek voor niets te strijken! Er moest iets gebeuren, maar om nu twee planken te missen in de kledingkast dat zag ik niet zitten.

Waar moesten we dan met de liggende kleding naar toe? Tijd voor nog een kledingkast… maar nog een kast erbij? Naast de inbouwkast, boekenkast, ladekast en trofast kast nog iets? Nee, het is al zoveel!

Daarom gooide we het om, het buisje voor de kleding omhoog, PAX kast erbij van 100 cm breed en 263 cm hoog, boekenkast naar een ander plekje op haar kamer en de trofast kast mag vertrekken!

Richting IKEA

Zelden gaan we op zaterdag richting de Ikea, meestal gaan we op een avond. Dat doen we omdat het dan rustiger is als een gemiddelde zaterdag, maar afgelopen week kwam het er niet van en komende week ook niet. En ja, ik was er klaar mee… er moest wat gebeuren!

Vorige week zat ik samen met mijn zusje op internet te kijken, een PAX kast van ikea zou het worden. We stelde wat samen op de planner voor PAX kasten van Ikea en toen zag ik dat die kasten maar liefst 236 centimeter hoog kunnen, wow!!

Dat zou hem worden, maar dan de volgende vraag… hoe dan? Eerst de kleur, wit! Ja, wit zo licht mogelijk! Wat moet er in, ik besloot er twee manden en veel planken in te doen. Op naar Ikea om het te gaan halen, we waren van plan het te laten plannen, maar wat een rij!

Er waren twee medewerkers van Ikea druk en er stonden nog mensen in de rij te wachten. Om sneller klaar te zijn pakte we een boekje (en uiteraard een Ikea potlood) en liepen langs alles wat we nodig hadden en schreven op waar we het moesten pakken.

Ikea op zaterdag - ruimtegebrekNadat we wat hadden gedronken en gegeten, het was immers etenstijd, zijn we naar beneden gegaan! Daar hebben we wat bestellingen van de buren bij elkaar gepakt en de bewuste PAX kast in het magazijn bij elkaar gezocht.

Wat een gesjouw, gelukkig was de man in huis mee… man wat een pakket! Zwaar en groot! Het voordeel, we hebben nu een grotere auto en daar paste die pakketten in, samen met de oudste reed ik terug in de auto van mijn zusje en manlief nam de jongste mee in de onze auto richting huis!

Verandering in huis

Ikea op zaterdag - ruimtegebrekDit is de eerste stap richting ruimte maken en krijgen voor spullen en kleding. Maar ook voor een ‘relaxte’ kamer voor de oudste. Ik denk dat we nu een heel eind zijn, maar er moet nog wel meer!

De oudste heeft de grootste kamer, de jongste heeft een veel kleinere kamer en heeft ook nog wat meer ruimte nodig. Zij heeft nu een klein bureautje en trofast Ikea op zaterdag - ruimtegebrekkasten en dan is haar kamer vol. Nu hebben we in elke kamer een inbouwkast, maar dan zijn we er nog niet.

In de gang staat een kast, ik wil proberen om daar ruimte in te maken voor de jongste zodat ze daar kleding of spullen kwijt kan en dan op termijn ook een stoeltje of bankje op haar kamer kan. We hebben haar beloofd dat als zijn naar groep zes gaat we haar kamer ook aanpakken. In de tussentijd is het even ‘behelpen’, maar komt vast wel goed!

Hoe lossen jullie ‘ruimtegebrek’ op behalve met opruimen, wegdoen en weggooien?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge