Inhoud van de koelkast bij ons thuis... dit is dan wel vlak voor het weekend!De Celebrity Crush sla ik over… geloof niet dat ik ooit een crush heb gehad op een bekend persoon. Ik was een paarden meisje, kortom geen tijd voor dat soort dingen! Daarom nu op naar de volgende van de #30dayblogchallengeNL, de inhoud van mijn koelkast!

We hebben een inbouw koelkast, echt heel groot is die niet… meestal komen we ruimte te kort. Nu heb ik deze foto gisteren gemaakt voor dit artikel. Maar er moeten nog boodschappen gehaald worden het weekend!

Inhoud van de koelkast, begin van de week

Normaal halen we op zondag boodschappen, tot een paar maanden geleden haalde ik de ‘grote’ boodschappen maar sinds kort doet de man dat.

Als je op zondagavond of maandag in de koelkast zou kijken ziet het er wat voller uit! Dan liggen er bijvoorbeeld vier pakken melk, voor drie tot vier dagen eten, meer vleeswaren, groente, fruit en yoghurt bijvoorbeeld. We moeten immers de hele week weer eten, broodtrommels vullen en zelf ook nog wat mee naar het werk nemen!

Op woensdag wordt de koelkast ook nog een keertje aangevuld, voor de laatste twee dagen van de school en werkweek!

Einde van de week koelkast

Inhoud van de koelkastAan het einde van de week is de koelkast wat leeg, het fruit en de groenten zijn flink geslonken, de vleeswaren is op brood gegaan en opgegeten en de melk is in de koffie verdwenen en opgedronken.

Waar we altijd (te) veel van in huis hebben zijn komkommers! Er wordt hier ongeveer een komkommer per dag opgegeten door het hele gezin, inclusief de hond.

Wat staat en ligt er nu nog in de koelkast? Links boven zie je een flesje antibiotica, bakboter en Chili saus, daaronder Coolbear, Slimpie, frietsaus en houdbare half volle melk (die overigens wel weg kan realisser ik me nu!). Op de onderste rij staat melk, Lipton ice tea green, choclademelk en sausjes.

Dan echt in de koelkast, bovenin een Radler 00, flesjes water, augurkjes, cola en Crystal Clear. Op de volgende plank liggen flessen Coolbear, tomaatjes, mozzarella en komkommers. Daaronder vindt je (pitloze) druiven, eieren, yoghurt en kruidencreme. Nog een verdieping lager roomboter, bier, drink ontbijt, bakboter en margarine.

Net boven de groente lades ligt normaal de melk, maar nu alleen nog een pak ice tea en kaas! In de lades liggen nog mini paprika’s, appels, wat vleeswaren, smeerkaas en geraspte kaas.

Er ligt nog genoeg te eten… maar lang niet meer genoeg voor een nieuwe week!

Wat ligt er altijd wel?

In onze koelkast is altijd melk, komkommer, aanmaak en boter te vinden… daarnaast ligt er altijd nog wel wat fruit en kaas. Maar de eerste vier die ik hier noem die zijn er altijd!

Op een andere blog werd heftig gereageerd op de inhoud van de koelkast, vanwege ‘foute’ producten. Ik besef me maar al te goed dat ik ook dergelijke reacties kan krijgen… als je wat kwijt wil, prima maar hou het netjes!

Wat ligt er eigenlijk altijd in jou koelkast? Wat mag er niet ontbreken?

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde.