De statistieken van januari 2017!In december plaatste ik geen overzicht over de best gelezen artikelen en de meest gebruikte zoektermen, gewoon omdat er teveel andere leuke dingen te doen en vertellen waren. Toch miste ik het nakijken en het zoeken! Die zoektermen ga ik even achterwege laten, dat lijkt elke keer weer op elkaar. We weten inmiddels wel dat Veusteveul goed wordt gevonden op alles wat te maken heeft met de Tea Topics. Nu meer over januari, het begin van 2017 waar ik eigenlijk niet veel had verwacht!

Ergens had ik gerekend op een terugloop van bezoekers op Veusteveul in januari, de statistieken waren een stuk hoger in december als november. En had dus echt verwacht dat het in januari wat verder terug zou zakken, maar niets was minder waar! Weer kwamen er meer bezoekers bij!

Persoonlijk ben en blijf ik verbaasd dat mensen het kennelijk vermakelijk vinden om de meest uiteenlopende artikelen op mijn site te lezen. Of het nu over de opvoeding gaat, de Tea Topic vragen of mijn frustraties… overal kijken wel een aantal mensen naar.

Groter pakket…

In december bleek dat de bandbreedte en de opslag te klein werd… maar er werd iets gerekt en het paste alsnog goed! In januari werd het dan toch echt tijd om meer bandbreedte en opslag te regelen, Veusteveul groeide uit haar voegen!

Door de super service van Justhost is het weer snel en fijn geregeld, betaalbaar door naar een iets groter pakket met wat mee rek!

Plan voor deze artikelen in 2017

Ook dit jaar ga ik weer laten zien welke artikelen van die betreffende maand het beste zijn gelezen! Straks laat ik ook nog weten welke artikelen van voorgaande maanden het beste zijn gelezen in de laatste maand.

Misschien zal ik ook nog wat aandacht besteden aan de slechts gelezen artikelen in de toekomst. Dat is ook wel de moeite waard om eens goed in de gaten te gaan houden.

Best gelezen artikelen van januari 2017

Daar komen ze… de best gelezen artikelen die geplaatst zijn in januari 2017! Zoals ik al had verwacht staan de winacties (die inmiddels ook al weer zijn afgelopen) bovenaan de ‘ranking’, dat trekt doorgaans toch ‘wintoeristen’.

Oudere berichten gelezen in januari 2017

Het is erg leuk om te ziek en ervaren dat lezers op de site niet alleen naar nieuwe berichten kijken maar ook in het archief spitten of via een zoekopdracht op bepaalde pagina’s komen.

De wat ‘oudere’ artikelen die het meest zijn bekeken in januari 2017 zijn:

Al maanden komen de artikelen wat betreft de Tea Topics, de traktaties maar ook de artikelen over Hoax en ‘kettingbrieven’ op dit lijstje te staan.

Verdere weetjes…

Hoe komen ze op de site?

Verre weg de meeste bezoekers komen op Veusteveul via zoekmachines! Wat ik ook duidelijk terug zie is het gebruik van het ‘planningsprogramma’ CoSchedule voor mijn social media effect hebben!

Na de zoekmachines komen de meeste bezoekers dus via de social media kanalen, op de eerste plaats Facebook, gevolgd door Pinterest, Instagram en dan Twitter. Vervolgens komen er een tal van sites waar men kennelijk door kan klikken naar Veusteveul, van sites van blogcollega’s, verzamelsites of mensen die via samenwerkingspartners op Veusteveul komen.

Waar komen ze vandaan?

De meeste bezoekers komen uit Nederland, gevolgd door België en de Verenigde Staten. Naast deze top drie komen er ook bezoekers uit landen als Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Canada, Zweden, Ierland, Thailand, Oostenrijk, Suriname en Zwitserland. Daarnaast nog heel wat landen waar vandaan slechts een aantal keren iemand op mijn site terecht is gekomen!

Deze maand heb ik voor het eerst eens gekeken waar bezoekers in ‘grote’ lijnen volgens Google Analytics vandaan komen, de top tien van plaatsnamen is:

  1. Amsterdam
  2. Wageningen
  3. Rotterdam
  4. Barneveld
  5. Boston
  6. Utrecht
  7. Helmond
  8. Renkum
  9. Den Haag
  10. Arnhem

Er staan 726 plaatsnamen in de lijst, daarnaast nog een grote post ‘overige’ geen idee hoeveel daar dan weer in zit. Maar het is wel even leuk om te bekijken en te zien. Denk niet dat ik dit elke maand ga uitzoeken en nakijken maar zo nu en dan is het wel grappig om het eens even te laten zien.

Misschien de volgende keer eens kijken naar de bezoekers, hun leeftijd, geslacht en interesses. Afgelopen week heb ik daar voor het eerst naar gekeken en was wat verbaasd over wat ik zag! Dus dat is weer leuke materie voor de volgende keer!

Als je zelf ook een site hebt, kijk jij naar dit soort statistieken? Zo ja, waar hecht jij de meeste waarde aan?

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge