Kerstsfeer in huis, met dan aan de man in huisWaar blijft de tijd? Afgelopen week kwam ik erachter dat we het huis zowel in kerst als nog steeds sinterklaassfeer hadden! De raamstickers van sinterklaas zaten er nog op, afgelopen maandag heb ik dat maar snel veranderd. Het is immers al over twaalf dagen kerst. Voor je het weet is het al weer voorbij en hebben wij verzuimd om een kerstsfeer in huis te brengen. Om eerlijk te zijn was ik niet van plan veel in huis te doen voor kerst, met een kitten erbij leek het me niet handig… en toch kwam er kerst in huis! 

De week na sinterklaas was ik maar weinig thuis en had geen tijd om het huis om te toveren in een kersthuis, ik dacht het zo te laten. Maar toch zette het me aan het denken, geen boom in verband met Cooper was mijn idee… dan maar iets kleins of alleen wat accessoires.

De man en kerstsfeer

De man in huis zorgde voor kerstsfeer in huis, maar wel op zijn manier! En ja daar moet ik dan altijd even aan wennen en accepteren. Ik weet, hij bedoeld het goed en doet het ook goed! Alleen net even anders als dat ik het zou doen.

Toen ik thuis kwam vanuit de dansschool stond de kerstboom al klaar, goed bezig! Peter vond de kerstboom wat laag dus zette hij hem omhoog, maar dan wel op zijn manier. De verhoging bestond uit twee gereedschapskistjes van Makita en een deurtje van het één of het ander.

Verder zijn er wat kerstattributen uitgekozen en neergezet door de woonkamer heen, gewoon erbij gezet in plaats van vervangen en dat was wat druk. Maar er is kerstsfeer, in zijn geheel gecreëerd door de man in huis dit jaar!

Opgelost!

Zoals je misschien begrijpt een heel mooi gezicht zo onder die boom. De eerste mogelijkheid die ik had om naar het centrum te gaan heb ik een kleed voor onder de kerstboom gekocht om het creatieve geheel daaronder te verstoppen. Ondertussen heb ik wat kerstaccessoires verplaatst en wat ‘gewone’ spulletjes weggezet zodat het minder vol is.

Zonder de man in huis was er nauwelijks kerstsfeer in huis geweest, nu hebben we ondanks dat we niet echt veel aan kerst doen ons huis gezellig gemaakt voor deze maand. De meiden vonden het prachtig… toch een kerstboom in huis!

Kerststal en miniboompjes

De man in huis is meer van kerst als dat ik dat ben, ik vind het gezellig maar ook vol en druk. De man in huis heeft bij voorkeur een heel dorp in huis staan, een kerststal en kerstboom. Vroeger, voor er kinderen waren hadden we dat dan ook wel in huis staan. Er was immers plek genoeg in huis en de spullen waren er ook!

Inmiddels hebben we de huisjes weggegeven, daar hebben we toch geen ruimte voor. De kerststal is er nog wel, maar net nu de man het op wilde zetten dit jaar hebben we ons nieuwe gezinslid Cooper de poes in huis. Een kitten en een (best wel kostbare) kerststal leek ons toch niet de meest handige combinatie!

Wat we nog wel hebben gedaan is twee mini kerstboompjes gekocht in een leuke zilvergrijze pot en deze staan nu als vervanging van bloemen op tafel. Kortom er is best wel wat kerst in huis, meer als gedacht en gepland voor dit jaar!

Heb jij veel kerstversiering in huis? Wat heb je zoal in en om het huis staan? Of heb je juist helemaal niets in huis?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge