De meeste weten het wel, ik woon met mijn gezin in Wageningen. Maar waar ik over wil schrijven is Tri, hij woont in Wageningen, een tiener die vanaf dit schooljaar naar de middelbare school gaat. Hij heeft prachtige toekomst dromen, maar of hij ooit zijn dromen waar kan maken is een grote vraag en één grote onzekerheid! Deze jongen is net als mijn meiden geboren in Nederland…..

Foto: Herman Stöver

En toch heeft deze jongen geen Nederlands paspoort, heeft geen verblijfsvergunning. Zijn ouders zijn gevlucht uit Vietnam, dat doe je niet zomaar! Je laat geen heel leven met vrienden, familie en een bestaan achter… tenminste niet zomaar. Tri is hier in Nederland geboren net als mijn meiden en op papier heeft hij hier geen rechten. De basisschool heeft zich sterk gemaakt en zo mag hij toch starten op de middelbare school.

De reden dat Tri buiten het kinderpardon zou vallen is dat het gezin zich zou hebben onttrokken aan toezicht. Echter zij zijn wel altijd in beeld geweest bij de Gemeente. De rechter bepaalde in december 2014 dat het gezin voorlopig mag blijven omdat het gezin het toezicht niet (actief) heeft tegengewerkt.

Nu Glaucio, Marcia en hun moeder mogen blijven gloort er weer hoop aan de horizon, samen met vele andere hoop ik dat Tri samen met zijn ouders hier mag blijven. Hij heeft zijn leven hier, hij is opgegroeid in ons land…. heeft samen met zijn ouders zijn leven hier opgebouwd zijn vrienden wonen hier. Kortom: Hij is Nederlander, hier geboren, spreekt de taal en kent de cultuur! Nederland is zijn land.

Ik hoop dat hij net als Glaucio en Marcia in zijn land, Nederland mag blijven!

Op de Facebook pagina Tri moet blijven staat meer over Tri en zijn familie maar ook over soort gelijke situaties!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge