Julianatoren 2017Net als half Nederland gingen wij deze vakantie wat dagen op pad, één van de uitjes die we deden was een bezoekje aan de Julianatoren in Apeldoorn. We gingen vorige week, dus nog tijdens de AFAS Sprookjesweken! Het was een geslaagd uitje, door de geringe lengte van de oudste kon ze de vorige keer nog niet overal alleen in, dit jaar wel! Was voor haar leuk, maar voor ons ook erg prettig!

 

De Julianatoren op zich is altijd al leuk, nu met de sprookjesweken was het nog net even leuker! Nu is de oudste doorgaans niet meer zo van de sprookjes, maar als je weet dat je ‘musicaljuf’ meedoet is dat toch wel erg leuk!

Het weer…

Er was (weer) redelijk nat weer voorspeld door de verschillende ‘voorspellers’, toch gokte we het erop. Toen we s’morgens uit het raam keken zag het er gewoon goed uit en we volgde maar ons gevoel en zijn gegaan. Dat bleek een goed besluit te zijn! We hebben zelfs nauwelijks ons vest aangehad en hadden het zo nu en dan gewoon warm.

Dat weer voorspellen blijken ze toch echt niet zo best te kunnen deze zomer!

Julianatoren 2017 Julianatoren 2017 Julianatoren 2017
Julianatoren

We waren er al voordat het park geopend was, lekker op tijd dus! Samen met misschien zo’n honderd mensen stonden we te wachten tot het park open ging, uiteraard kwamen Jul en Julia dat doen.

Toen we eenmaal binnen waren begon het feest met een ritje in de vliegende muizen, gevolgd door het schip en een rondje fietsen! Papa en mama mochten meefietsen en ja, ik snap wel waarom… wat fietste die waar ik in zat met de jongste zwaar, vermoedelijk net de verkeerde. Toen in de rij voor het reuzenrad, daar gingen we met het hele gezin in. Na het reuzenrad verschoven we richting de bootjes, op de één of andere manier blijft water trekken. Na het rondje varen verschoven we naar het restaurant, voor een wafel en koffie!

Toen we de koffie op hadden zijn we in de rij gaan staan bij het theater om de voorstelling om 12.00 uur te kunnen bekijken, het was leuk! Er waren zelfs twee docenten musical die de meiden kende, dat maakt zo’n sprookjesvoorstelling toch niet iets leuker.

Julianatoren 2017 Julianatoren 2017  Julianatoren 2017
Daarna door naar de rolschaatsen, de ‘achtbaan’. Daar wilde de meiden graag in, het duurde eventjes voor ze aan de beurt waren maar wat hadden ze een lol! Zo’n ritje gaat dan ook veel te snel voorbij, al gaan ze twee rondjes. Na deze attractie zijn we naar de speeltuin en picknick tafels gegaan helemaal achteraan in het park. We zochten een vrije tafel en genoten van onze, van thuis meegenomen luch!

De middag vloog ook zo voorbij!

Julianatoren 2017Na het eten ging de jongste in de rij voor het trampoline springen en de oudste ging lekker spelen, wij genoten van de zon en een cappuccino. Voor we het in de gaten hadden was het al weer 15.30 uur en zou het park nog maar twee uurtjes open zijn. De meiden gingen nog even bij het huisje van Julia kijken en mee dansen, daarna wilde ze opnieuw in de rolschaatsen. Wij gingen rustig onder de baan zitten en de meiden gingen de rij in.

Daarna nog even in de spuitbootjes, daarmee konden ze elkaar flink nat spuiten. Dat eventjes was overigens wel een kwartiertje, het was er niet druk dus liet de beste man ze lekker lang varen. De jongste wilde graag in het spookslot, de oudste niet dus ging papa met de jongste in het spookslot en maakte wij nog wat rondjes in het reuzenrad!

Op eens was het 17.00 uur, tjonge wat is de tijd gevolgen deze dag! Eigenlijk was het echt te snel voorbij!

Voordelen van de Julianatoren

Een jaar of drie geleden waren wij ook bij de Julianatoren, de kinderen waren een stuk kleiner. Toen was de jongste echt nog mini en de oudste was veel te klein om alleen overal in te mogen. Dit jaar was dat anders, beide mochten ze zelf overal in… wat mij betreft ideaal!

Hoewel de oudste het soms wat te kinderachtig vond heeft ze zich heel goed vermaakt. Wat het leuk maakte was dat ze gewoon overal alleen in kon, in tegenstelling tot veel andere parken.

Wat wij ook fijn vonden en tegelijkertijd ook wel mooi vinden is dat er vooral oudere medewerkers bij de attracties, wij hebben alleen maar blije, behulpzame mensen gezien bij de attracties. Ze genoten van de kinderen die ze in ‘hun’ attractie lieten en maakte lol met ze.

Julianatoren 2017Als laatste…

Nog tot en met 20 augustus 2017 zijn de AFAS Sprookjes weken, als je het leuk vindt kan je nog snel gaan! Nu moet ik zeggen, er komt met regelmaat een thema terug binnen de Julianatoren dus hou de site van de Julianatoren in de gaten. Ook als het gaat om de openingstijden, acties en drukte kan je op de site terecht!

Dit artikel is uit eigen initiatief geschreven, wij bekostigde ons bezoek aan de Julianatoren zelf.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Klinkt als een hele leuke dag. Voor welke leeftijd vind je de Julianatoren geschikt? ( ik weet niet hoe oud jouw meiden zijn dus vind het lastig in te schatten.)

    1. Onze meiden zijn 7 en 10, de vorige keer toen we gingen waren ze 4 en 7 ook dat was leuk… alleen omdat ze klein waren moesten we overal mee in.

    1. Hellendoorn ging onze oudste ook heen… gelukkig wilde de juf mee met haar, ze is wat kleiner als gemiddeld en moest dan met een volwassenen. Maar ook daar wordt nog steeds over gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge