Keek op de week #22Het is weer tijd voor een Keek op de week! Onze eerste vakantieweek samen zit er al weer op, de meiden en ik hebben nu nog twee weken vakantie! De man in huis helaas nog maar ééntje. De vakantie vliegt dit jaar voorbij! Ik ben benieuwd hoe ik er de laatste weken van de vakantie over denk… normaal denk ik aan het einde van de schoolvakantie vaak “wanneer mogen ze weer naar school, snel graag!”. Dit is tot op heden helemaal niet het geval, even afwachten hoe het de komende weken gaat lopen!

Zaterdag 29 juli 2017

Eerst hebben we uitgeslapen, daar waren we echt aan toe… voor zover je het uitslapen kan noemen dan. Daarna hebben we boodschappen gedaan en in de stad even koffie gedronken. Vanuit de stad hebben de meisjes spulletjes bij elkaar gezocht wat morgen gaan we een paar dagen naar “grote” opa en oma!

Keek op de week #22 Keek op de week #22
De rest van de dag werk ik wat aan mijn blog, doen we nog wat in het huishouden en doen we nog boodschappen en eind van de middag maak ik ‘burgelijke kost’. We eten gekookte witlof, aardappels en vlees… en dat op zaterdag, de reden? We hebben zin in witlof!

Zondag 30 juli 2017

We laden alle spullen voor onze paar nachtjes bij “grote” opa en oma in, ik haal nog even wat boodschappen voor het eten die avond en dan de hond en kinderen in de auto en dan gaan we op pad. Om 11.00 uur zijn we op de camping en pakken we onze zooi uit, zoals gebruikelijk ‘veusteveul’ zooi! Zowel opa en oma als wij hebben er zin in, we hebben het gezellig en voor we het weten is het weer tijd om te gaan koken!

Keek op de week #22 Keek op de week #22
s’Avonds gaan de kinderen naar de kidsclub en ik ga even met ze mee, geen succes… te kinderachtig. Prima, dat gaan we dus niet meer doen de komende paar dagen. Als de kinderen op bed liggen ga ik rustig zitten haken, dochterlief heeft wol uitgekozen en ik haak maar raak.

Maandag 31 juli 2017

Mijn vakantie begint eigenlijk vandaag, de eerste dag waarop ik gewoon niet richting kantoor wandel! We staan alsnog op tijd op… iets met kinderen die toch altijd vroeg wakker zijn, behalve als ze naar school moeten. De meiden willen leren haken dus we pakken wol en haaknaalden en we starten het het haken, een rijtje losse. Voor het vervolg mogen ze op oma wachten, die er overigens snel is.. ook zij is geen lange slaper!

Keek op de week #22 Keek op de week #22 Keek op de week #22
De jongste geeft de moed al snel op, ze is er gewoon nog wat jong voor denk ik. De oudste gaat als een speer, tegen verwachting in lukt het goed en gaat het ook best vlot. Na het eten ga ik met Bono wandelen en de kinderen gaan met hun papa en oma naar het midgetgolf toe. Als ik terug kom van mijn wandeling breng ik de hond bij opa en ga daar ook even kijken.

Keek op de week #22 Keek op de week #22
‘s avonds bakken oma en ik pannenkoeken en poffertjes, daarna gaan we met ons gezin weer wandelen… best lekker door het bos!

Dinsdag 1 augustus 2017

Uiteraard zijn we op tijd wakker! De meiden zijn er al weer klaar voor de dag, we ontbijten, vervolgens wordt er getekend en gehaakt. Om 10.00 uur vertrekken de dames naar een knutselclubje en ik ga met oma boodschappen doen voor vandaag en morgen.

Keek op de week #22 Keek op de week #22
Bij terugkomst zijn de dames ook weer terug, drinken we koffie met een koekje en na de lunch gaan we weer wandelen. We waren even vergeten dat de dames de zwemvierdaagse zouden zwemmen vanaf vandaag… oeps! Dus als we daar achter komen zoeken we de snelste weg terug naar de caravan van opa en oma. De meiden kleden zich ook en een half uurtje later gaan we richting het zwembad. Daar zwemmen de dames alvast twee keer de baantjes die ze nodig hebben voor de vierdaagse! Morgen kunnen we helaas niet, maar ze mogen het zo oplossen.

Na het eten gaan we weer wandelen, het is per slot van rekening wel lekker weer en zo komen we ook weer allemaal in beweging, inclusief de hond! Die slaapt verder de hele dag en nacht… die is kapot bij twee keer per dag een wandeling van minimaal 2,5 tot 3 km.

Woensdag 2 augustus 2017

Keek op de week #22Opa en oma zijn op tijd weg, zij hebben een dag vol afspraken! Wij gaan rond 12.00 uur naar huis om even cadeautjes op te halen voor mijn zusje en we douchen even snel thuis, ook stop ik alvast een was in de wasmachine en hang die even op. Ondertussen haalt Peter een bestelling op bij Lobbes en vervolgens gaan we richting de verjaardag van mijn zusje en ouders, zij vierde het tegelijk vandaag!

Het is een gezellige dag, in de avond gaan we weer terug naar de camping… nog even een paar daagjes genieten van de rust! We moeten wel terug, want ja de dames zwemmen tot vrijdag de zwemvierdaagse!

Donderdag 3 augustus 2017

Keek op de week #22Boodschappendag… als de hond is uitgelaten en iedereen is aangekleed ga ik met mijn oma en de meiden naar Wageningen. Oma gaat thuis douchen, wassen, opruimen en spullen pakken voor de verjaardag van opa. De meiden en ik gaan naar de stad, we moeten een (te leuke) winterjas ophalen bij Duimelotje, naar de Bruna voor en cadeautje voor opa, bij de Zeeman nog even wat halen, net als bij bakkerij Van Voorthuizen.

Daarna even snel naar de supermarkt en weer naar oma, om vervolgens weer richting de Hema te gaan voor gebak dat ze zelf even wilde halen. Daarna terug naar de camping, eenmaal daar even wat gegeten en daarna een flinke wandeling met de hond en de meiden zwommen de derde dag van de zwemvierdaagse! Helaas hadden de meiden geen zin… dus gingen Peter en ik alleen op pad. Ook in de avond zijn we wezen wandelen, dit keer met het hele gezin!

Vrijdag 4 augustus 2017

“Grote” opa is jarig! Als we uit bed komen hangen we nog even snel een slinger op en als opa en oma komen krijgt opa al zijn cadeautjes. Hij kan er wel om lachen… het is namelijk een hele stapel puzzelboekjes, daarnaast een douchegel, deo en chocolade! De hele dag door komt er visite, wij gaan wederom wandelen met de hond, de meiden zwemmen de laatste dag van de zwemvierdaagse en tussendoor was ik af, maak ik eten en ruim op.

Keek op de week #22 Keek op de week #22
In de avond eten we even snel een broodje tussen de visite door en daarna gaan we weer wandelen, met de meiden.. ze plukken bloemen en ze willen zowaar een ‘groot’ rondje! We doen over 3,5 km een dik uur, dat krijg je met spelen, met (andere) honden spelen, bloemen, takjes en bramen plukken, spelen en paarden kijken. Dan duurt een wandeling wel wat langer.

Keek op de week #22 Keek op de week #22 Keek op de week #22
‘s avonds schuiven we nog een poosje aan bij de visite van opa, best gezellig! En voor de verandering gaan we op tijd naar bed. Morgen weer terug naar Wageningen en aan het werk bij Speelgoedbank Wageningen!

Hoe was jouw week? Al vakantie gehad?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

    1. Heerlijk dat opruimen!! In meerdere plaatse in Nederland zitten Speelgoedbanken, vast te vinden in Arnhem zit Speeltoet het Arnhemse initiatief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge