Een wat verdrietige week met ups en downs, de week is weer voorbij helaas sluimeren de gebeurtenissen van de afgelopen week nog even door. We kijken vooruit en zijn positief gestemd, verdriet hakt er vooral bij mijn ouderlijk gezin en bij onze dochters in. Wij gaan door en proberen te helpen waar kan en gaan door met de ‘gewone’ dingen van het leven. Dit alles in keek op de week van deze week, nummer 48 al weer!

Zaterdag 27 januari 2018

Het was een heftige dag! Zoals gebruikelijk hadden de meiden zwemtraining, de zwemmers van swimkick mochten afzwemmen vandaag en dat ging goed! Vanuit het zwembad snel naar huis, de meiden hebben hun zwemtassen opnieuw ingepakt voor de wedstrijd van die middag en ik vulde hun yumboxen. Daarna snel naar de speelgoedbank, dan waren we er maar op tijd.

Keek op de week, prachtige bolletjes op het 'afscheidsfeestje' Keek op de week, de wensambulance.
Op tijd waarvoor? Voor een bijzonder feestje, de laatste wens op de ‘to do list’ van Jolanda. Jolanda is ruim een jaar geleden vrijwilliger geworden bij de Speelgoedbank. Vanuit de Speelgoedbank is dat uitgegroeid tot meer, een hele goede vriendin voor mijn zusje en meer als ‘zomaar’ een vrijwilligers. Ze was er vaak en onze kinderen kende haar inmiddels ook erg goed en zagen Jolanda vaak. Het ‘feestje’ was op de Speelgoedbank en ik heb foto’s gemaakt, van thuis tot het naar huis gaan, bijzonder en wat een tranen, liefde en geluk heb ik mogen vastleggen. Het was bijzonder maar emotioneel!

Zondag 28 januari 2018

Deze zondag hebben we tot een soort van rustdag voor mij en de kinderen gemaakt, Peter ging klussen en wij hebben rustig aan gedaan. Ik heb foto’s van gister gesorteerd, weggebracht en heb wat klusjes voor ViA Nathalie afgerond. Daarna zijn ook wij richting Peter gegaan, daar nog even wat werk verzet en gegeten! Te laat dan goed voor ons, vooral de kinderen was zijn we weer naar huis gegaan. Was even lekker om onze zinnen en gedachte te verzetten, vooral voor de meiden!

Keek op de week, Cooper bekijkt de tas van onze dochter.... misschien zit er nog wat lekkers in. Keek op de week, aan het werk en dat op zondag!
De meisjes gingen erg verdrietig naar bed, slapen lukte niet. Ze zijn onrustig, wetende dat Jolanda binnenkort haar laatste reis zal gaan maken is heftig voor de meiden. Ik besluit de leerkrachten van de meiden in te lichten aangezien de tranen hier thuis niet stoppen, vooral bij de jongste valt het zwaar.

Maandag 29 januari 2018

Keek op de week, cooper maakt huiswerk... of eigenlijk zit ze vreselijk in de weg.Moeilijk komen de dames uit bed, zelf gaat het aardig goed. Ik besluit de tijd te nemen om te douchen en mijn haren te wassen. Even bijkomen en even de onrustige nacht van me af te spoelen.  Ik maak heel snel de lunch en het tien uurtje voor de meiden en breng ze snel naar school en ga vervolgens naar het werk.

Om 14.00 uur haal ik de meiden op en we gaan naar huis, ik zou van alles doen in het huishouden en doe eigenlijk helemaal niets! Ja, aan het werk voor een opdrachtgever, maar dus niet het huishouden! Poep…. ik baal, maar het is niet anders.

Na het eten gaan we naar de dansschool, met z’n alle dit keer. Ik ga dansen, de meiden hangen wat rond en Peter helpt even met een klusje. We spreken af dat we niet donderdag en volgende week maandag dansen maar zondag wat langer met de hele groep! Ook wel lekker op zondag!

Dinsdag 30 januari 2018

We hebben met de meiden afgesproken dat ze een half uurtje later uit bed mogen, als ze dat willen. Maar dat ze dan dus wel iets harder op moeten schieten. Onze oudste heeft er wel oren naar, de jongste roept hard… nee, dan moet ik nog harder opschieten dat wil ik niet. Uiteindelijk staan ze beide wat later op, dat bevalt de oudste wel!

Keek op de week, Wow het is dat het koud is... maar anders zou je serieus denken dat het voorjaar is. Keek op de week, 10 uurtje van 2 februari!
Ik breng de meiden naar school en ga zelf aan het werk… het is prachtig weer en ik baal dat ik vandaag moet werken. Uiteindelijk ga ik een klein uurtje eerder weg, niet eens de moeite! Maar in de korte wandeling naar huis geniet ik van het zonnetje en de blauwe lucht. Als ik thuis ben ga ik snel strijken, heb ik dat maar weer gedaan! Ik zet het eten op en haal de stofzuiger door huis en dat allemaal terwijl ik een luisterboek op heb staan, is eens iets anders!

Na het eten ga ik snel met de jongste naar het zwembad voor haar zwemtraining! Als ik op het zwembad ben krijg ik hét berichtje… Jolanda is overleden. Verdriet maar vooral opluchting is wat mijn gevoel is, ze is begonnen aan haar laatste reis, ze heeft hard genoeg gevochten het is klaar. Na het zwemmen roepen we de meisjes en vertellen dat Jolanda is overleden, dikke tranen uiteraard. Tegelijkertijd snappen ze heel goed dat dit er aan zat te komen, ze slapen beide onrustig en zijn er vaak uit.

Woensdag 31 januari 2018

Gisteravond heb ik de juffen nog gemaild over hoe het ervoor stond, dat was maar goed ook. De jongste is moe en verdrietig, maar ze gaan gewoon naar school. Op school, tijdens de gymles breekt ze even en wordt ze getroost. De rest van de dag is het af en aan met verdrietig zijn maar de juf helpt haar en haar verdriet mag er zijn. De oudste blijft wat meer bij haar zelf en doet haar eigen ding, zij kijkt er wat anders tegenaan.

Keek op de week, Yes weer een nieuwe tea topic vraag. Keek op de week, gevulde yumbox van begin van de week
Als we thuis zijn mogen ze op hun tablet of tv kijken, even wat anders… even niet teveel nadenken! Eind van de middag gaan we weer naar het zwembad, dit keer voor de oudste! Als we thuis komen staat het eten klaar, na het eten ga ik nog even achter de laptop zitten en Peter gaat klussen. Rond negen uur plof ook ik op de bank, met het luisterboek van eerder deze week en een haakwerkje!

Donderdag 1 februari 2018

Keek op de week, Nog een gevulde yumboxZoals gewoonlijk op donderdag, meiden naar school en daarna zelf richting het werk! Uit het werk heb ik mijn spulletjes en de yumbox van de meiden opgehaald en richting de dansschool. Mijn moeder bracht de meiden ondertussen en toen was het tijd om te dansen voor ze!

Rond 20.00 uur waren we pas weer thuis, te lang weer blijven hangen! Maar goed, was weer leuk, gezellig en druk allemaal! Zelf hoefde ik niet te dansen, dus lekker thuis op de bank met een haakwerkje en Vrienden Van Amstel Live op de televisie. Zoals de laatste dagen wel vaker lag ik weer eens te laat op bed!

 

Vrijdag 2 februari 2018

Vandaag lekker vrij van mijn werk, maar toch een bezige dag! De oudste moest met haar klas en groep 8 naar het Joods monument ‘Levenspoort’ op de Walstraat. Er was overdacht van groep 8 naar groep 7, dit was een ceremonie ter plaatsen met vervolgens een bezoek aan het Joodse kerkhof en daarna naar Hotel de Wereld.

Samen met mijn vader ging ik mee, hij filmde en ik maakte wat foto’s. Was leuk om erbij te kunnen en mogen zijn samen met wat oude bekende van de afgelopen jaren.

Keek op de week, Lunchbox (de yumbox) met wraps! Keek op de week, Joods monument 'levenspoort' Wageningen Keek op de week, het Wilhelmus bij het Joodse monument in Wageningen
Uit school heb ik de meisjes opgehaald, spullen thuisgebracht en dansspullen gehaald… snel naar de stad voor wat benodigdheden en weer door naar de dansschool. Meiden dansen, ik lekker aan het werk achter mijn laptopje nadat ik even een handje heb geholpen aldaar. En vanavond? Op de bank met een kopje thee, haakwerkje en The Voice! Ja ja, ik kijk (of eigenlijk luister) tegenwoordig naar de televisie, al is het maar beperkt.

Hoe was jouw week? Nog spannende, leuke of bijzondere dingen meegemaakt?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge