Keek op de week, vuurtje in de tuin met de buren!Wat was het een geweldige vakantieweek! Zon, zee, strand… ow nee… onze eigen (gezamenlijke) tuin waar gras en een fijne picknick tafel is. En de strijk was die ik toch echt weg moest werken, dus helaas geen ‘op vakantie keek op de week’ maar een fijne vakantie week thuis. De meiden en ik hebben het er lekker van genomen en genoten van de zon en het vrij zijn. Het is een iets langere Keek op de week geworden, we hebben weer genoeg gedaan!

Zaterdag 5 mei

Rustig wakker worden en rustig aan opstaan, we hoeven niet naar het zwemmen want het zwembad is gesloten vanwege Bevrijdingsdag. Peter heeft de meiden in de loop van de ochtend bij mijn zusje gebracht en wij zijn ze begin van de middag gevolgd. Samen met mijn zusje, een vriendin en haar kinderen zijn we de stad in gegaan en hebben we het defilé bekeken.

Keek op de week, bevrijdingsgebak Keek op de week, 5 mei, we vieren bevrijdingsdag!
Vervolgens ben ik met een aantal mensen richting het Foulkes Festival gegaan waar we aardig wat mensen hebben gesproken. Een aantal veteranen en wat andere mensen, stuk voor stuk teleurgesteld dat het lijkt alsof de veteranen niet meer op de eerste plaats staan, maar de commercie. Persoonlijk vindt ik dat erg teleurstellend, maar met name voor de veteranen.

‘s avonds hebben we rustig thuis doorgebracht, in alle rust!

Zondag 6 mei

Keek op de week, de meiden met buurkat BrutusRustig aan opgestaan, halverwege de ochtend ben ik gaan (hard)lopen. Na het rondje lopen zijn we de tuin in gegaan en daar genoten van het prachtige weer!

s’Middags zijn we de stad in gegaan voor cadeautjes voor ons buurjongetje. Daar kon het natuurlijk niet bij blijven… dus dronken we koffie en eten een ijsje, gewoon omdat het kan! Ook kocht ik nog een zomer jurkje in maat M, gek hoor zo ‘klein’ shoppen.

Zoals het ons al enkele dagen vergaat eten we weer niet echt gezond, iets met vakantie, geen planning en toch druk met van alles en nog wat. Verder hebben we weer een fijn avondje buiten, wat is het genieten!

Maandag 7 mei

Keek op de week, mijn 'sloffen' van PaezPeter mag gewoon gaan werken en wij? Wij blijven thuis en hebben geen planning. Begin van de middag komt er een logé, gezellig! We doen niet heel veel, de grote meiden blijven even thuis en ik ga met de jongste boodschappen halen. Tegen de avond bak ik pannenkoeken, althans dat wil ik doen tot ik de eieren blijk te zijn vergeten. De grote meiden gaan even eieren halen en daarna ga ik eindelijk de pannenkoeken bakken.

Na het eten stappen we op de fiets richting de dansschool, de meiden gaan trainen aan hun eigen dans en samen met één van de andere tappers gaan wij ook oefenen. Na het dansen fietsen we weer naar huis, de meiden gaan douchen en hun bed in!

Dinsdag 8 mei

De wekker gaat op tijd? Waarom? Gewoon omdat we eens een dagje op tijd opstaan en niet te lang blijven liggen. De meiden zitten te lezen, op hun telefoon en gaan even later kleuren. Op een gegeven moment zetten we de finale van It Takes 2 aan, daarna gaat de oudste met haar vriendinnetje broodjes kopen bij de supermarkt. Thuis maken we een picknick klaar en stappen op de fiets richting het bos.

Keek op de week, Heerlijk zonnetje tijdens de picknick in het bos Keek op de week, klimmen en klauteren zelfs met teenslippers Keek op de week, fietsen
In het bos zoeken we een rustig plekje, half zon, half schaduw… we genieten vooral van de rust en het eten! Na een uurtje zijn de meiden het wel zat en gaat we op de fiets (met een omweg) terug naar huis. De rest van de middag hangen we buiten, fietsen de meiden rondjes en knutselen ze tot onze logé weer wordt opgehaald.

Na het eten weer snel richting het zwembad voor de zwemtraining van de oudste, daarna? Rust… lekker op de bank met het terugkijken naar “The Good Doctor”.

Woensdag 9 mei

Keek op de week, vuurtje in de tuin met de buren!Om 08.00 uur is mijn woensdagse loopmaatje er, normaal lopen we s’avonds maar in verband met het weer en het feit dat ik vakantie heb besluiten we al vroeg te gaan. Uiteindelijk lopen we niet echt hard en is het veel wandelen, maar we lopen wel een wat groter rondje.

Ik heb weer wat wassen gedraaid en opgehangen en we hebben samen met de buurman en zijn zoontje in de tuin doorgebracht, genieten van de (voorlopig) laatste zomerse dag. Aan het einde van de middag stappen de meiden en ik op de fiets richting het zwembad voor de training van de oudste.

Als we thuis komen staat de BBQ aan en samen met de buren hebben we een hele gezellige en lange avond, was weer gezellig!

Donderdag 10 mei

Mijn intentie was vroeg op te staan en te gaan lopen, maar het lukt me niet. Ik ben moe en besluit langer te blijven liggen. Om 9.30 uur vertrekken we weer omdat de oudste met haar Urban dansgroep gaat trainen, ik dans ook nog even een 20 minuten en daarna gaan we. Ik ga (hard)lopend naar huis, een voor mij vreemde looproute, maar het voelt best aardig. Helaas doet mijn Evy app het weer niet goed en slaat ze mijn resultaten weer niet op… maar hé gelukkig heb ik nog Runkeeper.

Daarna snel gaan douchen en door naar de verjaardag van ons buurjongetje, dat was gezellig! Rond 16.45 uur weer richting huis om wat te eten te maken… en daarna weer dansen! Dit keer met een ander deel van mijn tapdance groep trainen, heerlijk!

Vrijdag 11 mei

Rustig opstarten en ik besluit nog even te gaan lopen. Daarna gaan we even naar de Speelgoedbank om wat printjes te maken. Begin van de middag eerst even boodschappen doen bij de Lidl om vervolgens door te gaan naar de dansschool, de danslessen beginnen vandaag weer! Dus beide meiden aan het dansen vandaag en ik? Ik werk wat achter mijn laptop, maak koffie en thee klaar en sta mensen te woord.

Al met al zijn we weer redelijk laat thuis, maar we hebben ons weer vermaakt! Nu een rustig avondje en morgen een drukke dag. De meiden moeten eerst trainen, de jongste proef zwemmen en s’middags hebben ze een wedstrijd… gelukkig in ons eigen zwembad.

Hoe was jouw week? Heb je het er ook zoveel mogelijk van genomen met dit mooie weer?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge