Keek op de week... strijken! BahEen hele warme Keek op de Week deze keer… jeetje wat een warmte! Ja, ja, ik blijf een Nederlander hé? Ik kon niet anders als afgelopen week ook iets over de warmte schrijven en ik sluit niet uit dat het de komende week nog eens gaat gebeuren. Het is toch wel fascinerend hoe het weer hier toch steeds “zuidelijker” lijkt te worden!  Het brengt niet alleen prachtig weer, maar ook wel vervelende dingen. Zo ondervonden we een (okay, mini) vlooien plaag en hebben de boeren en landbouwers ellende als het gaat om het bewateren van de gewassen! Maar hé, nu eerst mijn Keek op de week!

 

Zaterdag 21 juli 2018

Keek op de week, als de meiden je kleding uitzoeken... dan heb ik een jurk of rok aan!Het was zo’n dag! Een dag waarop we of eigenlijk de meiden en ik niet heel veel hebben gedaan. Peter ging klussen bij een vriend en ik ging s’middags met de meiden naar de bioscoop. We gingen naar de film Show Dogs, super grappige en

leuke film… zelfs beide dochters waren enthousiast!

Verder aten we ijsjes, aten en dronken wat… en gingen naar de Mc Donalds met de buurman en buurjongetje. En hangen we een beetje rondom huis, met een lekkere koffie en een tijdschriftje of onze mobiele telefoon. En verder? Weinig dus! Geen zin en wennen aan de warmte die voorlopig aan gaat houden als we goed zijn geïnformeerd.

Zondag 22 juli 2018

Ze zijn bij het klussen gisteren goed opgeschoten, daarom is Peter vandaag thuis! De meiden spelen, lezen en kijken filmpjes… dat doen ze voornamelijk buiten op het gras. Zelf zit ik lekker op het balkon, met een tijdschriftje, haakwerkje en wat te drinken. Peter gaat nog even bij de buurman formule 1 kijken en we eten ‘s avonds een broodje hamburger!

Keek op de week, simpel eten vanwege de warmte... broodje hamburger! Keek op de week, genieten van de Wendy
Een echte ouderwetse luie zondag… dat was lang geleden!

Maandag 23 juli 2018

Kennelijk sta ik op met het idee dat het zondag is, zo voelt het ook. Ik besluit te gaan hardlopen en Peter is naar het werk.. maar toch voelt het als zondag. Dat blijkt wel als ik rond 9.15 uur gebeld wordt door iemand waar we een afspraak mee hebben, oeps! Gelukkig kunnen we alsnog terecht en komt het goed, maar ik voel me echt rottig erbij!

Keek op de week, koffie bij JC Koffie & Thee in Bennekom. Keek op de week, touwtjes figuren maken... weer terug van weggeweest! Keek op de week, een homemade cappuccino
In de middag halen we nog even een klein cadeautje voor mijn ouders om vervolgens hun kant op te gaan, ze zijn jarig! Ja… beide echt waar! We eten samen met mijn ouders en mijn zusje met aanhang Chinees, super lekker… maar zo warm! De meiden blijven bij mijn ouders logeren en wij gaan naar huis. s’Avonds zitten we nog een poosje buiten met de buren en daarna… mijn bed in!

Dinsdag 24 juli 2018

Keek op de week, ik maakte een groenten soepje!Ik heb de wekker vroeg gezet en ga mijn bed uit als ik iets hoor piepen… ik vraag Peter wat het is maar hij heeft geen idee. Ik kom er achter dat het de wasmachine is… juist ja. Dat is ook het laatste geluid dat hij heeft gemaakt, onze Samsung wasmachine van een jaar of vijf heeft de geest gegeven. De ellende bij ons is… de wasmachine en droger staan in de douche, inpandig zonder goede ventilatie en zonder raampje. Een wasmachine duur of goedkoop geeft gewoon de geest na een jaar of vijf doordat het er te vochtig is.

Toch had ik er nog even niet op gerekend, na een aantal kostbare zaken vorig jaar en dit jaar is de bodem van onze spaarpot in zicht… altijd shit wat dat betreft!

Vandaag was ik rond 7.00 uur op het werk en ook Peter heeft gewerkt, daarna een soepje gekookt en Peter is gaan klussen. En ik? Ik heb even wat artikelen geschreven voor Veusteveul.nl en iets geregeld voor een klant van ViA Nathalie.

Woensdag 25 juli 2018

Het grote wachten op het berichtje over de bezorgtijd begon vanmorgen al vroeg. Rond 07.00 uur kregen we een berichtje… tussen 16.15 – 19.15 uur! Ik besluit toch eerst maar een rondje te gaan lopen, onderweg breng ik drie koeien terug naar huis, ik help een vrouw die met haar neus op het asfalt ligt weer overeind en ik loop met moeite mijn rondje.

Keek op de week... strijken! Bah Keek op de week, lekker knus met die warmte!
Daarna een kopje koffie, douchen en door naar mijn werk, als ik weer thuis kom neem ik wat te drinken en pak de auto voor de boodschappen. We eten lekker makkelijk wraps, met koude vulling… met dit warme weer verder niet zoveel zin. Als de wasmachine er is en aanstaat gaan we eten, daarna naar de bioscoop… ja alweer!

Donderdag 26 juli 2018

Het is echt geen weer voor een Hollander zoals ik, nou… ik kan tegenwoordig best aardig tegen de warmte maar 37 graden is mij ook iets teveel van het goede geloof ik. Vanmorgen op tijd opgestaan, gestreken en wasjes gedraaid en toen gaan werken. Na het werk naar huis en rustig achter mijn laptop gaan zitten even wat mail weggewerkt en wat getallen aangeleverd voor de speelgoedbank. Eind van de middag komt Peter thuis en eten we wat, hij gaat weer weg en de meiden worden ook thuis gebracht na hun logeerpartij van deze week!

Keek op de week, leuke km stand! Als je opstaat en het is al 27 graden in huis... bizar!
En verder? Niet zoveel… rustig zitten, hangen en wat rommelen in huis, met dit weer verwacht ik maar niet teveel van mezelf!

Vrijdag 27 juli 2018

Het is mijn ‘vrije vrijdag’, maar om 9.00 uur had ik (samen met Bono) al weer een eerste afspraak! Gisteren ontdekte we namelijk dat er een tweede bult achter zijn linker voorpoot bij was gekomen… dus dierenarts gebeld en meteen vandaag komen. Een vetbult en een andere bult, het moet komende woensdag weggehaald worden… hopelijk is het dan meteen weer schoon!

Keek op de week, kopje koffie! Keek op de week... weer een ritje dierenarts!
Daarna de hond naar huis, even koffie en door naar de pedicure. Toen ik weer thuis kwam was Peter al thuis van zijn werk en de meiden waren lekker aan het luieren! De rest van de dag gaan we heel rustig aan doen! De temperatuur is in huis inmiddels gestegen naar 28 graden.

Hoe was jouw week? Genoten van het mooie en warme weer? Of heb je het liever toch iets koeler?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge