Veel later als normaal mijn keek op de week, normaal volgt deze op zaterdag maar nu was er niet eens tijd om hier mee aan de slag te gaan. Op maandag 1 mei typte ik voor het laatst op mijn laptop om vervolgens pas afgelopen zondagavond weer de laptop open te doen. Een redelijk internetloze week! Zelfs een aantal dagen waarop ik alleen maar belde en whatsapp gebruikte!

Mijn weekoverzicht is wat ongebruikelijk… deze loopt van zaterdag tot en met vrijdag, dit keer 29 april t/m 5 mei 2017.

Zaterdag ~ 29 april 2017

Dit keer gaat Peter met de meisjes naar het zwembad, ik heb s’morgens een afspraak voor Wageningen45. Als de meiden gezwommen hebben brengt Peter de meiden naar mijn zusje. Na mijn afspraak wandel ik naar de supermarkt en komt mijn zusje met de meiden daar ook naar toe. We halen even wat benodigdheden voor tijdens de opbouw van het Foulkes Festival en bestellen koffie, thee, melk en suiker.

Keek op de week Keek op de week
Na het halen van de boodschappen gaan we naar de stad, we moeten nog even wat spullen halen en besluiten even koffie te gaan drinken bij de Hema. Daar drinken de meiden een babyccino en wij, mijn zus en ik een heerlijke kop koffie! Ook kochten de meiden zelf nog leuke zomerjurken bij Duimelotje, te leuke en vooral super betaalbare jurken.

Zondag ~ 30 april 2017

Voor vandaag beloofde ze mooi weer en dat was het ook! De meiden wilde, uiteraard… hun nieuwe jurken aan want het was ‘eindelijk’ mooi weer! Met een vestje erover heen was dat best goed te doen!

We besloten te gaan wandelen en foto’s te gaan maken in de Belmonte arboretum. Wat was het mooi en lekker weer! Ik probeerde allerlei dingen uit met mijn nieuwe fototoestel. Ook onze oudste maakte veel foto’s en de jongste speelde en keek lekker rond!

Keek op de week Keek op de week Keek op de week
Na het wandelen en foto’s maken gingen we terug naar huis, daar zaten de buren buiten en wij sloten aan. Heerlijk relaxt genieten van het voorjaarsweer. Nu hopen op meer voorjaars- of nog liever… zomerse dagen!

Maandag ~ 1 mei 2017

Zaterdag haalde we al de ingrediënten voor kwarktaart, om deze zondag te maken. Echter liep het weer eens anders dus maakte we deze vanmorgen! Het duurde opstijven duurde wat langer, dus helaas kon de taart nog niet mee richting De Dreijen waar inmiddels al mensen aan het werk waren voor Wageningen45.

Keek op de week Keek op de week
Begin van de middag halen we de bestelling met koffie en thee op en we rijden naar het universiteitsterrein De Dreijen, daar blijven we vervolgens de rest van de dag. Het was er koud en nat, maar de voortgang zat er al flink in! Als wij komen staat de tent voor de vrijwilligers al en aan het einde van de dag staat het frame van de tent er al en zijn zo her en der al wat veranderingen te zien die nodig zijn voor het Foulkes Festival.

In de avond is Peter naar de dansschool om daar even een handje te helpen en ik besluit wat te rommelen in huis, veel doe ik niet en ik lig lekker op tijd op bed!

Dinsdag ~ 2 mei 2017

Erg op tijd zijn we op De Dreijen, er moet nog veel gebeuren maar ik ben vooral bezig met de meiden, ‘social talk’, koffie, boodschappen, overleg ik het één en het ander en ik doe wat werk vanaf De Dreijen. De meiden en ik halen nog even een frituurpan, brood en snacks zodat we met deze kou toch nog een beetje warm worden!

Keek op de week Keek op de week
Vanaf het projectbureau komen er ook mensen eten, altijd gezellig en ja er is genoeg! Het is leuk de vorderingen te zien en te weten dat morgen alle tenten en benodigdheden opgeleverd worden. s’Middags doet het zonnetje zijn best om er door te komen en het lukt, zo’n kleine twee uur is het heerlijk met het zonnetje erbij!

Eigenlijk moet de jongste zwemmen, maar ze is kapot moe van de hele dag buiten zijn en we besluiten dat het even prima is en ze niet gaat zwemmen.

Woensdag ~ 3 mei 2017

Yes, vandaag is de oplevering! Het gaat nu in eens verschrikkelijk snel, de tenten staan allemaal er ligt op veel plekken al stroom het Wiskundegebouw wordt schoongemaakt en ik overleg nog even met wat mensen van de universiteit over wat zaken die nodig zijn of gedaan moeten worden. Het geeft een goed gevoel om te weten dat dingen goed gaan!

Tussen de middag eten we weer warme hap, het is wederom koud en iedereen is de regen nu wel zat! Gelukkig klaart het op en hebben we iets lekkers te eten. Gedurende de dag komen er al koelwagens, defensie komt spullen brengen en zo her en der komen er steeds meer mensen bij. Je merkt 5 mei komt steeds dichterbij!

Keek op de week Keek op de week Keek op de week
Om 18.00 uur eten we met alle mensen die bij de voorbereiding en opbouw betrokken zijn op het terrein, we genieten van een lekkere maaltijd van De Patio! Na het eten vertrekken de meeste mensen weer en wij zorgen dat alles weer netjes opgeruimd achterblijft.

Donderdag ~ 4 mei 2017

Puntjes op de i, vandaag is de dag dat we alles echt zover mogelijk af moeten hebben en dat lukt! Van de laatste stroompuntjes tot het checken van de internetkabels. Ook het bijpraten met de beheerders van de gebouwen voor het openen en afsluiten van ruimtes.

Keek op de weekHet drinken wordt geleverd, we eten met een groep van zo’n 60 personen nog een keer op het terrein en s’avonds blijven nog veel mensen hangen omdat we dan daar herdenken. Na de herdenking gaat één van onze vrijwilligers een rondje met de coördinator van de bewakingsdienst die er is.

Na die tijd lopen we nog even een rondje, die behoorlijk wat tijd kost om de laatste dingen te regelen en te bekijken. Samen leggen we nog wat stroom, lossen nog wat problemen op en ik stop nog behoorlijk wat tijd in het plaatsen van alle horeca ondernemers op de juiste plek. Wat overigens soms wat lastig was, maar ook wel weer erg leuk is!

Vrijdag ~ 5 mei 2017

Al vroeg ben ik op De Dreijen, ik rij een rondje om even een check te doen en ga dan richting het Scheikunde gebouw waar we overleg hebben. We krijgen al onze spullen, korte briefing en we gaan allemaal aan het werk! Ik praat de groep horeca mensen bij en we gaan aan het werk. Mijn telefoon vond het nodig om een bad te nemen deze ochtend… in, jawel het toilet! Bah, shit dus!  Manlief is zo lief geweest de telefoon van onze dochter te halen zodat ik in ieder geval kon bellen en een berichtje kon sturen. Maar wat was ik ziek van!

Ondertussen blijkt dat ik weer multidisciplinair inzetbaar ben die dag, al snel ben ik met van alles tegelijk bezig en blijkt dat de vaste vrijwilligers voor horeca/catering prima weten wat ze moeten doen! Fijn! Er zijn wat issues die we gezamenlijk oplossen en dat onder het genot van een flauw zonnetje! We overleven de dag en iedereen lijkt tevreden te zijn, fijn! Het defilé verloopt ook netjes en rond 19.30 uur is het terrein zo goed als leeg, hebben we (bijna) allemaal gegeven en een half uurtje later vertrek ik samen met man en mijn neef(je) naar het gemeentehuis waar we weer verder aan het werk gaan.

Keek op de week Keek op de week
Rond 02.30 uur liggen we op bed, helemaal gesloopt naar een lange en intensieve dag… maar wat is het fijn om met elkaar zoiets neer te kunnen zetten op 4 & 5 mei!

Dat was onze week! Hoe was jouw week?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge