Keek op de week vanuit Portugal!De vorige keek op de week lijkt pas gisteren te zijn geweest, nou vooruit eergisteren! In werkelijkheid is het dus al weer een week geleden het gaat veel te snel allemaal! Onze vakantie zit er gewoon al weer op, vandaag is het ‘gewoon’ weekend! Niet helemaal gewoon, want we zijn net terug van vakantie en we hebben een feestje vandaag, het feestje wat mijn opa en oma geven ter ere van hun diamanten bruiloft! Nu eerst kort maar krachtig door de afgelopen week heen!

Zaterdag 14 oktober 2017

‘s Morgens ben ik op de ‘gewone’ tijd wakker, om 6.30 uur ben ik op en ga ik rustig buiten zitten, helemaal niets is er buiten behalve een verdwaalde kat, krekels en vogeltjes. Geen mens te bekennen en binnen ligt iedereen nog op één oor, zelfs de meisjes!

Tegen half negen komen de dames uit hun bed en een half uurtje laten volgt Peter, het is voor het eerst dat ik de omgeving om het huisje heen zie bij daglicht… gister was het immers pikdonker bij aankomst!

Keek op de week vanuit Portugal!  Keek op de week vanuit Portugal!
Keek op de week vanuit Portugal!In de ochtend heeft Peter een rondje Carvoeiro gekregen om te laten zien waar alles is en waar je wel of juist niet moet zijn! De meiden en ik krijgen een rondleiding over het park, leuk! Kunnen we meteen even kijken waar het zwembad is!

Als iedereen weer terug is en de rust er weer is gaan we naar ‘beneden’ naar Carvoeiro, we lopen er een poosje rond en eten en drinken wat. Vervolgens willen de meiden ‘shoppen’ en gaan we daarna naar de supermarkt boodschappen doen, dat is wel nodig!

Zondag 15 oktober 2017

Keek op de week vanuit Portugal!Albufeira staat op de planning! We gaan op tijd weg en parkeren in P1 na een aantal keren hele stijle weggetjes omhoog en omlaag te hebben gereden. De auto staat in Old Town en we gaan rondkijken, pakken een dagkaart voor zo’n toeristisch treintje en stappen in. We rijden een rondje, we weten nu waar we wel en niet uit willen stappen.

Daar waar we in zijn gestapt stappen we ook weer uit, maken even wat foto’s en lopen door naar beneden. Daar gaan we de straatjes door en gaan van de ene winkel naar de andere. We besluiten naar het strand te gaan, daar drinken we wat en de meiden willen naar het water. Met dat we naar het water lopen wordt de rode vlag in de mast gehangen, shit! Dat betekend niet het water in, Keek op de week vanuit Portugal!nou ja van de strandwacht mogen ze wel met hun voeten het water in, maar zwemmen is geen discussie en alles wat er wel ingaat wordt er kundig weer uitgevist!

Na het strand gaan we terug de straatjes in en vervolgens pakken we weer het treintje om een rondje te doen, we genieten van het warme weer en van de prachtige omgeving!

Eind van de dag gaan we weer richting het huisje, halen we nog boodschappen voor het eten en ga ik koken. Alweer een dag voorbij!

Maandag 16 oktober 2017

Een dagje rondom het vakantiehuisje, dat wil zeggen we komen Carvoeiro niet uit! We besluite de rotsen langs de kust te beklimmen. Het is prachtig en we genieten volop, ondanks dat het weer ons helaas wat in de steek laat vandaag. Maar het is beter als verwacht… geen regen!

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!
Keek op de week vanuit Portugal!We gaan weer naar de winkeltjes en restaurantjes en als we de auto geparkeerd hebben valt mij opnieuw dit vervallen en volgens mij leegstaande huisje op met de prachtige veranda van bloemen.

Net als ik de foto wil maken gaat er een man van een winkel iets verderop zitten, hij wordt al snel vergezeld van een tweede man. Onder het afdakje staat ook een doos met dekentje erin en voer erbij voor naar we denken een kat.

Het huisje trekt elke keer als we er komen mijn aandacht!

Dinsdag 17 oktober 2017

De weersvoorspellingen zijn niet best vanmorgen, voor het eerst sinds zeven maanden zal er regen vallen! we besluite naar Monchique te rijden… we komen er echter nooit aan! Het weer is zoveel beter als gedacht en we besluiten onderweg naar ZooMarine te gaan. Een soort Dofinarium maar dan groter en met veel meer dieren, meer variatie en het lijkt allemaal wat professioneler te zijn hier.

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!
We genieten van vooral van allerlei shows, vanaf het moment dat we er zijn tot het park sluit kijken we naar verschillende shows. Van zeeleeuwen en zeehonden tot papegaaien!

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!
We vermaken ons er dus echt de hele dag, als we de laatste show uitwandelen wordt er omgeroepen dat het park over vijf minuten sluit en dat je wordt verzocht naar de uitgang te gaan.

Na dit vermoeiende dagje uit gaan we lekker naar huis, we zijn allemaal helemaal op! Het was best warm, veel gelopen en veel gezien. Op naar morgen… dan gaan we alsnog naar Monchique.

Woendag 18 oktober 2017

Monchique, ik  wilde graag naar het hoogste punt en de kurkbomen… na ons bezoekje aan een café onderweg en de kou en nattigheid op het hoogste punt, Fóia waren de meiden er klaar mee! Mam, het is goed zo het was leuk maar kunnen we nu naar de zee?

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!
Na de nodige foto’s en weer heel veel bochtjes en meters naar beneden besloten we door te rijden naar de zee, we gingen ‘gewoon’ naar Praia do Carvoeiro te gaan! Daar genoten we een uurtje van zee, strand en de oceaan, toen begon het te druppen en zijn we wat gaan eten en drinken bij een Grand Café.

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!

Donderdag 19 oktober 2017

Keek op de week vanuit Portugal!De laatste dag waarop we wat kunnen gaan ondernemen! Gisteren hebben we besloten om een grottentrip te maken via BomDia. We reserveerde vaart en vandaag gingen we op pad! Vanmorgen eerst even naar de bakker in het dorp en we kochten voor de dames binnen ons gezin een shawl. Ook hebben we nog een uurtje op het strandje gezeten, genietend van de zon die ons vandaag eens niet in de stek liet!

Daarna door naar Lagoa, daar waren we kleurig op tijd bij de balie van BomDia en voor onze vaart. Helaas konden we niet naar de stukken waar ik graag heen wilde, het water was te onrustig. We konden niet naar de westkust maar ook niet heel ver de andere kant op.

Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal! Keek op de week vanuit Portugal!
De vaart na ons is gecanceld, dat zegt wel iets denk ik! Maar we zijn er op uit geweest en het was heerlijk weer, wat wil een mens nog meer!

Vrijdag 20 oktober 2017

De wekker stond zodat we op tijd op zouden zijn, Peter bracht vanmorgen de huurauto weg en tussen de middag worden wij naar het busstation gebracht voor onze rit naar Lissabon! We vertrekken met het vliegtuig vanaf Lissabon weer terug naar Eindhoven!

Het was een lange dag reizen en vanmorgen heel vroeg waren we thuis… nu eerst uitslapen en dan boodschappen doen en dan in de middag een feestje van mijn opa en oma!

Hoe was jouw week? Heb je, net als wij vakantie gevierd? Of heb je komende week herfstvakantie?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge