Kerst PrintableAan alles merk je het, kerst komt dichterbij! Sinterklaas is inmiddels wel weer in Spanje en de winkels veranderen in een feestelijke kerstsfeer! De feestkleding is overal te koop, de glitter en glamour komt je in elke winkel tegemoet. Een gezellige tijd voor de meesten gezinnen! Hier thuis staat de kerstboom, staan er kerstspullen en heb ik de kerstposter uitgeprint en ingelijst. 

Kerstsfeer in huis

Sinds afgelopen donderdag staat de kerstboom, eigenlijk waren we het niet van plan. Sterker nog onze oude kerstboom hebben we weggegeven… we wilde niet zo’n grote meer. Toch besloten we een nieuwe, kleinere “nepperd” te kopen, dit keer met de led verlichting er al in! Lekker makkelijk en snel!

Omdat we niet zo  in de stemming waren ging het allemaal wat moeizaam, maar we hebben er het beste van gemaakt! Er is een gezellige kerstsfeer in huis en ik ben nog niet klaar! Heb nog weer een leuk idee afgekeken… daar ga ik nog even aan werken ergens de komende week.

Verdere voorbereidingen?

Kerstmusical

De meisjes doen mee met een kerstmusical bij Bransz waar de oudste bijna twee jaar musical les volgt en de jongste sinds september! De meiden dansen en zingen dus heel wat af op het moment, Do, Re, Mi en Annie kan ik inmiddels wel dromen en bijna mee dansen. Eén van de jurkjes hangt klaar om aan te passen en ik ga van de week nog even zorgen voor gedegen ‘onderkleding’ voor de oudste. Zondag de 18de is het zover en gaan onze meiden samen met al hun “musicalcollega’s” twee keer optreden, hoe leuk is dat?

Kerstbrunch

Langzaam maar zeker komt ook de kerstbrunch voor groep zes van onze oudste dochter in zicht! Ook daar gaan we weer voor aan de slag, maar wat dit keer? Alleen een zak broodjes is toch echt te afgezaagd, daar moet iets beters voor komen. Vorig jaar waren het mini kwarktaartjes en sterretjes van komkommer, dit jaar nog maar even goed nadenken!

Kerstkleding

Zelf trek ik niets bijzonders aan, maar de meiden willen altijd iets moois en anders aan met kerst! We zochten naar iets leuks maar niet te gek. Via google kwamen we prachtige blauwe jurkjes met huisjes tegen bij ome Alie (aliexpress).

Altijd trek ik het in twijfel op de één of andere manier. Maar aangezien het de laatste tijd zowel bij Wish als Aliexpress best goed gaat besloten we de gok te wagen.

Nu hopen dat ze op tijd in Wageningen zijn, dat wordt wel wat spannend… maar we houden wel van een gokje!

Voor de zekerheid bestelde ik ook nog twee grijze petticoats, volgens de planning zouden die er volgende week al zijn. Dat is dus het ‘terugvalscenario’ voor het geval dat de jurken te laat zijn.

Kerst en nieuwjaar

Dan is het kerst, eerste kerstdag gaan we naar familie van de man in huis. Gezellig samen zijn en eten… de meest lekkere toetjes van Nederland eten die oma Lia maakt!

Tweede kerstdag gaat de man in huis zijn vader ophalen en gaan we naar mijn zusje met ons gezin, mijn ouders en schoonvader. Ook daar gaan we eten ende meisjes krijgen cadeautjes, gewoon omdat het kan!

Oudjaarsdag komen vrienden uit Amersfoort bij ons, voor het eerst sinds een aantal jaar hebben we mensen over de vloer. Best gek maar we hebben er zin in, net als onze meiden! Op nieuwjaarsdag gaan we meestal even bij mijn opa en oma op visite, gewoon omdat het kan!

Leuk, de mini poster voor jou!

Kerst PrintableHoe gaaf is deze? Nou ja.. misschien vindt je er helemaal niets aan maar ik ben er blij mee en de mini poster is naar mijn zin geworden! Hij is te leuk om alleen voor mezelf te houden, daarom heb ik deze net als de sinterklaas variant klaar gezet zodat deze gedownload en geprint kan worden in A4 formaat.

Mocht je hem leuk vinden, print hem gerust! Je kan op de het plaatje klikken en dan kom je bij de download. Print hem en lijst de mini poster in, leuker en voordeliger de kerstsfeer in huis halen lukt niet!

Heb jij de kerstsfeer al in huis gehaald? Wat gaan jij doen met kerst?

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge