Kerst in huis, kerstboom en versieringBen jij van de vele kerst accessoires of juist helemaal niet? Ga je voor de mooiste, traditionele kerstboom of juist iets moderns? Of misschien wel helemaal geen kerstboom maar wel een heel kerst dorp? Wij hebben al enkele jaren geen kerstboom gezet, dit jaar wel.

De kerstboom is niet gezet omdat we dat nu zo graag zelf wilde, de meiden vroegen erom. Althans ze hebben hun best gedaan om duidelijk aan te geven dat ze een grote ‘echte’ kerstboom wel konden waarderen. Op zondag 6 december reed ik richting de dichtstbijzijnde Action die open was om nog lampjes en wat ballen te kopen en de kerstboom werd opgezet. Onze enige echte kunst kerstboom kwam weer eens uit de kelder!

Kerst en sinterklaas stickers
De huisjes waren op 5 december al in kerst sfeer

We hebben de bakken waar de kerstspullen in zitten opgezocht en wat spullen neergezet en opgehangen, kortom we hebben voor het eerst sinds een aantal jaar weer een ‘kersthuis’.

De man in huis is van de lampjes, zo zorgde hij dat er keurig 400 led lampjes in de boom kwamen.

De man in huis is druk met de lampjes
Manlief zorgt voor de led lampjes

De meiden wilde graag een klein boompje op hun kamer, gelukkig lagen die ook nog in de schuur! Met een grote keuze aan versiering duurde het al met al wel een poosje voor ze klaar waren.

De meiden versieren hun kleine boom
De meiden versieren hun kleine boompjes

Na een aantal uurtjes staat de kerstboom en hangt en staat alle overige versiering ook!

De kerstboom, dit jaar met zilver en witte ballen erin
De kerstboom, dit jaar met zilver en witte ballen erin

En niet alleen de boom maar ook een Christmas slinger, een houten kerstboom, lichtjes en wat ouder zelfgemaakt spul is van de partij dit jaar!

kerstverlichting mer de kerstman Houten kerstboom

Vliten kerstversiering Lampjes en kerstsfeer

Ook hebben we de kerstster opgehangen, te laat voor eerste advent maar dat mag de pret niet drukken.

Kerstster
Ook de kerstster hangt

Ons huisje is helemaal in kerstsfeer dit jaar, de meiden zijn blij en uiteindelijk is het ook wel gezellig. Maar al die tijd die je ermee kwijt bent om maar te zwijgen over hoe vol het huis dan in eens weer staat, helemaal omdat we niet zo groot wonen. Nog een week of drie en dan kan het weer opgeruimd worden!

Hoe breng jij de kerstsfeer in huis?