Kerst in huis, kerstboom en versieringBen jij van de vele kerst accessoires of juist helemaal niet? Ga je voor de mooiste, traditionele kerstboom of juist iets moderns? Of misschien wel helemaal geen kerstboom maar wel een heel kerst dorp? Wij hebben al enkele jaren geen kerstboom gezet, dit jaar wel.

De kerstboom is niet gezet omdat we dat nu zo graag zelf wilde, de meiden vroegen erom. Althans ze hebben hun best gedaan om duidelijk aan te geven dat ze een grote ‘echte’ kerstboom wel konden waarderen. Op zondag 6 december reed ik richting de dichtstbijzijnde Action die open was om nog lampjes en wat ballen te kopen en de kerstboom werd opgezet. Onze enige echte kunst kerstboom kwam weer eens uit de kelder!

Kerst en sinterklaas stickers
De huisjes waren op 5 december al in kerst sfeer

We hebben de bakken waar de kerstspullen in zitten opgezocht en wat spullen neergezet en opgehangen, kortom we hebben voor het eerst sinds een aantal jaar weer een ‘kersthuis’.

De man in huis is van de lampjes, zo zorgde hij dat er keurig 400 led lampjes in de boom kwamen.

De man in huis is druk met de lampjes
Manlief zorgt voor de led lampjes

De meiden wilde graag een klein boompje op hun kamer, gelukkig lagen die ook nog in de schuur! Met een grote keuze aan versiering duurde het al met al wel een poosje voor ze klaar waren.

De meiden versieren hun kleine boom
De meiden versieren hun kleine boompjes

Na een aantal uurtjes staat de kerstboom en hangt en staat alle overige versiering ook!

De kerstboom, dit jaar met zilver en witte ballen erin
De kerstboom, dit jaar met zilver en witte ballen erin

En niet alleen de boom maar ook een Christmas slinger, een houten kerstboom, lichtjes en wat ouder zelfgemaakt spul is van de partij dit jaar!

kerstverlichting mer de kerstman Houten kerstboom

Vliten kerstversiering Lampjes en kerstsfeer

Ook hebben we de kerstster opgehangen, te laat voor eerste advent maar dat mag de pret niet drukken.

Kerstster
Ook de kerstster hangt

Ons huisje is helemaal in kerstsfeer dit jaar, de meiden zijn blij en uiteindelijk is het ook wel gezellig. Maar al die tijd die je ermee kwijt bent om maar te zwijgen over hoe vol het huis dan in eens weer staat, helemaal omdat we niet zo groot wonen. Nog een week of drie en dan kan het weer opgeruimd worden!

Hoe breng jij de kerstsfeer in huis?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

 1. Het ziet er gezellig uit!

  Ik houd van de kerstsfeer met de kerstboom en al die versieringen. Sinds we groter wonen hebben een echte kerstboom. Daarvoor heb ik dat nooit gehad. Alleen het optuigen en het gezellig maken van je woonkamer kost veel tijd. Daar heb ik niet altijd veel zin in. Dus stel ik het vaak uit en staat als niet zo lang.
  Morgen gaan we kijken voor een boompje. Een kleine die wat hoger komt te staan, vanwege de grijpgrage handjes van m’n zoontje. Heb er wel veel zin in. M’n zoontje gaat al die lichtjes geweldig vinden.

  1. De kids vinden het geweldig! Dat is ook zo. De boom staat hier nu omdat de meisjes dat eigenlijk wel heel graag wilde, anders had ik hem niet gezet.

   Ben benieuwd hoe het gaat met je zoontje en de kerstversiering!

 2. Dat ziet er gezellig uit. Zoonlief had toen hij klein was ook altijd een eigen kerstboompje op zijn kamer. Zag er ‘s avonds altijd knus uit als hij in bed lag met de lichtjes in de boom.
  Nu zoonlief een echte puber is heeft de kerstboom plaats gemaakt voor een laptop wat toch een stuk minder knus licht geeft. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge