Kerstbrunch onze bijdragen vorig jaar!Het einde van het jaar is weer in zicht en overal zijn weer verschillende activiteiten, één van de jaarlijkse activiteiten is de kerstbrunch op school. De kleuters doen er niet maar mee maar de oudste wel, maar wat verzinnen we dit keer weer?

Ik schreef er al eens over vorig jaar rond kerst, op de lijst worden vaak de standaard dingen ingevuld, bolletjes, krentenbollen, boter, hagelslag, kaas, worst enzovoort. Zelf probeer ik elke keer weer een beetje origineel te zijn, al is het maar in de vorm waarin we het aanbieden. 

Vorig jaar, maar wat nu?

Vorig jaar waren het (ook voor de kleuters) sterretjes van komkommer, wat beleg dat ze nodig hadden en kwarktaartjes. Dit jaar wil ik niet hetzelfde maken, al wilde onze oudste dame dat wel. Mijn inspiratiebron in deze is, zo als bij veel mensen Pinterest, daar is zo verschrikkelijk veel te vinden. Werkelijk de meest mooie, leuke en lekkerste traktaties en ideeën, een paar voorbeelden.

Pretzel met chocolade, karamel en snoep

B
ron: Pinterest – everydayhomeblog.com

Aardbeien kerstboompjes

Bron: Pinterest – ericasweettooth.com

Monsters van fruit en groenten

Bron: Pinterest – welke.nl

Kerstmannetjes

Bron: Pinterest – All Lovely

Pretzel kerstboompjes

Bron: Pinterest – Brendakookt.nl

Geen van bovenstaande gaat het worden vrees ik, teveel zoetigheid, veel werk of het valt niet in de smaak bij onze oudste dochter die het mee de klas in moet nemen. Kortom, ik heb nog tot uiterlijk donderdag om iets klaar te maken voor de kerstbrunch aangezien het vrijdagmorgen mee moet naar school!

Het zullen, mits andere nog geen komkommer meenemen in ieder geval sterretjes worden, daarnaast gaan we nog wat verzinnen en kijken we wat er nog nodig of gewenst is.

Moet jij nog iets klaar maken voor een kerst ontbijt, lunch, brunch of diner? Zo ja, wat ga je maken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

    1. Dit keer blijkt het niet zo uniek te worden… dochter wil graag augurkjes met boterhamworst en we maken ‘kaaskoekjes’ in kerstvormpjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge