Facebook, social mediaZouden mensen zich extra vervelen in november? Dit keer niet zoveel ‘hoax’ berichten maar eindeloze, onzinnige op kettingbrief lijkende berichten die Facebook vulde! Dit keer dus echt het wat meer kettingbrieven gehalte dat zichtbaar en overdadig aanwezig was in mijn ogen. 

Vanaf begin november is het weer volop raak, ik zie diverse soorten van de Facebook ‘kettingbrief’ voorbij komen! Het vult eindeloos de tijdlijn van jezelf maar ook alle mensen die jou ‘Facebookvrienden’ zijn. Als ze even lekker door hun Facebook scrollen zien ze niet alleen jou berichtje maar ook van al die andere die hetzelfde bericht kopiëren en plakken omdat delen niet mag.

Als je iets nodig hebt

Alsof je ‘echte’ vrienden bent als je dit bericht kopieert en plakt (vooral niet delen! Dat mag niet…).  Net of dit iets zegt over de mensen waar je echt op kan rekenen? “Keep on dreaming” lieve Facebookvrienden!

“Iedereen zegt: ” als je iets nodig hebt, aarzel dan niet, ik zal er zijn voor je “…
dus ik ga een weddenschap maken, zonder pessimistisch te zijn, ik wil 39 vrienden halen ” zet dit op je muur. Je hoeft alleen maar te kopiëren (niet delen)!! ik wil weten op wie ik kan rekenen… en ik vermoed dat het zal minder zijn dan verwacht
Schrijf “klaar” in reactie als je dat doet!
Klaar…”

Soms is een college meer dan ‘gewoon een collega’

Ook de tweede week november was het weer raak… een voor mij nieuwe ‘kettingbrief’ was volop op Facebook terug te vinden. Natuurlijk is het fijn om goede en prettige collega’s te hebben, maar om dan dit op Facebook te zetten? Nee doe maar niet wat mij betreft.

“Een collega is soms meer dan ‘gewoon een collega’… ze maken je mee in alle situaties, of je nu gelukkig bent of verdrietig. Mijn collega’s staan altijd klaar om die emoties samen met mij te delen. Soms is een collega meer dan ‘zomaar een collega’… Kopieer dit in je status als jij zulke collega’s hebt!

Die heb ik zeker!!!😜👍👍👍”

Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan me denkt?

Is dat belangrijk? Verveel je, je en wil je weten hoe mensen over je denken… of is het gewoon ‘fun’? Denk dat iedereen wel durft maar dat de meeste vrienden niet op zulke dingen reageren omdat ze het onzin vinden. Bij een aantal van mijn Facebook vrienden heb ik eens gekeken hoeveel van hun vrienden op dit berichtje reageerde… als het 20% was, was het veel.. dat zegt genoeg toch?

“Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan me denkt? Nou…wie durft? 🙈🙊😂😂😂

Kopieër deze status en zie hoe vrienden over je denken.Ik ben heel erg benieuwd 😃😃”

Tja… nog ééntje

En nog ééntje, al komt deze niet zo vaak voorbij als de voorgaande het vult wel de tijdlijn op Facebook.

“ƃuıɥɔʇɐʍ ǝq ןןıʍ ı ˙snʇɐʇs ɹnoʎ uı sıɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ ˙uoıʇuǝʇʇɐ sʎɐd ʎןןɐnʇɔɐ ʇsıן spuǝıɹɟ ʎɯ uı oɥʍ ǝǝs s,ʇǝl”

Opschudden

Ook in november, mensen die houden van ‘opschudden’… nou gelukt! Een spel die ze als test zien, iets zonder foto’s maar met tekst, zien wie er berichten leest als er geen tekst bij staat. Volgens mij lezen mensen het echt wel als ze daar zin in hebben of het doorgaans interessant vinden wat je te melden hebt.

“Ik houd van opschudden dus…..
Benieuwd wie dit leest!?!?!
Omdat het leven niet alleen bestaat uit foto’s! Ik vond het ook een leuk idee. Ook omdat wetenschap leuk is. En ik ga eraan meedoen. Het voorstel is om Facebook “op te schudden”. Kijken of het werkt. Het spel is een kleine test om te zien wie je bericht leest wanneer er geen foto bij staat. Dus, als je dit leest, geef een reactie bestaande uit 1 woord over hoe we elkaar hebben ontmoet. Slechts 1 woord alsjeblieft! Daarna kopieer je deze tekst op je eigen tijdlijn zodat ik ook 1 woord bij jou achter kan laten. Houd je vinger gewoon op de tekst, raak het woord kopieren aan. Ga naar je eigen status & houd je vinger op de plaats waar je kunt schrijven. Klik dan op plakken (verschijnt vanzelf). Dat is alles!!!”

Ik zal direct toegeven… ik reageer kritisch en misschien wat sceptisch op dit soort kettingbrief berichten, maar ik vind het zo’n onzin. Laatst heb ik er “face to face” met wat mensen over gesproken en eigenlijk was het unaniem zo dat ze het een onzinnig iets vonden dit soort berichten.

Doe jij mee aan het plaatsen van dit soort berichten? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge