Van 7 tot en met 18 oktober is het kinderboekenweek, wel een lange week als je het kritisch bekijkt! Het thema dit jaar is Raar Maar Waar – boeken over natuur, wetenschap en techniek. De kinderboekenweek gaat traditioneel van start met het kinderboekenbal, helaas kan je hier als ‘gewone’ burger niet zomaar naar toe, je kan er alleen naar toe op uitnodiging. Natuurlijk ligt er kinderboekenweekgeschenk voor je klaar als je meer als een tientje uitgeeft tijdens de kinderboekenweek en voor € 5,– kan je het prentenboek van de kinderboekenweek kopen. Kortom, tijd om richting de boekhandel te gaan!

Dit jaar heeft Simon van der Geest het kinderboekenweek geschenk geschreven en eerlijk is eerlijk, het klinkt wel leuk als ik de korte versie ervan lees op de site www.kinderboekenweek.nl. Ook het prentenboek ziet er leuk uit, ben dan ook stiekem wel benieuwd!

       

Wij gaan inmiddels al weer acht jaar lang elk jaar tijdens de kinderboekenweek boeken halen bij Boekhandel Kniphorst in Wageningen. In het begin zochten wij de boeken uit, tegenwoordig doen de meiden dat zelf. Ieder kiezen ze twee boeken uit, vaak een kleine en een grote. Natuurlijk gaat dan ook het prentenboek van dat jaar mee en het boekenweekgeschenk, waarbij ik moet zeggen dat ze meestal ongelezen het huis weer verlaten en richting Speelgoedbank Wageningen vertrekken. Dit jaar denk ik dat de kans wat groter is dat het geschenk mag blijven, dus ben benieuwd!

Ook is er dit jaar weer een liedje die gemaakt is voor de kinderboeken week… met toch wel het kinderkoor waar ik als kind echt wel gek op was (en nog altijd wel leuk vind ook al ben ik 30+), Kinderen voor Kinderen! Het liedje heet Raar maar waar!! Hier kan je hem bekijken!

Ga jij tijdens de kinderboekenweek boeken halen met de kinderen, ga je naar een voorleesochtend of naar andere activiteiten in het kader van de kinderboekenweek? Mocht je zelf geen kinderen hebben, ging je vroeger zelf of met je ouders? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge