Kinderbrillen, een gewone bril van de jongste!Vorig jaar juli heeft onze jongste nieuwe brillen gekregen, helaas had onze dame haar eerste bril eind vorig jaar al flink beschadigd en flink uit fatsoen. Een kleine maand geleden viel ze met haar snufferd recht op de grond, resultaat… flinke krassen op beide glazen. Conclusie? Ons jongste en brillen is geen goede combi!

We houden de moed erin en hebben afgelopen vrijdag weer nieuwe brillen uitgezocht bij Eyes + More voor beide meiden.

Al weer nieuwe kinderbrillen?

De afspraak die we vorig jaar maakte bij de orthoptist was dat als er één toe was aan een nieuwe bril of klachten zou hebben we een afspraak zouden maken. Dat onze kinderbrillen, ook deze is weer stukjongste (wederom) de reden van een vervroegde afspraak zou zijn lag wat in de lijn der verwachting.

Brillen en onze jongste zijn geen goede match! Of we nu dure of goedkopere brillen kopen, het maakt allemaal niet uit. Ze gaan kapot met buitenspelen, gewoon bezig zijn op school of ze gaat gewoon tijdens het lopen op haar snufferd. En ja, daar is de bril dan eigenlijk altijd wel bij betrokken. Schots en scheef, krassen op het glas of het montuur flink beschadigd dat het eigenlijk niet om aan te zien is.

Wachten bij de orthoptist na het druppelen, nieuwe kinderbrillen in het voorutizicht!Een aantal weken geleden maakte ik een afspraak bij de orthoptist omdat onze dame hard op haar gezicht was gevallen. Haar neus en bril waren flink beschadigd, de glazen en het montuur zaten flink onder de krassen.

Afgelopen vrijdag waren de dames vrij van school en was onze afspraak, beide meiden werden gedruppeld en de conclusie was dat beide een andere bril moeten.

Kinderbrillen bij Eyes + More

Wij halen hier de kinderbrillen, Eyes + More VeenendaalVanaf de afspraak zijn we direct door gegaan naar Eyes + More in Veenendaal waar we inmiddels al jaren brillen voor de meiden kopen. Wellicht niet de kwaliteit die je bij de ‘duurdere en luxere’ brillenwinkels hebt, maar gezien de zuinigheid van onze dochter is het prima!

De jongste heeft minimaal één keer per jaar nieuwe brillen nodig, is het niet omdat haar sterkte of cilinder is veranderd is het omdat ze de bril kapot heeft. De oudste daarin tegen heeft met de huidige brillen ruim twee jaar gedaan, de kwaliteit is dus wel dusdanig dat ze lang mee kunnen gaan!

Ze hebben altijd behoorlijk wat keuze voor kinderen, verschillende vormen, hele of halve monturen, metaal of kunststof en dan hebben ze vaak één model in meerdere kleuren.

Kinderbrillen, wij kopen ze bij Eyes + More in Veenendaal

Wat kosten kinderbrillen bij Eyes + More?

De kinderbrillen zijn € 100,– per stuk en de tweede bril krijg je gratis! Dus echt niet duur! Daarnaast kochten we voor beide dames ook een nieuwe zonnebril, als je de zonnebril erbij kocht waren ze € 42,50 per stuk. Kortom voor € 285,– hadden we nu zes brillen!

Dit bedrag is volgens mij al een poosje zo dat je € 100,– betaald voor twee brillen. Het is volgens mij een vast bedrag en geen tijdelijke actie!

Welke brillen

Eindelijk konden de meiden passende kunststof monturen vinden, de oudste wilde dat al wat langer maar het paste nooit. Elke keer waren ze te groot, het is nu gelukt er waren kleinere modellen! De onderstaande hebben ze uitgekozen, links voor de jongste, rechts de oudste.

Gewone bril voor de jongste Gewone bril voor de oudste

Tweede gewone bril voor de jongste Twee de gewone bril voor de oudste

Zonnebril jongste Zonnebril oudste

Nu hopen dat kunststof monturen bevallen aangezien ze metalen modellen met neusvleugels gewend zijn. Nu een week of drie wachten en dan zijn ze klaar als het goed is!

Heb jij ervaring met kinderen en brillen? 
Wat vinden jullie van de brillen die de dames uitgezocht hebben?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge