Ik bestel de de uitnodigingen bij kaartje2goNiets check dus…. dit jaar loopt alles anders als normaal, althans het is maar net wat we normaal noemen! De verjaardag van de oudste is al geweest maar die viert haar kinderfeestje in juli en de jongste is van de zomer jarig en viert het nu alvast. En ik? Ik ben weer redelijk ‘last minute’ met het feestje van de jongste bezig!

Compleet inspiratieloos ben ik gisteren bezig geweest met het maken van de uitnodiging…

Kinderfeestje, de uitnodiging!

In eens kwam het besef dat we het feestje van de jongste in het voorjaar zouden houden… Oeps, het was al voorjaar volgens de kalender!

Uitnodiging, feestje jongste van Kaartje2GoNa een week na te hebben gedacht over wanneer het feestje dan gevierd moest worden hebben we besloten om het op donderdag 9 juni te vieren. Nu is het dus wel tijd om de kaartjes te maken!

We gingen samen naar de stad, het zouden geen standaard kaartjes worden. We zouden leuke kaartjes gebruiken om uitnodigingen van te maken, ik kan je vertellen na een anderhalf uur klungelen is het me niet gelukt en ben ik online aan de slag gegaan!

Net als voorgaande kaartjes ben ik weer uitgekomen bij kaartje2go, voor de oudste bestelde ik daar ook al een aantal keren het kaartje en vorig jaar ook die van de jongste. De kaartjes zijn makkelijk te maken, daarnaast worden ze supersnel opgestuurd!

En de rest van het kinderfeestje?

Het belangrijkste, de uitnodiging is geregeld… maar nu!
Nu gaat het nadenken beginnen, wat gaan we doen? Eigenlijk hoop ik op mooi en droog weer, bij voorkeur ook wat warmer. Dan kunnen we namelijk lekker los met buiten spelen en met water spelen!

Als het droog is zijn we al op de helft, waar we gaan spelen zijn twee trampolines, een boomhut, schommel en heel veel tuin om lekker te fietsen, rennen, steppen en verstoppertje te spelen!

En als het regent? Dan trekken we alle knutselspullen die we hebben uit de kast en anders zetten we een filmpje op… maar daar gaan we maar niet vanuit!

Nu denk je misschien wel, wat slecht geregeld!! Ja, misschien wel… maar we hebben al een aantal jaren de ervaring dat we een mooi (thema)feestje bedenken en daar niet veel van terecht komt omdat de kinderen zich gewoon uren vermaken met spelen!

Eerdere ervaring

Het allereerste jaar als “schoolpleinmoeder” bedacht ik dat het feestje voor mijn verse kleuter tot in de puntjes voorbereid moest zijn. Ik had een extra moeder en mijn zusje geregeld, want stel je voor dat we handen te kort zouden komen met die springende vierjarige.

We maakte een heel programma, we kochten spulletjes om kussenslopen te versieren met textielstiften, we gingen cupcakes versieren en zo hadden we nog wel meer bedacht. Ze hebben al met al misschien een half uurtje het programma gevolgd… maar de fietsjes en steppen op onze ‘feestlocatie’ waren veel interessanter.

De kinderen hebben toen echt uren buiten gespeeld, de man in huis leerde een kleuter nog ‘even’ fietsen zonder zijwielen en we hebben toegekeken dat er geen ongelukken zouden gebeuren. De kinderen hebben het nog weken over het feestje gehad! Kortom, ik leerde mijn lesje min of meer…

Bedankje en traktatie

Gezonde traktatie groep 1 van de jongsteAan het einde van het feestje vind ik het erg leuk om de kinderen wat leuks mee naar huis te geven, maar wat? Dat is dus iets wat ik nog moet bedenken voor het feestje dat over twee weken gevierd zal worden.

De traktatie heb ik dan juist al wel weer klaar, we proberen echt wel creatief te zijn als het om traktaties gaat, zo ook deze keer! Helemaal klaar is het nog niet, de inhoud kan er pas dezelfde ochtend in dus dat moet ik nog even doen. Iets minder gezond als vorig jaar, maar erg leuk!

Omdat onze dochter rond de zomervakantie jarig is en er dan veel kinderen zijn die zijn of haar verjaardag vieren op school hebben we besloten wat eerder te trakteren op school en ook het kinderfeestje eerder te vieren.

Vieren jullie kinderfeestjes voor de kinderen? Zo ja, wat doen jullie zoals met de feestjes?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge