Kinderfeestje van de jongsteZe is pas in juli jarig, maar gezien de drukte met verjaardagen rond die tijd in de klas besloten we na het ‘gedoe’ van vorig jaar het kinderfeestje een maand naar voren te halen! En met succes! 

Een niet georganiseerd feestje waarbij de kinderen juist lekker konden doen wat ze wilde!

Waarom nu al het kinderfeestje?

We bedachten dat onze dochter op de laatste vrijdag voor de zomervakantie haar kinderfeestje zou vieren, maar dat dachten meer ouders!

De bedrukte kaartjes lagen thuis al te wachten om uitgedeeld te worden toen er een uitnodiging mee naar huis kwam met onze dochter… een feestje op 10 juli! Oeps, even overlegd met de mama van het vriendinnetje, ik bedacht me wellicht samen iets te vieren maar dat had niet de voorkeur. Prima, na overleg met mijn ‘achterban/hulp bij t feestje’ besloten het te verplaatsen naar 11 juli (zie typ-ex en datum wijziging met pen).

Om die reden bekeek ik de verjaardagskalender in de klas en besloot dat we het feestje naar juni te verplaatsen, zelfs een maand voor haar verjaardag!

Gepland kinderfeestje?

Uitnodiging, feestje jongste van Kaartje2GoHet feestje organiseren begon heel praktisch met het bestellen van een kaartje, ik bestelde deze bij Kaartje2Go. Het was een fotokaart die ik zelf kon aanpassen en dat heb ik gedaan!

En toen? Al weken van te voren vroeg mijn zus (partner in crime bij dit soort dingen) of we nog dingen moesten regelen. Maar telkens gaf ik als reactie, nee hoeft niet we laten ze gewoon spelen! Echter, toe het dichterbij kwam begon ik hem wel een beetje te knijpen.

Zelf hou ik er van om activiteiten en feestjes te plannen, beetje structuur en duidelijkheid. Maar de ervaring van de afgelopen vier jaar leerde mij dat die kinderen toch niet te sturen zijn en genieten van het ‘gewoon’ spelen! We kochten dus slechts wat spellen voor buiten, eten en drinken en verder hebben we niets gedaan!

Hoe was het kinderfeestje?

Wachten op het schoolplein om de kinderen op te halen voor het kinderfeestjesOm 14.00 uur waren de kinderen klaar, we besloten de kinderen lopend op te halen gezien het mooie weer. We waren (uiteraard) veel te vroeg op school en genoten nog even van de rust en het zonnetje.

Net na twee uur kwamen de kinderen naar buiten en moesten we nog even wachten op de oudste met haar vriendinnetje om ook mee te gaan ‘feesten’! Vervolgens een wandeling richting de speelgoedbank waar we het feestje gingen vieren!

Eerst wat drinken en eten, lekker buiten op de kleden in het gras. Met cadeautjes voor de jarige natuurlijk. En daarna? Nou gewoon lekker spelen… verder helemaal niets! Af en toe wat eten en drinken (alles wat normaal niet zo veel mag, dat dan weer wel), het mooiste was het drinken. We hadden van die ‘taps’ staan waar ze zelf drinken konden pakken, geweldig vonden ze dat!

Hoe vonden de kinderen het?

Ijsje tijdens het kinderfeestje!Van een aantal ouders kregen we de dagen na het feestje de vraag wat we hadden gedaan, de kinderen waren niet echt uitgeput maar hadden het zo leuk gehad. Als ik dan deze vraag kreeg moest ik wel lachen en vertelde ik ‘eigenlijk niets bijzonders, alleen maar spelen en af en toe er wat eten of drinken in stoppen’.

Soms verbaasde blikken, maar dan legde ik ook wel uit dat we wel eens goed geplande feestjes hadden en dat daar eigenlijk nooit is van terecht kwam omdat de kinderen gewoon lekker wilde spelen.

Kortom, de kinderen waren blij en hebben het naar hun zin gehad en onze dochter heeft een top feestje gehad!

Nu ben ik wel benieuwd, hoe organiseren jullie het kinderfeestje? Plan je echt iets, ga je ergens heen of laat je het op zijn beloop?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge