Het einde van het schooljaar is dichterbij dan ooit… hier in Wageningen telt het nog vier dagen namelijk van maandag 6 t/m donderdag 9 juli! En in de klas van onze jongste zijn veel kinderen in en rond de zomervakantie jarig, leuk maar ook wel een beetje jammer. Natuurlijk is het niet anders, maar nu moeten kleine kinderen gaan kiezen tussen vriendinnetjes… best lastig!

Onze inmiddels bijna 5-jarige is bijna jarig, het toeval wil dat ze die dag niet meer naar school hoeven en de vakantie dan al begint. Leuk! We bedachten mooi dan kunnen we haar kinderfeestje die vrijdag vieren, maar daar dachten meer ouders aan!

De bedrukte kaartjes lagen thuis al te wachten om uitgedeeld te worden toen er een uitnodiging mee naar huis kwam met onze dochter… een feestje op 10 juli! Oeps, even overleggen met de mama van het vriendinnetje, ik bedacht me wellicht samen iets te vieren maar dat had niet de voorkeur. Prima, na overleg met mijn ‘achterban/hulp bij t feestje’ besloten het te verplaatsen naar 11 juli (zie typ-ex en datum wijziging met pen).

Afgelopen week volgde nog een uitnodiging, voor dezelfde dag… oei, verwarring bij onze dochter! Hetzelfde speelde bij een ander vriendinnetje uit de klas, ook zij had voor beide feestjes een uitnodiging. Wij als moeders kwamen er achter dat onze dochters de keuze niet echt zelf konden maken, ook de juf had in de gaten dat het lastig was. Wat nu?

We geven de meisjes nog even de tijd…. misschien gaan ze beide naar het andere feestje om het aantal kindjes wat te verdelen. Het blijft lastig… ben benieuwd hoe het zal gaan, we hebben nog een paar dagen de tijd!

Hoe dan ook, de feestjes worden gevierd, op het feestje van onze dochter vieren we gewoon alle verjaardagen tegelijk nog eens dunnetjes over! Daarnaast een leer voor de volgende keer, even goed afstemmen of het feestje op een heel ander moment houden.

Ben je hier ook wel eens tegenaan gelopen? Voor feestjes voor jezelf of voor je kind(eren)?
En hoe heb je het opgelost?

PS Trakteren hebben we een aantal dagen vooruit getrokken in de hoop dat de traktaties wat uitgesmeerd worden door de week heen.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge