Kindermotor op accu...Afgelopen week was ik met mijn oudste dochter in Veenendaal, daar wilde ze graag wat drinken bij de V&D, La Place! Tot mijn verbazing reed er een kereltje van een jaar of drie, misschien vier op zo’n kindermotor door het restaurant.

Wat mij opviel is dat het nog best snel gaat zo’n kindermotor! Dat je dat goed vindt als ouder, prima. Maar in een restaurant? Nee, ook al is het de La Place in dit geval, ik vindt het ongepast.

Kindermotor, wat is dat?

Nooit heb ik me er in verdiept, tot ik me toch wat verbaasde over het kereltje met zo’n kindermotor rijdend door de La Place bij V&D.

Het is kinderspeelgoed op accu, er zit vaak een 6 of 12 volts accu in. De 6v is geschikt voor op de weg, de 12v is ook geschikt voor op zacht terrein. De 6v kindermotor rijdt zo’n 2,5/3 km per uur. De 12v kindermotoren hebben vaak twee standen, de eerste stand rijdt 2,5/3 km per uur, de tweede 5/6 km per uur.

Behalve een kindermotor zijn er ook kinderauto’s en quads op accu, totaal geen speelgoed waar ik zelf aan zou denken voor de meiden. Maar kennelijk is er een markt voor gezien het aantal winkels en webwinkels die het verkopen.

Wat is normaal gebruik?

Dit zal voor veel mensen verschillen, wat vindt je gebruikelijk en acceptabel? Persoonlijk vind ik het iets dat je op eigen terrein of op de stoep gebruikt, mits de situatie dat toestaat, dus als het niet te druk is.

Zelf vind ik het gebruik wat ik afgelopen vrijdag zag ongepast. Een klein mannetje op zo’n kindermotor door een horeca gelegenheid, in een behoorlijke vaartje, zonder enig oog voor de (met name oudere) mensen die er op dat moment waren. Twee mannen waren erbij en vonden het allemaal wel grappig, de opmerking van een ouder echtpaar werd niet in dank afgenomen door de heren.

Wat vindt jij van dit soort speelgoed? En van de situatie, kindje rijdend op een kindermotor in een horecagelegenheid?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge