Kinderpostzegels 2018, Fabeltjeskrant op pad met de bestelformulieren!Afgelopen dinsdag was de aftrap voor het start van Kinderpostzegels 2018. Echter gisteren, op woensdag 26 september gingen de kinderen pas met hun mapje op pad. Onze dochter was om 12.00 uur uit in plaats van 14.00 uur zodat ze alvast kon gaan verkopen. Ze had er niet veel zin in, maar slaagde er toch in om gisteren alvast zeven bestellingen op haar lijstje te krijgen! Maar wat is Kinderpostzegels eigenlijk? Ja een postzegel, maar er is meer!

De missie van Kinderpostzegels

De missie van Kinderpostzegels is helder: Ze geven kinderen kansen op een betere toekomst.

Kinderen zitten barstensvol energie, maar zijn tegelijk kwetsbaar. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind het beste uit zichzelf kan halen? Dat het niet uitmaakt in welke situatie, plaats of omstandigheden het opgroeit…

Kinderpostzegels 2018, Fabeltjeskrant zelfs de dames van Kinderkleding winkel Duimelotje in Wageningen kopen iets bij onze dochter!
Onze dochter aan het verkopen bij Duimelotje in Wageningen!

Voor kinderen, door kinderen

Elk jaar zetten basisschool kinderen van groep 7 en 8 zich in voor andere kinderen. Kortom, voor kinderen door kinderen is het motto!

Kinderen hier in Nederland verkopen postzegels (en inmiddels verschillende andere producten) en van de opbrengst worden projecten gefinancierd die het leven van andere kinderen beter maakt. Kinderpostzegels werkt al sinds 1948 op deze manier en is uniek, best bijzonder toch?

Een goed thuis

De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat naar diverse goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’.  Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld Suzy, een van de kindambassadeurs. Zij kon moeilijk meekomen in de klas, maar er was thuis geen geld beschikbaar om haar te ondersteunen. Nu krijgt Suzy een gelijke kans. Bekijk ook de verhalen van Frezgi & Johannes, Peggy en Khadji om te zien wat Kinderpostzegels voor hen hebben betekend.

De Fabeltjeskrant!!

Dit jaar staan de bekende personages van De Fabeltjeskrant op de zegels! Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van deze iconische televisieserie zijn Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Ooievaar afgedrukt op de Kinderpostzegels dit jaar.

Kinderpostzegels in het hier en nu

De kinderpostzegelactie is dit jaar nog overzichtelijker en gemakkelijker. Scholen kunnen zelf beslissen welke onderdelen van de actie zij wel of niet inzetten. Er zijn verschillende opties als het gaat om hoe er besteld kan worden!

Kinderpostzegels 2018, Fabeltjeskrant! Zelf bestel ik onder andere de Pippi tas!Er is een app op de telefoon, deze kunnen kinderen (laten) invullen en dan is de bestelling gedaan. Eén van de andere opties is de meer traditionele, namelijk de invulformuliertjes met doordrukvellen. En er is voor elke verkoper een webshop beschikbaar!

Wil jij nog kinderpostzegels, een theepakket, Pippi Langkous tas, kaarten, kerstkaarten of pleisters bestellen? Laat het me weten dan stuur ik de link naar de persoonlijke webshop (de actie loopt tot en met 3 oktober 2018)!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge