Kinderstoel, maar welke?Toen onze eerste dochter op komst was kregen we een aantal mee-groei kinderstoelen, eigenlijk zijn ze ideaal. Maar nu lopen we er alsnog tegen aan dat ze niet helemaal lekker meegroeien en willen we in ieder geval voor onze oudste wat anders, maar wat? Stokke, Ikea of helemaal wat anders? Alles heeft z’n voor en nadelen wat dat betreft!

Waarom een andere kinderstoel?

Op dit moment hebben we de mee-groeistoel zoals die te koop waren Kruidvat en Babywinkels. We kregen deze stoelen voor thuis en bij opa en oma van familie met Meegroeistoel, alla stokke maar dan anders!een tweeling! Nu zijn de stoelen hier al weer een jaar of acht in gebruik, ze worden er inmiddels niet mooier en steviger op. Daarnaast zit met name de oudste er niet meer echt prettig op.

Haar benen zijn te lang voor de voetenplank die niet meer lager kan en (uiteraard) nog te kort voor de grond. In verband met haar hypemobiliteit is het prettig als ze goed kan zitten, dit is nu niet het geval op deze stoel. Een gewone stoel zitten de dames te laag om goed te kunnen eten of te knutselen, dan moeten ze weer op hun knieën gaan zitten.

Maar wat dan? Lastig is het wel, de meiden zijn nu vijf en acht jaar oud de jongste groeit als kool en zit eigenlijk wel best op de huidige stoel. Maar ook zij gaat de lengte in en ondanks dat zij niet hypemobiel is zal ook zij binnenkort zeggen dat het niet zo fijn meer zit.

Kinderstoel, stokke mee-groeistoel of ikea junior stoel?

Maar wat dan? Ik of eigenlijk wij vinden het lastig!
Binnenkort hebben we als het goed is een andere tafel, stiekem wil ik dan ook goed zittende stoelen voor de dames erbij.Stokke tripp trapp

Overal waar we komen zit de oudste zit ze meestal op een Tripp Trapp stoel van Stokke. We krijgen regelmatig het advies een Stokke Tripp Trapp aan te schaffen, maar jeetje wat een geld! Tweedehands zijn ze ook nog prijzig en vaak zien ze er dan echt niet meer uit en moet je er nog flink wat aan doen om ze netjes te krijgen.

Stokke? Of toch deze ikea junior stoel?
Onlangs waren we bij Ikea en daar zagen we deze leuke junior stoel. Op het oog erg leuk! Maar geen ondersteuning voor de voeten zodat er een goede basis is voor de voeten. Het randje dat er zit is geen optie, dan zitten de benen in de weg.

Verder heb ik al best wel zitten zoeken op internet naar andere ideeën of alternatieven, helaas nog niets naar ons zin gevonden. Al gaat onze voorkeur tot op heden uit naar Stokke, ondanks dat we er verder geen ervaring mee hebben en de prijs wat aan de hoge kant vinden.

Wat hebben jullie voor een stoelen (gehad) voor de opgroeiende kinderen? Heb je misschien nog een idee of tip voor ons?