Kinepolis,Ted & Het geheim van koning MidasHoe kun je de vakantie beter beginnen dan met een gezellig familie uitje? Lekker warm en gezellig naar de bioscoop, want wat is het koud buiten! Onze tweeling is dol op films en aangezien wij niet heel vaak naar de bioscoop gaan, blijft het altijd een speciaal uitje. Vrijdag zijn wij gezellig met ons gezin naar Kinepolis Enschede geweest naar de film Ted & het geheim van koning Midas.

Kinepolis Enschede

Wij zijn gisteren naar bioscoop Kinepolis in Enschede geweest, het grote voordeel is de goede bereikbaarheid. Met het openbaar vervoer zijn ze prima te bereiken en ook als je met de auto komt is er (gratis) parkeergelegenheid genoeg. Wij kunnen parkeren voor de bioscoop, op een invalide parkeerplaats. Fijn dat er een aantal invalidenplekken zijn, dit zorgt ervoor dat mijn rolstoel thuis kan blijven.

Kinepolis Enschede, goed toegankelijk en parkeerplaatsen voor minder valide voor de deur!Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel is Kinepolis heel goed toegankelijk. Er is een lift, die op elke verdieping stopt. Er zijn invalidentoiletten en wat ik erg goed geregeld vind, is dat de rolstoelers aan kunnen sluiten bij de laatste rij in de zaal. Zo zit je toch gezellig bij elkaar en je hebt een goed zicht op de film. En kom je met meerdere rolstoelen, ook geen probleem. De achterste rij stoelen kunnen ze weghalen, zodat je toch gezellig met elkaar naar de film kan.

Ted & het geheim van koning Midas

De film gaat over Ted Stones, die stiekem smoorverliefd is op archeologe Sara Lavroff. Sara geeft een presentatie in Las Vegas en Ted moet daar natuurlijk bij zijn. Sara heeft bewijs gevonden dat de halsketting van Midas bestaat.  De hangers van de ketting zijn heel speciaal, deze zorgen er namelijk voor dat de drager van de ketting alles wat hij aanraakt kan veranderen in goud.  Ook de slechte schurken horen dit geweldige nieuws en zij ontvoeren Sara. Dit laat Ted natuurlijk niet gebeuren! Samen met zijn vrienden zet hij de achtervolging in, dit levert vele spannende en hilarische avonturen op.

Popcorn en heel veel lekkers

Een film is natuurlijk niet compleet zonder een bak popcorn. Waarom onze kinderen alleen altijd voor zout kiezen is mij een raadsel, maar oké zij mochten kiezen. En om eerlijk te zijn vind ik die nacho’s toch veel lekkerder 😉  De kinderen vergapen zich altijd aan alle lekkere dingen, die ze verkopen in de zelfbedieningskiosk.  Vooral de mooi gesorteerde m&m’s hebben een grote aantrekkingskracht (en niet alleen op de kinderen 😉 ).

Toen we aankwamen in de zaal begon de film al bijna, eerst kwamen als inspiratie nog leuke trailers van nieuwe films. Unaniem werd er door de tweeling besloten dat ze ook nog naar Pieter Konijn willen. Deze draait vanaf 28 maart in de bioscoop. Reikhalzend keek ik uit na de irritatiefactor van vele Nederlanders, de reclame. Ik vind reclame altijd super op zon groot scherm. Helaas geen reclame, maar wel het begin van de film.

Genoten!

Wat hebben we genoten van de stuntelige Ted met de goddelijke stem van Jan Kooijman en de humoristische mummie. De kinderen en wij hebben geregeld behoorlijk hard moeten lachen. De film is er in 2D en 3D. 3D vonden wij echt een aanrader, je wordt de film ingezogen en een keer schrokken we zo, omdat we aangevallen werden door een haai, dat we met bonkend hart in de loveseat zaten.

Kinepolis,Ted & Het geheim van koning MidasMeer verklappen we natuurlijk niet, dat moeten jullie zelf maar gaan bekijken. De reactie van onze zoon was in ieder geval de film was niet leuk, de film was teeeeee gek en onze dochter vulde nog aan, het was niet leuk, het was heel, heel, heel leuk. En ook wij hebben intens genoten van de stralende koppies tussen ons in, van dit onverwachte familie uitje en van de super leuke film.

De film wordt geïndiceerd vanaf zes jaar. Volgens mij is dat een prima leeftijd, de film is spannend maar niet te spannend. Sommige woorden zijn wat moeilijk, maar doordat het verhaal verder heel duidelijk is, is het niet storend.

Bezoeken jullie in deze koude voorjaarsvakantie ook de bioscoop en naar welke film gaan jullie? Wij raden jullie natuurlijk Ted & het geheim van koning Midas aan. Ik ben benieuwd welke het is geworden en wat jullie daar van vonden!

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge