Van Kleuter naar schoolkind, onze zes jarige in groep drie!
Foto: Shutterstock

Onze jongste… wat gaat het snel! In 2010 werd ze geboren en afgelopen zomer werd ze al weer zes jaar. Met haar zes jaar zit ze in groep drie en volgens mij gaat het best aardig daar! In eens is het kleuteren eraf, ze wordt serieuzer en ‘ziet’ dingen, leert lezen en weet waar ze het over heeft. Maar tjonge wat kan ze bij de hand zijn!

Ze komt terug van school met hele verhalen! In tegenstelling tot onze oudste verteld ze altijd van alles over school. Helaas voor ons gaat het vaak over andere dingen als die ik graag zou willen weten, maar hé het is iets! Ze vermaakt zich prima, verteld en vindt het leuk op school!

Het gaat snel

In hele korte tijd worden de letters aangeboden en in korte tijd kunnen ze simpele woordjes en soms zelfs zinnetjes lezen. En ja, dat is natuurlijk super interessant voor onze nieuwsgierige dame! Bij alles kijkt ze of ze het kan lezen en als het niet lukt dan hoor je haar denken… “Ships, waarom lukt dit nog niet?”.

Het gaat zo snel, ze moeten snel leren maar ze lijkt het ook wel goed op te pakken… ik denk als een gemiddelde leerling. Ze komt thuis met ‘huiswerk’, rijtjes woorden die ze dan thuis kan oefenen. Eerst spellend en kan ze het lezen mag ze, ze gewoon zo achter elkaar oplezen.

Overal ogen

Als ik de verhalen van onze dochter moet geloven kan het niet anders als dat ze overal ogen heeft! Dus niet alleen in haar hoofd, maar ook in haar rug! Ze weet van alles te vertellen, als er iemand op zijn of haar kop heeft gehad en waarom dat dan zo is, maar ook of het wel of niet terecht is. Want ja, ze weet en ziet alles in de klas als we haar geloven.

Ik vraag me dan soms wel eens af hoe het met haar leren en school zou gaan als ze nog meer haar focus zou hebben op de lessen. Kortom, ze vermaakt zich prima op school en vindt het leuk op school!

Ontwikkelen

In korte tijd is ze echt veranderd van kleuter naar schoolkind, spelen is leuk maar schrijven en sommetjes maken is ook erg leuk. Ze groeit in alle opzichten! Lichamelijk maar ook qua kunnen en inzicht… al een heel verschil met een aantal maanden geleden.

Dat kinderen zo snel veranderen, zich aanpassen aan de situatie en alles zo snel (moeten) oppakken maakt het toch wel bijzonder. Het is mooi om te zien dat het onze jongste allemaal ‘makkelijker’ afgaat als de oudste destijds en nog. Al weet je natuurlijk niet of dat ook zo blijft. Voor nu zijn we blij dat het goed gaat!

De stap van de kleuters naar groep drie is groot in mijn ogen, als je hoort en ziet wat ze allemaal konden en nu al kunnen is echt wel een groot verschil!

Vinden jullie de overgang van de kleuterklas naar groep drie ook zo ‘groot’ of misschien juist helemaal niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge