Koningsdag 2016Afgelopen maandag keek ik naar het weerbericht, niet best voor Koningsdag! Dinsdag keek ik nog eens, te slecht voor woorden! Op het nieuws en op internet zie ik dat er verschillende activiteiten niet doorgaan. Er worden acties ondernomen om activiteiten naar binnen te verplaatsen, soms lukt dat maar vaak ook niet.

De moed me min of meer in de schoenen, bah! Koningsdag en dan zulk slecht weer! Een dag die altijd erg mooi weer nodig heeft door de vele buitenactiviteiten dreigde in het water te vallen!

Onze dag ~ Koningsdag 2016

Eerlijk is eerlijk, we vonden met allemaal wel wat vroeg gisteren! Om 05.30 uur ging de wakker van de man in huis waardoor ik ook al wakker was. Om 06.00 uur ben ik mijn bed uit gegaan en hebben we de kinderen wakker gemaakt, lastig opstaan!

Ze hadden er echt wat moeite mee! Ben je vrij van school en dan zo vroeg eruit, maar uiteraard niet zonder reden! Om 07.30 uur werd onze oudste verwacht op het Raadhuisplein, eerst haalde we mijn zusje om vervolgens richting Raadhuisplein te gaan.

Dansen en zingen met Bransz!

Eenmaal daar hebben we geholpen met dingen klaar maken, we dronken koffie, aten een koekje en hebben alvast de klappers gevouwen die uitgedeeld werden. De mensen van Bransz hebben ondertussen een doorloop van hun optreden.

Koningsdag 2016Inmiddels was het rond half negen, de eerste mensen komen het plein op en we besluiten de klappers uit te gaan delen, we lopen tot kwart over negen rond met klappers. De opkomst is prima, maar kan beter! Het feestje is er niet minder om!

Kinderen, papa’s, mama’s en ook opa’s en oma’s dansen en zingen mee met de instructie van de dansdocent, vervolgens geniet iedereen van de het optreden van de verschillende dansers. Tot slot gaan de docenten en leerlingen van Bransz het podium op voor het Wagenings Kinder Koningslied, iedereen zingt en danst mee!

Geslaagd!! Op naar volgend jaar met hopelijk een nog grotere opkomst!

Doe-markt

Vanaf het dansen gaan we de auto ergens anders parkeren en vertrekken we richting de doe-markt. Daar zijn verschillende workshops te volgen, dingen te bekijken, je kan
je laten informeren door verschillende organisaties en er zijn spullen en eten te koop!

Daarnaast is er een podium waar muziek is, maar waar ook gedanst kan worden! Zoals je zult begrijpen wilde onze meiden dansen en ik wilde daar rondkijken. De meiden volgde drie workshops een musical, breakdance en jazz. Alle deze workshops werden gegeven door docenten van Dans en musicalschool Bransz.

Terwijl de meiden bij de workshops waren heb ik wat rond gelopen op de doe-markt, even gekeken bij verschillende organisaties en (uiteraard) staan kletsen met “jan en alleman”. Na die tijd drinken we nog wat met elkaar en eten we nog een broodje!

Toch nog even…

Koningsdag 2016Uiteindelijk besluiten we rond drie uur nog even een rondje door het centrum te doen, helaas zijn er niet zoveel kleedjes meer. We lopen even heen en weer, maar al snel vertrekken we richting de auto! Zowel de meisjes als ik zijn moe en hebben het koud, we gaan thuis lekker opwarmen!

Eenmaal thuis en weer opgewarmd hebben we thuis de tafel aan de kant gezet en hebben de meiden nog gedanst en dingen uitgeprobeerd van de workshops!

 

Het weer!

Verre van slecht als je het mij vraagt… ja natuurlijk hebben we wat regen gehad! Maar het was niets vergeleken met wat er voorspeld was voor onze omgeving! Het meeste ging toch echt langs ons op. We hebben één flinke regenbui gehad, dat het echt hard te keer ging en we echt even hebben gescholen voor de regen. Het duurde hooguit een kwartiertje en toen was het weer klaar.

Verder echt nog wel zo nu en dan wat druppels, maar het stelde niet veel voor. Met name in de ochtend was het zelfs wel ‘prachtig’ weer te noemen, koud maar wel zonnig en droog!

Wij hebben een erg leuke en geslaagde Koningsdag gehad!
Toch hoop ik voor volgend jaar op een graadje of twintig en droog!

Hebben jullie nog wat leuks gedaan? Viel het weer bij jullie ook mee, net als hier?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge