Bransz - koningslied wageningenIn Wageningen is eigenlijk elk jaar wel een divers programma, er is van alles te doen, te koop en te zien! Dit jaar is er een nieuwe opening van Koningsdag in Wageningen, daar zijn we begin van de dag bij! Maar wat gaan we daarna doen?

Eerst maar heel hard hopen en duimen dat het weer droog zal zijn… niet al te veel nattigheid zou fijn zijn!

 

Vroeg op!

Als eerste zullen we vroeg opstaan, de man in huis is aan het werk op Koningsdag en onze meiden gaan mee dansen met het Wageningse Kinder Koningsdaglied!

De oudste moet er al op tijd zijn, de jongste gaat mee op sleeptouw en danst om 9.00 uur mee met de opening op het Raadhuisplein! Ik hoop zo dat het droog blijft… maar dat is nog even afwachten, de weersvoorspelling is niet erg optimistisch!

We parkeren de auto maar bij mijn ouders thuis en lopen naar de plek waar we moeten zijn, als het afgelopen is gaan we wandelend eens wat rondkijken en lopen we door naar de Doe-markt.

Wat is er allemaal te doen dan?

Al vroeg komen er mensen die hun handelswaar uitstallen op kleedjes en tafeltjes, hopend dat ze weer een zakcentje kunnen verdienen op deze dag! Verder is er een doe-markt waar werkelijk van alles te doen is, van ponyrijden tot kralen maken. Ook is de lokale harmonie er en de brandweer en reddingsbrigade.

Op de doe-markt rondom theater Junushoff is ook een podium met onder andere workshops van dansschool Bransz! Naast de doe-markt is er ook een Beach-event, er komt een dikke laag zand voor theater Junushoff te liggen waar rugby, korfbal en volleybal te zien en te doen zal zijn.

Ook is er een Vlaggenparade veteranen bij het Heerenstraat theater, poppentheater bij Markt 17, bloemenkronen maken bij Villa Bloem en op diverse plaatsen in de stad zijn spelletjes te doen! Voor het complete programma kan je op de flyer kijken van Oranjestichting Wageningen.

Wat gaan wij doen?

Na het vroege opstaan gaan we allemaal tegelijk van huis, de man in huis aan het werk (iets met ehbo en veiligheid) en wij gaan richting Raadhuisplein om te dansen! Daarna zullen we via de markt richting Junushoff lopen naar de doe markt, tenminste als de meiden niet verkleumd zijn van de kou!

Op de doe-markt willen ze graag meedoen met de workshops die worden gegeven en aangezien hun papa daar in de buurt zit willen ze ook daar even kijken. Verder zien we wel hoe de dag loopt… als het weer echt zo wordt als dat ze nu zeggen vrees ik dat we op tijd weer thuis zijn en met een warme kop thee op de bank kruipen.

Wat gaan jullie morgen doen op Koningsdag?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge