Als dertiger weet ik niet anders als dat ‘onze’ Koningin Beatrix heet… natuurlijk weet ik dat haar moeder Juliana en haar grootmoeder Wilhelmina haar voor zijn gegaan. Maar meegemaakt nee…
Een koning is dan toch wat raar… al staat er aan zijn zij ook een koningin, maar toch anders zij is voor mij toch niet dé koningin. Het is een prachtig stel, volgens mij vol interesse, levenslust en liefde voor hun gezin. Het zal niet niets zijn ‘ons’ staatshoofd te zijn, voor hem niet en zijn kinderen… het lijkt me lastig.

En dan Amalia, de volgende in de lijn… dus er komt weer een koningin aan maar dat duurt nog wel een jaar of (ik gok) vijfentwintig!

Maar goed terug naar vandaag! De (voorlopig) laatste Koninginnedag! Vanmorgen eerst ballonnen op wezen laten, dat is elk jaar weer om 9.00 uur het startsein van deze dag in Wageningen. Vervolgens hebben wij als gezin inmiddels de traditie dat we dan koffie met een (oranje)taartje gaan eten. Daarna de rommelmarkt over, de meiden kochten een my little pony en deze mama het ‘Grote boek van Madelief’, als kind vond ik de verhalen prachtig die de juffen en meesters vertelde, later las ik deze verhalen zelf.

Daarna weer naar huis gegaan met onze ‘winst’! Op naar de tv om alles te bekijken rondom de troonswisseling. Onze oudste was onder de indruk van alle ‘royals’ die voorbij kwamen op tv 🙂 En wachten op ons bezoek! Peter zijn nichtjes zijn geweest en hebben meegegeten, altijd gezellig!
Dag Koninginnedag, welkom Koningsdag!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge