Die Corona tijd doet rare dingen met een mens… ik probeer eens andere dingen uit als het gaat om eten. Al verschillende recepten zijn gepasseerd, van Allerhande tot ideeën van 24kitchen en budget recepten. Maar goed terug naar de Lasagne alla Veusteveul, ik gooide er van alles en nog wat in en het smaakte heerlijk!
Die Lasagne…
De kids wilde wel graag lasagne, maar ik maak altijd ruzie met die mixen die je daarvoor kan kopen. Het is altijd net te vochtig op de één of andere manier. Dat was dan ook de reden dat we al enige tijd geen lasagne meer gegeten hadden.
Ik googlde er wat op en kwam er al snel achter dat veel meer mensen dat probleem hebben, ongeacht welk merk of type. Maar de oplossing zou zijn passata (gezeefde tomaten) en kookroom.
Wat heb je nodig?
Of eigenlijk… wat heb ik erin gegooid? Nou van alles en een beetje, maar laat vooral je ideeën de vrije loop zou ik zeggen. Onderstaande was voor vier personen.
- olie
- lasagne bladen
- 500 ml passata
- 250 ml kookroom
- 250 gr champignons
- 100 gr geraspte wortel
- 2 paprika’s
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 prei
- 500 gr mager rundergehakt
- zakje geraspte kaas
Bereidingswijze
Zet als eerste de oven alvast aan op 180 graden, althans dat heb ik gedaan met onze heteluchtoven. Dan kan je straks die ovenschotel er zo inzetten.
Snij de uien in stukjes en maak teentjes knoflook schoon en snij ze heel fijn of gebruik een knoflook pers, doe wat olie in de pan en fruit eerst de knoflook wat aan en gooi dan de uien erbij.
Als ze wat zijn verkleurd kan je de rundergehakt erbij doen en eventueel dat nog wat kruiden met paprika, curry of een beetje peper. Bak dit op een laag vuurtje gaar en snij ondertussen de paprika, prei en champignons in stukjes.
Voeg de wortel, paprika, prei en champignons toe en bak dit eventjes mee, na een paar minuutjes kan je de passata erbij doen en ik heb zo’n 1/3 van het flesje kookroom erbij in de pan gedaan.
Even iets laten ‘indikken’ op een voorzichtig vuurtje en alvast de ovenschaal insmeren met wat olie. Ik heb ook alvast wat lasagne bladen op de bodem gelegd.
Daarna heb ik een laagje groenten en gehakt erop gedaan met een klein beetje kookroom, gevolgd door weer een laagje lasagne bladen. Dit heb ik om en om zo gedaan tot de ‘saus’ op was. Bovenop ben ik geëindigd met wat saus, met nog wat kookroom en daaroverheen een laagje geraspte kaas.
Eventjes 40/45 minuten in de oven en klaar is kees, euh de lasagne!
Enne… wij vonden het heerlijk en lekkerder als uit zo’n zakje of pakje! Het stuitte ook niet op kritiek van de, toch wel kritische jury hier thuis.
Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.
Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!
Geef een reactie