• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Lasagne alla Veusteveul

13 mei 2020 - Nathalie

Die Corona tijd doet rare dingen met een mens… ik probeer eens andere dingen uit als het gaat om eten. Al verschillende recepten zijn gepasseerd, van Allerhande tot ideeën van 24kitchen en budget recepten. Maar goed terug naar de Lasagne alla Veusteveul, ik gooide er van alles en nog wat in en het smaakte heerlijk!

Die Lasagne…

De kids wilde wel graag lasagne, maar ik maak altijd ruzie met die mixen die je daarvoor kan kopen. Het is altijd net te vochtig op de één of andere manier. Dat was dan ook de reden dat we al enige tijd geen lasagne meer gegeten hadden.

Ik googlde er wat op en kwam er al snel achter dat veel meer mensen dat probleem hebben, ongeacht welk merk of type. Maar de oplossing zou zijn passata (gezeefde tomaten) en kookroom.

Wat heb je nodig?

Of eigenlijk… wat heb ik erin gegooid? Nou van alles en een beetje, maar laat vooral je ideeën de vrije loop zou ik zeggen. Onderstaande was voor vier personen.

  • olie
  • lasagne bladen
  • 500 ml passata
  • 250 ml kookroom
  • 250 gr champignons
  • 100 gr geraspte wortel
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 500 gr mager rundergehakt
  • zakje geraspte kaas

Bereidingswijze

Zet als eerste de oven alvast aan op 180 graden, althans dat heb ik gedaan met onze heteluchtoven. Dan kan je straks die ovenschotel er zo inzetten.

Snij de uien in stukjes en maak teentjes knoflook schoon en snij ze heel fijn of gebruik een knoflook pers, doe wat olie in de pan en fruit eerst de knoflook wat aan en gooi dan de uien erbij.

Als ze wat zijn verkleurd kan je de rundergehakt erbij doen en eventueel dat nog wat kruiden met paprika, curry of een beetje peper. Bak dit op een laag vuurtje gaar en snij ondertussen de paprika, prei en champignons in stukjes.

Voeg de wortel, paprika, prei en champignons toe en bak dit eventjes mee, na een paar minuutjes kan je de passata erbij doen en ik heb zo’n 1/3 van het flesje kookroom erbij in de pan gedaan.

Even iets laten ‘indikken’ op een voorzichtig vuurtje en alvast de ovenschaal insmeren met wat olie. Ik heb ook alvast wat lasagne bladen op de bodem gelegd.

Daarna heb ik een laagje groenten en gehakt erop gedaan met een klein beetje kookroom, gevolgd door weer een laagje lasagne bladen. Dit heb ik om en om zo gedaan tot de ‘saus’ op was. Bovenop ben ik geëindigd met wat saus, met nog wat kookroom en daaroverheen een laagje geraspte kaas.

Eventjes 40/45 minuten in de oven en klaar is kees, euh de lasagne!

Enne… wij vonden het heerlijk en lekkerder als uit zo’n zakje of pakje! Het stuitte ook niet op kritiek van de, toch wel kritische jury hier thuis.

Total
20
Shares
Share 16
Tweet 0
Pin it 4
Share 0
Nathalie
Nathalie

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Ook leuk om te lezen!

  • Water en fruit
    Water en fruit!

    Tussen de 1,5 en 2 liter water zouden we elke dag moeten drinken, mijn ervaring is dat ik snel te weinig water drink!  Water is één van de belangrijkste substanties voor het lichaam en de menselijke gezondheid... en toch drink ik er (structureel) te weinig…

  • Blog Dingen, Veusteveul
    Nieuwe blogger op Veusteveul!

    Nooit heb ik de intentie gehad om iemand mee te laten bloggen op Veusteveul, toch gaat het gebeuren! Sterker nog, later deze week komt haar eerste artikel online! Hoe het dan toch zover is gekomen vertel ik zo nog wat uitgebreider over! In het kort?…

  • Eten op Rolletjes Wageningen
    Eten op Rolletjes Wageningen 2018

    Voor de vierde keer komt Eten op Rolletjes naar Wageningen! Van 31 augustus t/m 2 september 2018 zijn ze te vinden in De Dreijen met maar liefst dertig foodtrucks, live muziek en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze dagen zal er een tijdelijk, feestelijk openluchtrestaurant…

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Fijn dat de week voorbij is *
* Dag lieve (oma) Lia *
* Het is slechts een deel(tje).... *
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN