Het leed dat kinderfeestjes heetElk jaar hoop ik er onderuit te komen en elk jaar na de zomervakantie begint onze tweeling structureel over wat het thema van het kinderfeestje wordt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het echt een hel die kinderfeestjes. Na die van vorig jaar was ik echt bijna toe aan een opname op de PAAZ. Ik had me dit jaar dan ook grondig voorgenomen om het feestje buitenshuis te vieren, maar daar wilde de tweeling niets van weten. Het thema moest namelijk worden gruwelijk eng, tja en dat kon volgens mijn zoontje niet bij Ballorig en dus was ik de klos! Want die lieve puppy oogjes kon ik natuurlijk niet weerstaan. Om over die geweldige complimenten als je bent de liefste mama en je kan zo goed knutselen maar te zwijgen.

Over de top!

Vorig jaar hadden we een finding Dory feestje. Ons hele huis veranderde in een aquarium vol met blauwe crêpepapier, groen zeewier Dory’s, Nemo’s en natuurlijk Hank. Ik had zelfs onderwater diploma’s, vissen cup cakes en Dory bekers gemaakt. Ik dacht echt dit wordt het tofste feestje ooit, grapje natuurlijk. Na een zwarte schoenafdruk op de witte muur, een omgevallen kruik, een huilend zoontje op de trap omdat de kinderen zo schreeuwden, wilde ik me het liefst verstoppen onder de dekens boven met minimaal 16 kussens tegen mijn oren. Hihi. Dus besloot ik het dit jaar anders te doen, toch?

Minimale inspanning wat is dat?

Het leed dat kinderfeestjes heetOm de een of andere reden kan ik niet aan 80 % doen! Ik ga overal minimaal 100% procent voor! En dus veranderde ons huis langzaam in een griezelhuis met een spook op de wc, een skelet aan de voordeur, een ijshand en spinnen in de groene ranja. Spoken en vleermuizen slingers en een monsterlijke monkeyplatter met nog meer enge hapjes. Dit keer was ik alleen Het leed dat kinderfeestjes heetwel zo slim om de versieringen te kopen en niet te maken!

En dan…… ben je hondsberoerd op de dag van het feestje! Overgeven en compleet gesloopt! En dan moet het feestje nog beginnen. Gelukkig wilde een vriend wel meerijden de kinderen ophalen van school samen met mijn man en ook mijn schoonzus verkleed als heks (ze is er geen hoor) kwam helpen.

Partytime

Het leed dat kinderfeestjes heetDaar kwamen ze binnen stormen, acht uitgelaten uitgehongerde hyena’s vielen aan op de monkeyplatter. De ranja met afgehakte vinger en spinnen werd nog sceptisch onderzocht helemaal toen ik vertelde dat het heksenkots was ;-). Daarna was het tijd voor cadeautjes uitpakken via een ballonprik systeem! Alleen het stuk prikken van de ballon was al een feestje op zich. Ik denk als we 100 ballonnen hadden opgehangen met naamkaartjes zich niemand twee uur verveeld had!

Daarna was het bingo tijd! En bingo is altijd leuk en leerzaam (dat laatste moet je natuurlijk niet hardop zeggen) als er prijzen bij zijn. Natuurlijk geen vleesschotel of kratjes bier (al denk ik dat de papa’s daar geen moeite mee hebben), maar een snoepzakje en een spoken lampion! Nou de een was nog fanatieker dan de ander, overigens wel met de nummers van de buurman, met het spelen met de fiches, maar vooral met tellen hoeveel je er nog moet! Alleen daarom heeft het al tien minuten langer geduurd, maar who cares weer 10 minuten minder tijd om elkaar de hersens in te slaan 😉

Griezelige Lampionnen maken

Het leed dat kinderfeestjes heetAls pedagogisch medewerkster maak je natuurlijk een voorbeeld van je lampion. Ik vertel je nu, onbegonnen werk. Tja waarom zou je iets namaken als je het ook zelf kan bedenken. Dus werden er prachtige creaties gemaakt en bedachten de kids dat er een optocht moest komen (O nee, we moeten afwijken van een tijdschema) ik ben net mevrouw Dreus uit Mees Kees (dol op tijdschema’s en lijstjes).

Wij stelden nog een dropping voor in het donkere bos, maar daar waren de meesten niet voor te porren. Dus snel de overbuurvrouw een pot snoep gebracht en schoonzus heks en man de wijk door. Daar loop je dan met je lampion en je mag welgeteld bij een huis aan bellen! Gelukkig maakte de snoepjes veel goed!

Spoken vangen

Het leed dat kinderfeestjes heetVan flessen heb ik spoken gemaakt en van gloeistaafjes ringen! En dus mochten ze spoken vangen! Het was al wat donker dus het begon al een beetje scary te worden. Als afsluiter spinnen cup cakes maken. Ook hierbij was het voorbeeld weer onbegonnen werk, want waarom zou je een saaie spin maken als je ook je cup cake vol kan plakken met suiker(stuiter) oogjes! Toen ze begonnen waarom we geen frietjes gingen eten kwam de eerste mama! Pffff, gered! Volgend jaar toch maar naar Ballorig!

Ik ben benieuwd hoe vieren jullie je kinderfeestjes, vol ornaat thuis of met de beentjes omhoog bij een indoorspeeltuin?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge