Motor en auto van Lego FriendsLego Friends, wat is het een mooi speelgoed! De meiden blijven er maar druk mee, soms weken niet en dan in eens weer dagelijks. Net als de afgelopen kerstvakantie!

Toen de oudste zes was begon het eerste Lego ons huis binnen te dringen, de duplo verdween op de achtergrond en LEGO Friends nam bezit van dochters en de man in huis!

LEGO toen ik klein was!

Toen ik zelf klein was hadden we ook Duplo, dat is altijd bij mijn ouders gebleven en daar hebben de kinderen waar mijn moeder op paste en onze meiden veel mee gespeeld! Het blijft dus leuk!

Daarna kregen wij het meisjes Lego van toen, Fabuland! In mijn beleving hebben mijn zusje en ik hier veel mee gespeeld, de dieren als inwoners van Fabuland, geweldig! Het Fabuland van toen staat hier thuis, mijn dochters zijn een stuk minder enthousiast als dat ik er over ben. Zal wel iets met leeftijd te maken hebben en de tijd waarin we leven.

Fabuland, het lego dat ik had!

Van LEGO Duplo naar LEGO Friends

Ik kan me geen huishouden met kinderen voorstellen zonder Lego! Onze meiden kregen met hun eerste verjaardag het eerste duplo en omdat het zo leuk is ging de uitbreiding best snel. Lego Duplo is volgens de doosjes voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar, maar als ze zeven of acht zijn is het ook nog best leuk!

Hier is super veel mee gespeeld en soms komt het nog tevoorschijn, in tegenstelling tot veel ander speelgoed doen we dit ook niet weg. Het blijft zolang we er de ruimte voor hebben.

Nu de jongste dit jaar al weer zes wordt en de oudste negen is hier echt wel het tijdperk van Lego Friends aangebroken. Sinds 2013, het jaar waarin de oudste zes is geworden is de collectie flink gegroeid!

Een heel dorp met winkels is er ontstaan met Lego Friends Druk bouwen aan de winkels van het Lego Friends centrum

Het leuk ervan is dat ze er echt samen mee kunnen spelen, tenminste… als ze geen ruzie maken en elkaar lekker laten spelen.

Lego Friends als cadeau!

De meiden hebben sinds 2013 flink wat Lego Friends bij elkaar gespaard door het zelf te kopen van gespaard geld, maar ook kregen ze Lego met verjaardagen en feestdagen.

Deze auto hebben ze inmiddels dubbel, maar in het echt zijn er ook genoeg auto's die op elkaar lijken! Een soort jeep met palmboom, uit één van de grotere lego Friends dozen

Sommige items hebben ze inmiddels ook dubbel, maar hé op straat rijden toch ook meer auto’s die op elkaar lijken? De hele kerstvakantie zijn de meisjes druk geweest met hun Lego, de bak word dan leeggeschut op het kleed en dan gaan ze heerlijk bouwen.

Winkelstraat van Lego Friends Motor en apenverblijf ook van Lego Friends

Het plan was om geen cadeautje te geven met kerst, maar bij het rondneuzen op internet kwam ik nieuwe, maar beschadigde dozen Lego Friends tegen voor een gunstige prijs. Daarmee besloten we om de meiden met kerst toch een cadeau te geven, ze kregen samen Lego!

Ben benieuwd, heb je zelf Lego gehad? Zo ja welke soort Lego? 
Als je kinderen hebt, hebben jullie Lego in huis voor de kids?