Motor en auto van Lego FriendsLego Friends, wat is het een mooi speelgoed! De meiden blijven er maar druk mee, soms weken niet en dan in eens weer dagelijks. Net als de afgelopen kerstvakantie!

Toen de oudste zes was begon het eerste Lego ons huis binnen te dringen, de duplo verdween op de achtergrond en LEGO Friends nam bezit van dochters en de man in huis!

LEGO toen ik klein was!

Toen ik zelf klein was hadden we ook Duplo, dat is altijd bij mijn ouders gebleven en daar hebben de kinderen waar mijn moeder op paste en onze meiden veel mee gespeeld! Het blijft dus leuk!

Daarna kregen wij het meisjes Lego van toen, Fabuland! In mijn beleving hebben mijn zusje en ik hier veel mee gespeeld, de dieren als inwoners van Fabuland, geweldig! Het Fabuland van toen staat hier thuis, mijn dochters zijn een stuk minder enthousiast als dat ik er over ben. Zal wel iets met leeftijd te maken hebben en de tijd waarin we leven.

Fabuland, het lego dat ik had!

Van LEGO Duplo naar LEGO Friends

Ik kan me geen huishouden met kinderen voorstellen zonder Lego! Onze meiden kregen met hun eerste verjaardag het eerste duplo en omdat het zo leuk is ging de uitbreiding best snel. Lego Duplo is volgens de doosjes voor kinderen tussen de 1,5 en 5 jaar, maar als ze zeven of acht zijn is het ook nog best leuk!

Hier is super veel mee gespeeld en soms komt het nog tevoorschijn, in tegenstelling tot veel ander speelgoed doen we dit ook niet weg. Het blijft zolang we er de ruimte voor hebben.

Nu de jongste dit jaar al weer zes wordt en de oudste negen is hier echt wel het tijdperk van Lego Friends aangebroken. Sinds 2013, het jaar waarin de oudste zes is geworden is de collectie flink gegroeid!

Een heel dorp met winkels is er ontstaan met Lego Friends Druk bouwen aan de winkels van het Lego Friends centrum

Het leuk ervan is dat ze er echt samen mee kunnen spelen, tenminste… als ze geen ruzie maken en elkaar lekker laten spelen.

Lego Friends als cadeau!

De meiden hebben sinds 2013 flink wat Lego Friends bij elkaar gespaard door het zelf te kopen van gespaard geld, maar ook kregen ze Lego met verjaardagen en feestdagen.

Deze auto hebben ze inmiddels dubbel, maar in het echt zijn er ook genoeg auto's die op elkaar lijken! Een soort jeep met palmboom, uit één van de grotere lego Friends dozen

Sommige items hebben ze inmiddels ook dubbel, maar hé op straat rijden toch ook meer auto’s die op elkaar lijken? De hele kerstvakantie zijn de meisjes druk geweest met hun Lego, de bak word dan leeggeschut op het kleed en dan gaan ze heerlijk bouwen.

Winkelstraat van Lego Friends Motor en apenverblijf ook van Lego Friends

Het plan was om geen cadeautje te geven met kerst, maar bij het rondneuzen op internet kwam ik nieuwe, maar beschadigde dozen Lego Friends tegen voor een gunstige prijs. Daarmee besloten we om de meiden met kerst toch een cadeau te geven, ze kregen samen Lego!

Ben benieuwd, heb je zelf Lego gehad? Zo ja welke soort Lego? 
Als je kinderen hebt, hebben jullie Lego in huis voor de kids?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

11 comments

  1. Ha wat grappig, fabuland! Daar heb ik al jaaaaaaren niet meer aan gedacht! Heerlijk LEGO, zeker op zo’n lekker lange vrije dagen! Plezier!

  2. Ik heb vroeger zelf niet met Lego gespeeld.

    M’n zoontje heeft wel wat van duplo gekregen. We hebben hem er nog niet mee laten spelen. Hij is net een jaar geworden. Ons mannetje is nog niet bezig met stapelen e.d. Maar dit zal later vast wel gebeuren.
    Mijn vriend heeft zijn Lego nog. Hij heeft er nu al zin in om samen met de kleine ermee te spelen.

  3. Wij hebben ook lego friends maar wordt niet mee gespeeld, playmobil wel. Ga dus alle lego friends verkopen, wel zonde vind het zelf erg mooi spul.

    Liefs Mama

  4. Oh wat geweldig zeg, die Lego Fabuland had ik vroeger! Helemaal nostalgie hier, ik vond het altijd zo leuk! En het leuke is dat mijn zoontje er nu mee speelt als hij bij zijn opa en oma is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge