LEGOLand Discovery Centre OberhausenOp 10 februari ging de ging de LEGO Batman film in première, het LEGOLAND Discovery Centre heeft ter ere van deze film de LEGO® Batman™ film weken. Je kunt nog tot 5 maart terecht voor een Meet & Greet, als superheld op de foto en je eigen duplosteen in de LEGO fabriek maken. Super leuk voor de liefhebbers van LEGO en superhelden! Na de LEGO® Batman™ film weken is het nog steeds erg leuk om te gaan!

Gek op LEGO? Gek op bouwen? Haal je hart op in het LEGOLAND Discovery Centre! Tot 5 maart staat alles nog in het teken van de LEGO® Batman film, maar ook als het geen LEGO® Batman™ film weken zijn is het een leuk uitje voor het hele gezin! Van de LEGO® Batman™ film weken hadden we wat meer verwacht, maar ondanks dat was het een erg geslaagd uitje.

De LEGO fabriek

Nadat je langs de kassa bent gegaan ga je een soort ‘voorportaal’ in waarna je door kan naar de LEGO fabriek. In de LEGO fabriek legt een medewerker uit hoe de blokjes worden gemaakt. Tijdens de uitleg mogen er kinderen op de rode knoppen drukken om het proces aan het werk te zetten. Van granulaat tot het uiteindelijk blokje wordt in een rap tempo uitgelegd.

De uitleg is in het Duits, op zich niet zo’n probleem maar het was even snel vertalen voor de kids zodat ze begrepen wat er gezegd en uitgelegd werd!

Aan het einde van de uitleg kregen alle kinderen een DUPLO blokje mee, op dit moment zijn die voorzien van Batman in verband met de LEGO® Batman™ film weken. Normaal gesproken zijn het DUPLO blokjes voorzien met een opschrift van LEGOLAND. Wat erg leuk is, is dat je de blokjes kunt laten graveren in de shop vlak voor je vertrekt.

Attracties en bezigheden

Kingdom Quest

Vanuit de LEGO fabriek gingen we direct door naar een attractie waar je met vier personen in een wagentje gaat zitten om vervolgens het leger van de koning te helpen. Zij moeten de prinses redden en alle slechteriken moeten verslagen worden. Voor iedereen leuk om te doen!

Je mag schieten op de schietschijven die je tegenkomt maar ook op de figuren waarvan je denkt dat het slechteriken zijn. Aan het einde kan je zien wie de meeste punten heeft gescoord en eventueel een foto kopen die onderweg is genomen.

LEGO® Miniland

LEGOLand Discovery Centre OberhausenIn miniland zijn bezienswaardigheden uit de omgeving gebouwd van LEGO® stenen. Wij waren onder de indruk van alle details die je kennelijk kan verwezenlijken als je met  LEGO® aan het bouwen gaat!

Het voetbalstadion was toch wel de aandachtstrekker samen met de het middenstuk waar de meiden zelf even vanuit het midden konden kijken. Ook was er een vliegveld nagebouwd en een hele haven met een helikopter, boten en silo’s echt mooi gedaan!

LEGO® Starwars Miniland

LEGOLand Discovery Centre OberhausenFavoriet van de man in huis, Starwars. Daarnaast maakte we foto’s van vrienden van ons die ook nogal gek zijn op Starwars. In Starwars Miniland zijn scenes uit de film Episode I nagebouwd, in een aantal scenes zaten elementen die je in beweging kon zetten met knoppen.

De meiden vonden dit overigens zelf niet zo interessant…

LEGO® Studio 4D Kino

De meiden vonden dit wel een hoogtepunt! Een film kijken en dan niet ‘gewoon’, niet 3D maar 4D! Maar wat is nu eigenlijk 4D?

4D laat je alles voelen, de wind door je haren… nat worden van de regen en de sproeiers in de film. Het gebeurt allemaal tijdens het kijken van deze film, die ongeveer een kwartiertje duurt. Een leuke en toch wel unieke ervaring wat ons betreft!

De dames waren eensgezind dat het één van de leukste ‘dingen’ was van LEGOLAND Discovery Centre.

LEGO® Friends en  Bau und Test Centre

LEGOLand Discovery Centre OberhausenZowel bij het LEGO® Friends gedeelte als het Bouw en Test stuk kan je heerlijk bouwen met LEGO®.

De oudste wilde in eerste instantie bij LEGO® Friends en de jongste bij het bouwen en testen, al snel zaten we allemaal bij het bouwen en testen. Er werden auto’s gebouwd en getest op één van de banen die daarvoor zijn! Daar hebben ze behoorlijk wat tijd doorgebracht al met al, bouwen blijkt dan toch voor alle leeftijden te zijn gezien iedereen die daar zat!

Merlins Toverfietsen

Hoe sneller je fietst, hoe hoger je vliegt! Versla de zwaartekracht, moed en snelheid maar ook spierkracht zijn nodig! In een rap tempo draait deze ‘draaimolen’ rond, en als je hard genoeg de trappers rondkrijgt blijf je boven in.

De meiden vonden het wel leuk en wilde erin, de jongste mocht niet alleen die was te jong. Je moet minimaal acht zijn en 1.30 m. wil je er alleen in mogen. Heb ze er na die ene keer niet meer over gehoord, dus het is bij deze ene keer gebleven (gelukkig, ik ben niet van die ronddraaiende dingen).

Modelbouw workshop

Onder begeleiding van een LEGOLAND modelbouwer ga je iets in elkaar bouwen, samen doorloop je stap voor stap wat er gedaan moet worden. Ze vertellen je de beste tips & trucs voor het bouwen met de LEGO® stenen, je leert zelf snel en eenvoudig modellen bouwen. Als je meedoet ontvang je aan het eind van de workshop een certificaat!

Het gebouwde model kan je kopen als je dat wil, onze meiden wilde uiteraard het gebouwde mee naar huis nemen. De jongste riep al snel.. mam, nu weet ik wel hoe het moet hoor!

LEGO® Ninjago

LEGOLand Discovery Centre OberhausenIn dit stukje binnen LEGOLAND ga je op Ninjago laser trainingskamp, een interactief labyrint met lasers in drie verschillende niveaus. Veel en vaak oefenen om alle lasers te ontwijken dus!

De meiden hebben hier echt veel plezier in gehad! Het blijft toch een sport om sneller, beter en makkelijker door het parcours te gaan als je zus(je) of ouders!

DUPLO® Dorp en Brandweer & Politie academie zijn inmiddels afgebroken, daarvoor in de plaats komt een interactieve speelplek piraat eiland genaamd. Deze zal vanaf begin april te zien zijn en dan kunnen de kinderen piraten avonturen beleven! 

Wat verder nog…

Eigenlijk heb ik alles wel hierboven beschreven en laten zien, verder is er nog een horeca gelegenheid en nette, schone toiletten! Wat wel een puntje van aandacht is dat in het horeca gedeelte met grote regelmaat problemen zijn met het betaalsysteem. Zorg dat je voldoende contant geld meeneemt als je wat wil eten of drinken.

Wij liepen daar tegen aan waarna een tweetal medewerkers ons lieten weten dat het vaak het geval is met het betalingssysteem waar zij mee werken. Het ligt niet aan een bepaalde bank of bankpas. Een ‘uitvlucht’ is dan de shop vlak bij de uitgang, daar levert het minder vaak een probleem op.

Door de hele locatie staan her en der verschillende figuren, de meiden van LEGO® Friends, maar ook Harry Potter en vrienden, diverse beesten, figuren en superhelden allemaal gemaakt van LEGO®.

Handig om te weten

Als je de borden LEGOLAND Discovery Centre volgt, volg dan vervolgens P3 om te parkeren. Wat echt superhandig is in de parkeergarage zijn de lampjes boven de parkeervakken, rood is bezet en groen is vrij. Niet meer onnodig alle rijen af met de auto maar gewoon goed kijken, hup parkeren en bovendien is het gratis! Vanaf deze parkeergarage ben je met vijf minuten bij je bestemming.

Tickets en prijzen

Tickets voor het LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen zijn verkrijgbaar vanaf € 10,50 per persoon, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang.

Mensen die van tevoren online boeken profiteren van aantrekkelijke kortingen, kinderen onder de 18 jaar moeten begeleid worden door een volwassene. Volwassenen hebben alleen toegang indien ze vergezeld worden door minstens 1 kind, meer informatie is te vinden op LEGOLANDDiscoveryCentre.de.

Wat vonden wij?

We vonden het de moeite waard, het is compact, overzichtelijk en kindvriendelijk! Een grote variatie aan activiteiten op een relatief klein oppervlakte. Je moet er niet vanuit gaan dat je, je de hele dag kan vermaken… mits je een groot gedeelte van de dag lekker gaat zitten bouwen, eindeloos de Ninja wilt uithangen of een topscore wil halen tijdens je werk voor de koning en de prinses wil bevrijden!

LEGOLand Discovery Centre OberhausenHet thema in verband met de LEGO® Batman™ film vonden wij wat tegenvallen, we hadden wat meer verwacht als wat toegevoegde items die er waren.

Al met al is het een leuk familie uitje, zeker als je het combineert met het bezoeken van Sea Life dat er naast is gevestigd of een rondje shoppen in CentrO! Waar je overigens ook weer heerlijk kan eten, voor iedereen wat wils daar. Kortom… ja, we zouden zo nog eens gaan, het is een geslaagd dagje uit!

Binnenkort volgt een verslag van ons bezoek aan SeaLife, mocht je al benieuwd zijn op mijn Instagram zijn al heel wat foto’s te zien van LEGOLAND Discovery Centre en SeaLife!

Ben jij al eens in Oberhausen bij LEGOLAND Discovery Centre geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee… lijkt het je iets om te gaan?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge