Lente in Twente, yumbox, lunchbox, bento“Lente in Twente, lente in Twente, als ik weer zon tukker zie vol met bier en sympathie. Lente in Twente lente in Twente, het leven is zo slecht nog niet”. Toontje lager zong het al, lente in Twente, en wauw wat hebben we lang moeten wachten, maar eindelijk is dan de lente aangebroken. Ik weet niet of wij het hebben afgedwongen, maar lente in Twente hebben we wel heel vaak gezongen de afgelopen weken. En met deze gezellige voorjaars-lunchtrommels en dit zonnige fruitmoment moet de lente wel verder zijn intrede doen. Hier wordt ze met open armen ontvangen in ieder geval.

Bloemetjes en bijtjes

Lente in Twente, yumbox, lunchbox, bento, lunchtrommelsWees niet bang je krijgt hier geen lesje seksuele voorlichting, nee het gaat hier om een onschuldige Yumbox met een heerlijke gezonde lunch erin.

Ik ben begonnen met uit een volkoren boterham een grote bloem te steken. Uit deze bloem heb ik weer een kleine bloem gestoken. De grote bloem is belegd met kipfilet en de binnen bloem met ham. In het grote vak ligt ook een boterhamworst bloempje. Vouw een plakje worst dubbel en snij de gevouwen kant in reepjes, maar snij ze niet door. Als je ze nu oprolt krijg je een heel lief bloempje, die je met een leuke prikker vast kunt zetten.

In het kleine vakje zitten ongezouten pinda’s en rechts onderin de Yumbox zitten aardbeien bloemen en komkommer bloemen. In het bovenste vakje zit een kiwi bloem. Deze is super makkelijk te maken. Je snijdt met een schilmes kartels in de kiwi en als je de hele kiwi rond bent trek je hem zo van elkaar af en heb je een mooie gezonde bloem. Ik style hem af met leuke prikkers en voorjaars-ringen.

Vrolijk fruit moment

Lente in Twente, yumbox, lunchbox, bentoDit tien uurtje werd hier met gejuich ontvangen, “Wauw mama die is mooi!”. Geregeld wordt nu gevraagd naar de bloemenplank. Het voordeel is dat je dit echt heel erg snel klaar kan maken en je hebt geen uitstekers nodig alleen een siliconen bakje. En als je die niet hebt volstaat een klein bakje of glaasje ook.

Zelf heb ik siliconen bakjes van de Wibra. Die kun je ook prima gebruiken voor een leuk effect in de broodtrommel. Een yumbox is fantastisch maar heb je geen Yumbox dan zijn deze bakjes een leuk alternatief. Maar oké terug naar de bloemenplank!

In het siliconen bakje heb ik druifjes gedaan, hier heb ik plakjes aardbei omheen gelegd. Een reepje komkommer volstaat als stengel en een half komkommerplakje als bloemblaadje. Onze zoon is nogal een appel fan dus een appel mag niet ontbreken. Als je daar wat kaneel over strooit, kan het prima door als tuinaarde. Dan hebben we ook nog een bloem van sinaasappel. Snij de sinaasappel in plakken en halveer ze. Dit leg je in de vorm van een bloem. Een aardbei erop en weer een stengel van komkommer. De zon is ook van een schijf sinaasappel met stralen van soepstengeltjes.

Hoe de rups een vlinder wordt

Lente in Twente, yumbox, lunchbox, bento. lunchtrommelsLaten we weer beginnen met het grote vak. Steek uit een witte en volkoren boterham kleine rondjes (ook hier geldt heb je geen uitsteker, neem dan een klein glaasje, bakje of potje) en beleg ze met een beleg naar keuze. Ik heb smeerkaas gedaan want dat plakt lekker. Rijg de boterhammen om en om aan een satéprikker en neem een tomaat als hoofd. Steek 2 kleine prikkertjes als voelsprieten in de tomaat en bevestig daar croutonbolletjes op (liggen bij de soepafdeling in de supermarkt). Nog even oogprikkers in de tomaat en je rupsje is klaar.

Ook hier komen de siliconen bakjes weer van pas. In het groene vakje zitten soepstengeltjes en in het middelste vakje smeerkaas. Van Babybell kun je zoveel leuke creaties maken. Ik heb een vlinder gemaakt al was mijn dochter er van overtuigd dat het een lieveheersbeestje was, tja en eigenlijk snap ik dat ook wel, hihi. Uit komkommer heb ik bloemetjes gestoken. Die heb ik doormidden gesneden en daartussen met een satéprikker een cocktailworstje gedaan. Ook hier heb ik weer croutonbolletjes gebruikt als voelsprietjes. Als ringen en prikkers verslaafde heb ik natuurlijk de Yumbox weer opgevrolijkt met mooie vlinder ringen.

Met zoveel vrolijkheid aan eten moet het toch wel goed komen met onze lente. Hebben jullie ook al vrolijke lente trommels gemaakt?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge