Leugens en bedrog... er komt vanzelf iemand achter!In mijn beleving  snappen sommige mensen het echt niet! Het blijft me verbazen dat mensen bepaalde beslissingen nemen en niet inzien wat het voor een gevolgen kan hebben. Invloed op zijn of haar eigen leven, die van het gezin of van de mensen om hen heen. Ik ben normaal niet zo van een hele duidelijke mening vormen als het om dergelijke zaken gaat. Echter er zijn toch een aantal dingen die ik moeilijk kan begrijpen! Waar ik me het meeste aan irriteer zijn leugens, waarom doet iemand dat?

Als er geen geld is…

Natuurlijk ik snap heel goed dat als je geen geld hebt je af en toe gewoon bepaalde dingen nodig hebt en dat wil aanschaffen. Dat heb ik ook, ongeacht of ik er dan geld voor heb of niet… alleen tussen willen en doen zit een verschil. Waar ik sterk mijn vraagtekens bij heb als er geen of (te) weinig geld is, waarom koop je dan luxe artikelen en merkartikelen? Dat zijn juist de zaken waar je in mijn ogen op kan besparen.

Luxe artikelen

Als je dingen niet kan betalen… koop het dan niet! Koop de spullen die nodig zijn voor jou en je gezin maar koop geen (extreem) luxe artikelen en koop niet enkel of vooral dure merken. In onze omgeving ken ik situaties waarin er ondanks de situatie toch dure gympen of kledingstukken worden gekocht.

Als er dan over gesproken wordt krijg je als argument, ja maar merkkleding kan je weer goed doorverkopen. Ja dat is zo, mits alles nog in goede staat is. Het kost je altijd geld, bovendien moet het dan wel mooi, goed en heel blijven wil je het weer kunnen verkopen.

Maar ook iemand die een opblaasbare jacuzzi kocht… ja leuk maar daar houdt het niet op! Denk aan het water, stroom en het onderhoud, ook dat kost geld!

Huisdieren

Kom je elke maand geld te kort… kies dan niet voor (te veel) huisdieren. Natuurlijk begrijp ik dat een huisdier een bijdrage levert aan het gezin, dat is hier niet anders. Maar maak een keuze en neem geen schildpadden, konijnen, cavia’s, vissen, hamsters, katten en honden. Maak een keuze…

Realiseer je ook dat de dieren eten en zorg nodig hebben, als ze ziek zijn moeten ze ook zorg krijgen en gezien worden door een dierenarts. Misschien hebben ze ook wel medicijnen nodig doe ook geld kosten.

Leugens

Waar ik zelf nogal boos van kan worden is als mensen telkens weer leugens vertellen. Ik word niet boos om een ‘leugentje om bestwil’, maar wel als er structureel gelogen wordt. Als iemand structureel liegt, tegen mensen, hulpverleners en instanties om zijn of haar verhaal maar ‘mooi en kloppend’ te houden kan ik daar slecht tegen.

Leugens en bedrog... er zijn mensen die daar op leven!Iedereen jokt wel eens, maar de mensen jokken zoveel dat ze zelf niet meer precies weten wat de waarheid is en dat ook gewoon keihard volhouden. Of ze nu tegenover een hulpverlener of buurvrouw staan of bij een rechter, ze kunnen liegen alsof het gedrukt staat.

Helaas dit al twee keer meegemaakt met mensen! Misschien ben ik (of eigenlijk wij) te goed van vertrouwen… maar echt ik begrijp helemaal niets van dit soort ‘gevalletjes’. Natuurlijk kom ik er ook te laat achter, ik wil ze helpen en dan blijkt het heel anders te liggen.

Het bijzondere is dat ze bepaalde instanties, organisaties en hulpverleners gewoon jaren om de tuin kunnen leiden, maar in dergelijke gevallen komt karma om de hoek! Vroeg of laat komt het uit!

  • Karma is een bitch!
  • Als je van alles zegt niet te kunnen, doen het dan ook niet… het wordt namelijk erg ongeloofwaardig! 
  • Leugens maken de geloofwaardigheid er niet beter op en vroeg of laat komen mensen en organisaties er wel achter… wees gerust!

Heb jij mensen in je omgeving of gehad die veel geld uitgeven terwijl er gezegd wordt dat er weinig geld is? Of mensen die iets te veel ‘leugentjes om bestwil’ hebben? Zo ja, hoe ga jij er mee om?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

  1. Herkenbaar ja. Vooral over dat geld besteden. Het is dan niet alleen duur en luxe maar ook overdreven kopen. bijv 10 paar schoenen voor je kind en er zelf verrot bijlopen. ( met oude kapotte schoenen) En hun neus ophalen voor tweedehands. Of hele dure cadeaus weggeven. Wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven denk ik dan. En verslavingen blijven bekostigen. Gewoon stug door roken of blowen. Ik kan daar echt met mijn pet niet bij. Met die liegende en de hulpverlening heb ik geen ervaring( gelukkig!)

    1. Zo herkenbaar! Al die excuses en argumenten die er dan komen… hoop ergens dat ik een neus ontwikkel die zulke mensen er nog sneller uit pikt!

    2. Dat over die verslavingen is een jammer gekozen voorbeeld. Een verslaving heet niet voor niets een verslaving. Mensen zijn slaaf van hun middel, oftewel het is geen keuze op dat moment. Ze kunnen niet anders. Helaas hangt er in de maatschappij nog een te groot oordeel en stigma aan verslavingen. Iets wat volledig onterecht is.

  2. Dat is allemaal niet heel handig ja. Inderdaad mensen die de gevolgen niet overzien. Of die er vaker mee weggekomen zijn. Dan is er ook geen stimulans om het anders te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge