Voor- en achterin gordels om - VeiligheidNiet vaak zeg of schrijf ik iets over het, in mijn ogen, onverantwoord vervoeren van een kind of kinderen in de auto. Maar nu vond ik de combinatie van veiligheid, gedrag van het kind, de situatie en wat er zoal gebeurde toch iets wat mij aanzette tot nadenken.

Veiligheid, de situatie

Lieve mevrouw, 

Voor mij rijdt een auto als ik met mijn dochter naar huis ga, het blijkt dat u het bent. Het ventje dat achter in uw auto heen en weer schuift, loopt en kruipt, zit los op de achterbank spelend met een bal. 

Ik begrijp dat u vast maar een klein stukje hoeft te rijden en het best wel goed zal gaan, ik ben er immers zelf ook nog ondanks dat ik niet altijd vast heb gezeten in een gordel. Maar toch… die gordel is niet voor niets verplicht geworden.

Het mannetje is druk bezig met een bal in de auto, die bal die ook langs uw hoofd gaat en voorin beland tussen uw hoofd en de deur. Het ventje duikt voorover om hem te pakken. Gelukkig staat u stil bij het stoplicht, stel dat u een noodstop zou moeten maken! Dan ligt het ventje door de voorruit, dat wil toch niemand? Ik mag aannemen dat de kleine op uw achterbank u alles waard is?

Vervolgens schuift hij flink heen en weer en voorziet iedereen van een ‘keurig’ opgestoken middelvinger, fietsers kijken verbaasd om en mijn dochter roept ‘Mama, dat is niet zo lief toch?’. 

Ik hoop dat u inziet dat het ook anders kan… wat veiliger en netter.

Groetjes,
Nathalie

Veiligheid, normen en waarden

Als moeder begrijp ik niet waarom iemand dit laat gebeuren, naast veiligheid heb ik het ook over een stukje normen en waarden. Noem mij ouderwets of een burgertrut, maar ‘voor de lol’ hun middelvinger opsteken hoeven ze echt niet te proberen.

Los in de auto, nee onder geen beding, regels zijn regels en daar houden we ons aan! Die regels en maatregelen zijn er niet voor niets, ze zijn er om meer veiligheid te creëren.

Gelukkig zie ik niet heel vaak dit soort situaties, maar na een aantal dagen moet ik er nog steeds aan denken… het heeft kennelijk iets te weeg gebracht.

Zet of zou jij je kind zonder stoeltje en gordel vervoeren in een auto? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Wat een maf mens! Super onverantwoord dat het kind niet vast zit, het middelvinger opsteken zegt misschien meer iets over het soort volk (ik moest gelijk aan Tokkies denken… persoonlijk zou ik -als het mijn kinderen zouden zijn- de auto stop hebben gezet en ze even goed de les lezen) en ik snap sowieso niet waarom dat kind een bal vast heeft. Juist vanwege gooi-en-gevolg gevaar gaan ballen hier altijd achterin de auto…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge