Loedermoeder actie... traktaties voor de leerkracht vergeten!Eigenlijk kan ik wel een hele lange lijst maken met acties die bij een ‘loedermoeder’ passen, de laatste tijd gebeuren er nog wel wat dingen waarvan ik denk… Shit! Nu was het afgelopen zondagavond wel erg mis, om 22.00 uur s’avonds schiet me iets te binnen!

Nog nooit overkwam me zoiets, maar eens moet de eerste keer zijn laten we maar zeggen…

Loedermoeder

Loedermoeder? Tot enkele weken geleden kende ik deze term niet, maar door redelijk wat berichtjes over  loedermoeder op blogjes en op Facebook ontkwam ik er niet aan. Door de berichtjes leerde ik dat je al snel een loedermoeder kan zijn.

Als het niet het perfecte plaatje is dan kan het al wel onder het kopje loedermoeder! Maar eerlijk is eerlijk, beetje geknoei met eten zie ik niet als een loedermoeder actie. Gaan er hele pannen door huis of borden tja, dan is het al wat beroerder.

Met het #Loedermoeder initiatief proberen ze op luchtige manier te laten zien dat het allemaal niet zo perfect hoeft en dat het bij andere moeders ook wel eens minder perfect kan zijn! Benieuwd naar het initiatief en het idee erachter? Kijk eens op Loedermoeder.nl

Mijn loedermoeder actie

In mei maakte ik al een groot deel van de traktatie van onze jongste dochter klaar, tegelijk met de cadeautjes voor jaar juffen tijdens juffendag! Keurig op tijd was de basis gelegd en waren de traktaties op zich klaar.

Maar dan? Dan gaan er een aantal weken overheen, heb ik het druk en staat mijn hoofd naar hele andere dingen! Neem daarbij dat onze dochter eigenlijk pas volgende week jarig is maar wel alvast zou gaan trakteren in verband met de vele jarige in dezelfde periode… alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik zondagavond om 22.00 uur er pas achter kwam dat ik iets was vergeten!

Op donderdag hebben we het er nog over, maar ik schuif het vooruit omdat ik nog andere dingen te doen heb voor die tijd. Ik denk nog wel, het weekend nog tijd genoeg doen we zondag wel. Die zondag hebben we boodschappen gedaan maar niet de benodigde popcorn gekocht en niets om aan de leerkrachten uit te delen, kortom super stom!

Traktatie leerkrachten koffie, thee en merciOm 22.00 uur schrik ik en denk ik “Shit!!”, de tranen staan me nader dan het lachen en roep nog wat in de groepsapp met mijn familie, maar ik weet geen oplossing. Wel verzin in nog ter plekke een traktatie voor de leerkrachten en maak zelfs alvast een deel klaar!

Uiteindelijk gooi ik de handdoek in de ring, het heeft geen zin… ik heb geen popcorn en die komt er ook niet voor ik richting een supermarkt kan. En dan nog, op maandagmorgen het nog even snel regelen zonder auto (die had manlief mee), met voorspelling van veel regen en het feit dat ik ook nog ‘gewoon’ moest werken heb ik kunnen regelen dat ze een dag later mag trakteren.

Vandaag dus, straks rond een uurtje of tien zal ze gaan trakteren… de geïmproviseerde traktatie voor de leerkrachten en een leuke traktatie met popcorn voor de klasgenootjes (daar later meer over).

Niet perfect

Het is wel opgelost… dat dan gelukkig wel! Deze moeder is ook niet perfect, denk dat er ook maar weinig perfecte moeders zijn. Iedereen begaat vroeg of laat wel een actie waarvan je denkt “goed, dat had echt wel anders of beter gekund”.

Ben jij wel eens de traktatie van je kind vergeten? Of een andere actie waarvan je achteraf denkt.. “oeps” had ik maar?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge