Al eens eerder deelde in appeltaart loempia’s met jullie nadat we een loempia taart hadden gegeten. Vele reacties stroomden mijn insta inbox in voor het recept van de loempiataart. En wat is hij al vaak gemaakt. Daarom deel ik hem ook nog graag even hier met jullie, omdat ik zeker weet dat jullie net zo blij worden van dit heerlijke recept van Nina en Elise van Chickslovesfood. Maar wel een beetje alla Maureen, want meer groente is echt een onmeunige must.
Benodigdheden Loempiataart
Wat heb je nodig:
* 8 plakjes filodeeg
* 2 kipfiletjes
* 2 bami groente pakketten (ongeveer 900 a 1000 gram samen)
* Sojasaus (met minder zout) ongeveer 6 eetlepels
* 5 eieren
* Grote hand cashewnoten
* Olie om in te bakken
* Springvorm 24 cm doorsnee
* Olie en kwastje om de springvorm mee in te vetten.
Loempiataart in de maak
Wat je ook doet, haal altijd eerst het filodeeg uit de vriezer. Je kan dit het best laten ontdooien in een theedoek. Heb je het nou toch vergeten, (ik bedoel dat gebeurt mij elke keer;-) ) leg dan de filodeeg in de theedoek even op de verwarming. Snij de kipfiletjes in kleine blokjes en bestrooi ze met peper (en evt zout) en bak ze met 2 eetlepels sojasaus goudbruin.
Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.
Heel veel groente
Voeg nu de groente bij de kip en bak dit samen met nog eens 2 eetlepels sojasaus. Ondertussen haal je de filodeeg plakken los van elkaar en vet je de springvorm licht in. Zelf leg ik altijd een blad op de bodem en 6 bladeren leg ik voor een deel over de bodem en de rest flap ik over de rand, zodat je een echt pakketje krijgt. Wanneer het groente mengsel klaar is stort je dit in de springvorm. Hak ondertussen de cashewnoten wat fijn en strooi dit over de groente. Kluts in een glas 5 eitjes met 2 eetlepels sojasaus en giet dit over de groente heen. Vouw nu de loempiataart dicht en leg het laatste vel filodeeg erover heen. Strijk het eventueel nog in met een beetje eigeel.
Hup in de oven
Zet de loempia taart voor 45 minuten in de oven. Merk je nu dat hij toch iets te bruin word aan de bovenkant, (overigens lukt mij dat nooit ;-)) dan kun je nog wat aluminium folie over de taart doen. Na 45 minuten kun je de loempiataart in punten snijden en eventueel aftoppen met chilisaus.
Een heerlijke gezonde maaltijd die wel een beetje tijd vergt, maar die het wachten zeker meer dan waard is. Eet smakelijk.
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Geef een reactie