Valentijnsdag, Love is in the air, yumbox thema liefde14 februari is het zo ver, Valentijnsdag. Je houdt er van of je haat het, volgens mij heeft Valentijnsdag geen grijs gebied. Zelf ben ik er dol op, immers liefde moet je vieren. Vroeger stuurde ik vaak vriendinnen een kaartje of kocht ik een klein cadeautje tegenwoordig kom ik niet verder dan een kaartje voor Martin en liefdes yumboxen voor de hele familie. Gelukkig wordt iedereen daar ook heel erg blij van, misschien ik nog wel het meest. Niets zo fijn als een beetje extra liefde geven en krijgen natuurlijk. En voor al mijn geheime aanbidders, kaartjes zijn altijd welkom 😉

Hartjes salade 

Als je dan toch in een romantische bui bent, maak dan eens hartjes sla. Het is heel simpel te maken! Maak salade zo als je hem zelf lekker vindt. Hier gaat er in de sla augurk, zilver ui, komkommer, tomaat, paprika en een zoet appeltje.

Zelf vind ik gerookte kip er heerlijk in, maar mijn man is dol op beenham.  Uit de beenham, kaas  en komkommer heb ik hartjes gestoken en ter decoratie op de salade gelegd. Het middelste vakje heb ik gevuld met een heerlijke honing mosterd dressing.

Romantisch ei en knapperige hartjes croutons 

Valentijnsdag, Love is in the air, yumbox thema liefdeBij sla hoort ei, maar bij gebrek aan een ei vorm moest ik zelf creatief aan de slag. Na het koken heb ik het ei heel even laten schrikken en toen afgepeld. Alleen dat is al een kus waardig want jeetje wat was het heet. Stop het ei tussen een stuk dubbelgevouwen karton. Bevestig een stokje met twee elastiekjes aan het karton zodat er een deuk in het ei ontstaat. Leg het ei voor 10 minuutjes in de koelkast en je hartjes ei is klaar.

Voor de finishing touch doen we er ook nog hartjes croutons bij. Lekker en simpel te maken en een stuk goedkoper dan uit de supermarkt. Steek hartjes uit brood (je kan hier prima oud brood voor gebruiken). Doe in een kom wat olijfolie, knoflook en Provençaalse kruiden en leg de broodjes erin. Even roeren tot het licht vochtig is en leg de hartjes in een voorverwarmde oven (170 graden). Bak de croutons in 20 min knapperig en krokant. Tip draai ze af en toe wel even voor een mooie egale kleur. Te veel gemaakt? Geen probleem, want in een afgesloten bakje kun je ze zeker twee weken bewaren.

Verliefde (bak) vissen

Valentijnsdag, Love is in the air, yumbox thema liefde

Op Valentijnsdag mag een zoetsappig fruitmoment natuurlijk niet ontbreken en hoe kan dat beter dan met deze verliefde vissen. Niet veel werk maar een spetterend resultaat (al zeg ik het zelf).

Het is te maken van twee mandarijntjes, een wortelmondje, komkommer zeewier, eetbare oogjes en bubbel druifjes. Bij de Wibra hebben ze een leuk assortiment bak producten en daar vond ik deze lieve snoep lipjes.

Nog een spekhartje erbij en neem van mij aan ik was even de liefste mama van de wereld (helaas was dat maar van korte duur, hihi).

Liefde mee naar school

Valentijnsdag, Love is in the air, yumbox thema liefde

Een lieve trommel mag natuurlijk niet ontbreken naar school. Ons meisje is dol op hartjes en ik kan haar niet blijer maken dan met een trommel vol liefde. Een lekkere gezonde lunch met ook een snoepmomentje.

Uit het Babybel kaasje heb ik een hartje gestoken. De wortel en druif heb ik diagonaal doorgesneden en ze zo aan een prikkertje bevestigd dat er een hartje zichtbaar wordt.  Uit het ei heb ik hartjes geponst, zodat het eigeel zichtbaar wordt en ook een volkoren boterham in de vorm van een lieveheersbeestje hoort natuurlijk in de Yumbox thuis.

In het kleine bakje zitten twee nootjes en een roze spekje. Uit volkoren brood en witbrood heb ik hartjes gedrukt, en die belegt met worst. Aan een hartjes prikker lijkt het al meteen heel wat (te koop bij de Flying Tiger vijftig voor € 1,–).

Valentijnsdag, Love is in the air, yumbox thema liefdeVorig jaar zijn Martin en ik een nachtje naar Almere geweest. Naast dat ik graag blog en bento trommels maak, vind ik het heerlijk om te bakken. Per toeval kwamen we terecht bij taarten van Suus, hier verkopen ze ook bento ringen en prikkers. Half hyperventilerend kwam ik de winkel uit met ruim 120 ringen en prikkers voor mij en mijn bento schoolvriendinnen. Ook nu voor Pasen, Valentijnsdag en het voorjaar heb ik weer leuke prikkers gescoord. De lipjes van de zoenerige paprika komen dan ook bij Suus vandaan. De haartjes zijn van wortel en komkommer. Als dit geen liefde is weet ik het ook niet meer.

Uiteindelijk toen de trommel klaar was bedacht ik dat de stoere man vast liever een carnavalstrommel wilde, hartjes zijn zoooooo voor meisjes. Vol enthousiasme liet ik onze pretletter zijn trommel zien. Dat gezicht …….. ik wilde ook een hartjes trommel mama. Oeps, ik moet nog even wennen aan het gender neutraal 😉

En nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd of jullie ook van Valentijnsdag houden en of jullie ook lieve trommeltjes maken?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

6 comments

    1. Ja ik dacht laat ik eens wat vrolijks schrijvenleuk ben benieuwd of ze bij jullie ook zo in de smaak vallen. Hier zijn de witte broodjes favoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge