• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Gevuld brood, lunchtip!

16 februari 2016 - Nathalie

Lunchtip, gevuld brood met spek, ei, ui, champignons en klein beetje kaas!Afgelopen zondag besloten de dames dat ze s’avonds graag tosti wilde. Na overleg werden het afbakbroodjes met ham, kaas en ananas voor de meiden. Wij wilde wel wat anders en ik ging denken wat te maken, het werd gevuld brood. Ik maakte zo ongeveer de simpelste variant van de vele mogelijkheden die er te vinden en bedenken zijn!

Gevuld brood,  benodigdheden

Wat is er nodig om deze simpele variant van een gevuld broodje te maken?
Ik moet toegeven, ik wilde ook paprika maar die was ik vergeten te halen!

– Champignons
– Ui
– Spekblokjes/reepjes
– Eieren
– Afbakbroodjes
– Geraspte kaas
– Koekenpan
– Oven
– Bakpapier of ovenschaal

De bereiding van het gevuld brood!

Verwarm de oven voor op 180 graden! Snij de champignons in plakjes, de ui in wat grove stukjes. Eerst de champignons in de pan en even bakken, daarna bakte ik kort de ui mee.

Lunchtip, gevuld brood Lunchtip, gevuld brood Lunchtip, gevuld brood

In een andere koekenpan bakte ik de spekjes ondertussen haalde ik de afbakbroodjes uit de verpakking en ging daar mee aan de slag.

Lunctip, gevuld brood. De champignons en uien bakken Lunchtip, gevuld brood... spekjes bakken!

Eerst een ‘kapje’ eraf, vervolgens holde ik het broodje uit. Let op dat je het brood niet te dun maakt anders gaat het ei er doorheen (ervaring laten we maar zeggen) en wordt de onderkant te vochtig.

Lunchtip, gevuld brood - afbakbroodjes Lunchtip, gevuld brood. Het een 'kapje' van het broodje af snijden Afbakbroodje uithollen, let op wel voldoende brood laten zitten

Eerst de ui en champignons erin, daarna wat spekjes. Ik drukte het nog wat aan omdat ik bang was dat het ei er anders niet in zou passen.

Lunchtip, gevuld brood ui en champignons in het broodje! Na de ui en champignons gaan er wat gebakken spekjes in

Vervolgens het ei… ik merkte dat het nog al een precieze aangelegenheid is. Bij één van de broodjes paste het ei niet dus liep alles erover heen en toen moest ik ze nog in de ovenschaal zetten. Dus tip van mij, leg de broodjes in een ovenschaal voor dat je het ei erin doet. Je kan er nog wat spekjes op doen en als laatste een klein beetje geraspte kaas.

Het ei erin! Best een precies werkje... ik liet het overstromen! Beetje kaas erop! Net uit de oven... klaar om ervan te gaan genieten!

De broodjes zijn toen 20 minuten de oven in gegaan op 180 graden waarna ze er meer als lekker uitkwamen! Zeker voor herhaling vatbaar!

Heerlijk! Gevuld broodje met ei, spek, ui, champignons en klein beetje kaas!

De volgende keer neem ik pistoletjes heb het idee dat daar iets meer in kan. En verder wil ik dit eens wat vaker gaan doen met hele andere producten, moet kunnen!

Maak jij wel eens gevuld brood? Heb je tips?
Lijkt het je iets, gevuld brood?

Total
4
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 3
Share 0
Nathalie
Nathalie

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Ook leuk om te lezen!

  • Spruitjes.......

    Spruiten, mama vindt ze heerlijk.... Papa vindt ze verschrikkelijk..... En de meiden, mam 't is echt niet lekker!! Wat er aan vooraf ging! Echt weken, misschien al wel maanden is één van onze dochters nogal 'opstandig' als het om eten gaat! Niets is goed, niets…

  • Kerstbrunch op school

    Het einde van het jaar is weer in zicht en overal zijn weer verschillende activiteiten, één van de jaarlijkse activiteiten is de kerstbrunch op school. De kleuters doen er niet maar mee maar de oudste wel, maar wat verzinnen we dit keer weer? Ik schreef…

  • Chocobroodje & Kaasbroodje

    Op Instagram regent het elke keer vragen als ik een gevulde Yumbox laat zien met een chocoladebroodje of kaasbroodje. En echt zo ingewikkeld is het niet... en ook niet de meest gezonde, maar volgens onze dochters wel de meest lekkere broodjes die af en toe…

Reader Interactions

Comments

  1. Vlijtig Liesje says

    16 februari 2016 at 11:58

    Mjam wat ziet dat er lekker uit. Maar ik ben een beetje te lui om dat helemaal te koken voor de lunch merk ik.

    Beantwoorden
    • Nathalie says

      16 februari 2016 at 19:48

      Hier ook meestal, maar in het weekend kan ik zoiets wel waarderen.

      Beantwoorden
  2. Mama says

    16 februari 2016 at 20:36

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit moet ik zeggen, bedankt voor de tip.

    Beantwoorden
    • Nathalie says

      16 februari 2016 at 21:46

      En het was heerlijk 😉
      Volgende ga ik met gehakt maken denk ik… of gerookte kip, lijkt me ook lekker!

      Beantwoorden
  3. Nathalie says

    16 februari 2016 at 21:30

    Zou het ook met gehakt of kip kunnen? Ziet er wel lekker uit!

    Beantwoorden
    • Nathalie says

      16 februari 2016 at 21:47

      Ja kan met van alles! Volgens mij kan je alles er instoppen wat je lekker vindt.
      Als het niet met 20 minuutjes gaar is in de oven zou ik het even voorbakken en dan de oven in. Volgens mij moet dat prima kunnen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
* Hondenlijnen met Paradoggies *
* Dag 1 van 365, jaar 2023 *
* Bye, bye 2022 *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN