Lunchtip, gevuld brood met spek, ei, ui, champignons en klein beetje kaas!Afgelopen zondag besloten de dames dat ze s’avonds graag tosti wilde. Na overleg werden het afbakbroodjes met ham, kaas en ananas voor de meiden. Wij wilde wel wat anders en ik ging denken wat te maken, het werd gevuld brood. Ik maakte zo ongeveer de simpelste variant van de vele mogelijkheden die er te vinden en bedenken zijn!

Gevuld brood,  benodigdheden

Wat is er nodig om deze simpele variant van een gevuld broodje te maken?
Ik moet toegeven, ik wilde ook paprika maar die was ik vergeten te halen!

– Champignons
– Ui
– Spekblokjes/reepjes
– Eieren
– Afbakbroodjes
– Geraspte kaas
– Koekenpan
– Oven
– Bakpapier of ovenschaal

De bereiding van het gevuld brood!

Verwarm de oven voor op 180 graden! Snij de champignons in plakjes, de ui in wat grove stukjes. Eerst de champignons in de pan en even bakken, daarna bakte ik kort de ui mee.

Lunchtip, gevuld brood Lunchtip, gevuld brood Lunchtip, gevuld brood

In een andere koekenpan bakte ik de spekjes ondertussen haalde ik de afbakbroodjes uit de verpakking en ging daar mee aan de slag.

Lunctip, gevuld brood. De champignons en uien bakken Lunchtip, gevuld brood... spekjes bakken!

Eerst een ‘kapje’ eraf, vervolgens holde ik het broodje uit. Let op dat je het brood niet te dun maakt anders gaat het ei er doorheen (ervaring laten we maar zeggen) en wordt de onderkant te vochtig.

Lunchtip, gevuld brood - afbakbroodjes Lunchtip, gevuld brood. Het een 'kapje' van het broodje af snijden Afbakbroodje uithollen, let op wel voldoende brood laten zitten

Eerst de ui en champignons erin, daarna wat spekjes. Ik drukte het nog wat aan omdat ik bang was dat het ei er anders niet in zou passen.

Lunchtip, gevuld brood ui en champignons in het broodje! Na de ui en champignons gaan er wat gebakken spekjes in

Vervolgens het ei… ik merkte dat het nog al een precieze aangelegenheid is. Bij één van de broodjes paste het ei niet dus liep alles erover heen en toen moest ik ze nog in de ovenschaal zetten. Dus tip van mij, leg de broodjes in een ovenschaal voor dat je het ei erin doet. Je kan er nog wat spekjes op doen en als laatste een klein beetje geraspte kaas.

Het ei erin! Best een precies werkje... ik liet het overstromen! Beetje kaas erop! Net uit de oven... klaar om ervan te gaan genieten!

De broodjes zijn toen 20 minuten de oven in gegaan op 180 graden waarna ze er meer als lekker uitkwamen! Zeker voor herhaling vatbaar!

Heerlijk! Gevuld broodje met ei, spek, ui, champignons en klein beetje kaas!

De volgende keer neem ik pistoletjes heb het idee dat daar iets meer in kan. En verder wil ik dit eens wat vaker gaan doen met hele andere producten, moet kunnen!

Maak jij wel eens gevuld brood? Heb je tips?
Lijkt het je iets, gevuld brood?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

    1. Ja kan met van alles! Volgens mij kan je alles er instoppen wat je lekker vindt.
      Als het niet met 20 minuutjes gaar is in de oven zou ik het even voorbakken en dan de oven in. Volgens mij moet dat prima kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge