Het grote boek van Madelief, Guus Kuijer_oud boekMijn generatie kent het boek vast wel, op de basisschool heb ik heel wat van deze verhalen gehoord. De leerkracht las ze voor, ik vond het prachtig. Nu lees ik ze zelf voor, de verhalen zo leuk en goed geschreven. Guus Kuijer kan er wat van! Zelfs bij het voorlezen herleef ik hoe het bij mij op school ging, toen ik op de basisschool zat. 

Het boek van Madelief toen en nu

Toen ik jong was, was het boek wit met gekleurde letters, een boek dat nooit meer uit mijn herinnering weg zal gaan. Het boek van nu is geel met madeliefjes en gekleurde letters, het meisje met de rolschaats zit er nog steeds!

Het gele boek heb ik enkele jaren geleden op een rommelmarkt gekocht. Het leek me heerlijk om deze voor te gaan lezen aan de meisjes. Lange tijd kwam het er niet echt van, was de voorkeur van de meisjes toch meer heksje Lily en heksje Mimi als het niet verhalen waren van Annie MG Schmidt.

Nu toch echt Madelief

Het nieuwe 'Grote boek van Madelief' van Guus KuijerSinds kort zijn we echt regelmatig aan het lezen in Het grote boek van Madelief, de tekeningen op de kaft van het boek en in het boek zijn nooit veranderd. Het voorlezen is een feestje met dit boek, de meiden vinden het prachtig en ik… ik denk terug aan mijn eigen kindertijd.

Inmiddels heb ik het boek nog twee keer op de kop weten te tikken en heb ik mijn dochters een boek meegegeven voor school. Dit boek verdient het in mijn ogen om op elke school rond te zwerven en voorgelezen te worden.

Ken jij het boek van Madelief? Zo ja, werd het bij in je jeugd ook voorgelezen op school?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge