Mijn generatie kent het boek vast wel, op de basisschool heb ik heel wat van deze verhalen gehoord. De leerkracht las ze voor, ik vond het prachtig. Nu lees ik ze zelf voor, de verhalen zo leuk en goed geschreven. Guus Kuijer kan er wat van!
Toen ik jong was, was het boek wit met gekleurde letters, het boek van nu is geel met madeliefjes en gekleurde letters. Het gele boek heb ik enkele jaren geleden op een rommelmarkt gekocht, met de intentie het voor te lezen aan de meisjes.
Het grote boek van Madelief, Guus Kuijer - oude layoutHet grote boek van Madelief, Guus Kuijer - nieuwe layout
Lange tijd kwam het er niet echt van, was de voorkeur van de meisjes toch meer heksje Lily en heksje Mimi als het niet verhalen waren van Annie MG Schmidt.

Sinds een poosje zijn we echt regelmatig aan het lezen in Het grote boek van Madelief, de tekeningen op de kaft van het boek en in het boek zijn nooit veranderd. Het voorlezen is een feestje met dit boek, de meiden vinden het prachtig en ik… ik denk terug aan mijn eigen kindertijd.

Het grote boek van Madelief, Guus Kuijer - tekeningen zijn ongewijzigd
Inmiddels heb ik mijn dochters beide een boek meegegeven naar school, dit boek verdient in mijn ogen op elke school wel rond te zwerven en voorgelezen te worden.

 

 

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge