Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza makenEén van de opdrachten voor de Mama Challenge 2016 is de culinaire challenge, ga samen met je kind koken of laat je kinderen een maaltijd samenstellen. Nu wil ik het niet echt culinair noemen… maar de meiden hebben zelf gekozen wat ze wilde eten en vervolgens hebben we samen eten gemaakt, wat een lol!

Wat gaan we eten?

Afgelopen week stelde we de meiden al de vraag, wat willen jullie eten? Het antwoord was Chinees of pizza. Nou Chinees kan het Chinese restaurant beter maken als dat wij dat kunnen dus besloten we dat we deze week een keer pizza zouden eten!

Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza makenDe meiden bedachten dat ze pizza met reepjes ham, geraspte kaas, paprika, ui en ananas wilde eten! Aangezien we aan één zelfgemaakte pizza niet meer genoeg hebben met ons gezin werden het er twee. Voor de tweede pizza wilde we graag kip, bacon, champignons, ui, paprika en kaas hebben dat leek ons lekker!!

Vervolgens heeft de man in huis de boodschappen gedaan en twee dagen later was het zover… tijd voor deel twee van deze challenge!

De (pizza) challenge

Direct zal ik maar bekennen… ik heb te weinig foto’s gemaakt, we hebben veel lol gehad en ik heb te weinig aan het maken van foto’s gedacht!

Onze jongste dochter heeft de champignons gesneden aan tafel, de oudste voorzag de eerste pizza van alleen ingrediënten. Eerst saus, gevolgd door ham reepjes, ananas, paprika, ui en kaas! En hup de oven in! 

Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza maken Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza maken
Tijd voor de tweede pizza, inmiddels was de jongste klaar met het snijden van de champignons en hebben ze samen de tweede pizza klaar gemaakt.

Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza maken Mama Challenge 2016_culinaire challege pizza maken
Er was wat commentaar… want waarom kip en bacon op de pizza en wat was de pizza dik belegd, aldus de dames! Dat je misschien ook halve bakjes kon gebruiken en de champignons niet allemaal op de pizza hoefde kwam niet in ze op.

Het werden dus goed belegde pizza’s! We hebben samen bedacht wat we gingen eten, wat we op de pizza wilde, samen klaar gemaakt en samen gegeten! Missie geslaagd!

Ken jij de Mama Challenge 2016 al? Nee? Lees mijn ‘start’ bericht hierover eens!

Mama Challenge 2016

Andere bloggers!

Er zijn een aantal bloggers die de culinaire challenge al gedaan hebben, neem eens een kijkje bij KimberlySofie en Nicole ook zij hebben de culinaire challenge gedaan van #MamaChallenge2016!

Sta jij wel eens samen met je kind(eren) in de keuken? Zo ja, wat maak je met de kinderen? Wie weet komt jou idee hier ook nog voorbij aangezien ik deze opdracht eigenlijk nog eens wil herhalen deze vakantie!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge