Mamma Mia! Here we go againGenoten met een grote G, sterker nog… GENOTEN met alleen maar hoofdletters. Wat is het een heerlijke film! Het is wel een must om de eerste Mamma Mia film gezien te hebben, anders volg je er geen bal van denk ik. We (ik en een collega vrijwilligers, vriendin) gingen vorige week richting Pathé Ede, met lekker betaalbare kaartjes en coupons voor Starbucks koffie en popcorn!

Het is al weer tien jaar geleden dat de eerste Mamma Mia film in première ging! En afgelopen week keen ik eerst nog eens de oude Mamma Mia, heerlijk! Die film is ook al zo leuk… maar goed terug naar Mamma Mia! Here we go again.

Het verhaal

Mamma Mia! Here We Go Again neemt je mee terug naar het Griekse eiland Kalokairi. Het hotel waar het hart van Donna lag is helemaal in ere hersteld, het is mooier dan het ooit geweest is. Dat alles in ere van Donna, zij is inmiddels overleden. Waar Donna aan is overleden of hoe is onduidelijk, het wordt meer als duidelijk dat zij in ieder geval niet is vergeten.

Mamma Mia! Here we go againEr is een openingsfeest gepland en het personeel en Sophie doen hun best om er het beste van te maken. De vriendinnen van Donna komen ook naar het eiland, net als veel andere uit het verleden. Een storm gooit roet in het eten, maar het zou geen “Feelgood movie” zijn als ook dat goed kwam!

Net als haar moeder Donna, is Sophie al op jonge leeftijd in verwachting. De paniek slaat toe: wat nu? En wat zou haar moeder hebben gedaan? Terwijl Sophie op zoek gaat naar advies, zien we de jonge jaren van Donna tot leven komen. Natuurlijk maken ook de jonge versies van Donna’s vrienden Sam, Harry en Bill hun opwachting. Ook komt er een onverwachte gast, Sophie naar grootmoeder komt ook!

Kritiek…

Mamma Mia! Here we go againVooraf heb ik veel kritiek gehoord en gelezen dat het een nietszeggend verhaal zou zijn. Ik kan bevestigen dat het in feite ook zo is, maar eerlijk is eerlijk.. het maakt me niets uit! De film speelt zich met grote regelmaat in het verleden af, terugblikken, herinneringen ophalen en het hangt aan elkaar van dialogen en liedjes. Dus ja, het is wel zaak dat je de liedjes van ABBA kan waarderen.

Ook zouden de jonge en onervaren acteurs een rol spelen bij de kritiek die er is, maar moet niet iedereen het leren? Ik heb geen moment gedacht “Goh, wat een slechte acteur!”, wel over de zangkwaliteiten van bepaalde acteurs… maar hé de liedjes zijn leuk dus geen probleem.

Die kritiek doet voor mij echt niets af aan de film, ik hou van deze film en ik denk dat ik deze nog wel een keertje ga kijken!

Meer over de film

Regisseur:
Ol Parker

Cast:
Lily James (jonge Donna), Amanda Seyfried (Sophie), Meryl Streep (Donna), Dominic Cooper (Sky), Pierce Brosnan (Sam), Stellan Skarsgård (Bill), Colin Firth (Harry), Julie Walters (Rosie), Christina Baranski (Tanya), Andy Garcia (Fernando), Cher (Ruby), e.a.

Speelduur:
114 minuten

Trailer:

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge