PAW Patrol header - veiligheidsmuseumKomende zondag gaan we de PAW Patrol pups Chase en Marshall ontmoeten! Onze jongste dochter is door het dolle heen, haar reactie was dan ook “Mama, dat is echt super cool!!”. Geweldig toch? Maar wat gaan we dan doen het weekend? We gaan een dagje naar het Veiligheidsmuseum PIT in Almere!

Eerder liet ik al weten dat onze jongste dochter van zes erg gek is op alles wat met PAW Patrol te maken heeft! Toen we een mailtje kregen over deze Meet & Greet ter ere van een nieuwe speurtocht was de beslissing snel genomen. We gaan!

Veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT gaat over de geschiedenis van de politie, brandweer en ambulance en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Aan de hand van historische voertuigen, een bijzondere collectie en interactieve games beleven bezoekers de wereld van veiligheid. Het Veiligheidsmuseum PIT valt onder het Nationaal Veiligheidsinstituut (NVI). Het NVI is het platform voor historisch erfgoed dat betrekking heeft op veiligheid en hulpverlening in Nederland.

Wat is er te doen?

Wat is er ‘normaal’ te doen?

Je kan in museum van alles te weten komen over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleveing zo veilig mogelijk te maken. Er is heel veel te zien, maar ook te doen! De historische collectie kan je bekijken en er is een spannende misdaadgame die je kan doen. Je kan kijken of je geschikt bent als politieman of vrouw en hoe snel je een brand kan blussen.

Extra op 5 februari 2017

Omdat er een nieuwe PAW Patrol speurtocht komt wordt dat uitgebreid gevierd! Daarom komen PAW Patrol pups Chase en Marshall naar Veiligheidsmuseum PIT! Tussen 13.00 – 17.00 uur zijn deze twee pups aanwezig in het Veiligheidsmuseum. Ook is er een kleurwedstrijd en de nieuwe PAW Patrol speurtocht kan gedaan worden.

Wat kost het?

Voor de Meet & Greet worden de toegangsprijzen niet verhoogd, je betaald de normale toegangsprijs!

De toegangsprijzen voor het Veiligheidsmuseum PIT zijn:

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50

Museumkaart: gratis
Stadspas Almere: €7,50
CJP pas: €8,50
De Nieuwe Bibliotheekpas: €8,50
professionals en veteranen: €8,50

Tickets kunnen ter plaatse worden gekocht, maar ook online!

*Bron: Pitveiligheid.nl

Wij hebben er zin in, we gaan met een grote PAW Patrol fan richting Almere komende zondag!
Ga jij wel eens met je kinderen naar zoiets toe, juist omdat er iets bijzonders of extra’s te doen is?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge