Mepal schoolbeker schoonmaken, ook het knopje!Onze jongste dochter heeft de meeste dagen haar ‘gewone’ schoolbekers mee, de schoolbekers van Mepal. Het nadeel van de Mepal schoolbeker vind ik toch wel dat ze op een gegeven moment echt wel vies worden. En ja natuurlijk kan je ze schoonmaken, maar hoe… nou tot onder het knopje!

Pas geleden sprak ik met een vriendin over de bekers van Mepal, ik vertelde dat ik de deksels van zowel de drinkbekers als de flessen helemaal uit elkaar haal om ze schoon te maken… ze was verbaasd!

De beker Mepal schoolbeker uit elkaar?

Toen wij vijf jaar geleden begonnen met schoolbekers ontdekte ik hoe ik de beker, of althans de deksel uit elkaar kon halen en waar het vuil gaat zitten in de deksels. Wij halen ze niet dagelijks helemaal uit elkaar, maar wel erg regelmatig… vooral als er fruitsap of zuivel in heeft gezeten. Water en aanmaak maak ik me niet zo druk om wat dat betreft.

Wat mij verbaasde is dat in het “filmpje schoonmaken Mepal schoolbeker” van Mepal zelf, niet alles uit elkaar gaat! Juist het stukje dat bij al onze bekers het meest vies wordt zie je niet in het filmpje. Dat is namelijk het knopje op de rand van de deksel!

Naast het feit dat het niet in het instructiefilmpje is opgenomen reageerde één van mijn vriendinnen en later ook een moeder van school zo verbaasd dat ik besloot dit blogje te schrijven!

Het knopje van de Mepal drinkbeker!

Eén van de eerste weken dat onze oudste naar school ging besloot ik de deksel van de beker helemaal uit elkaar te halen om te kijken hoe deze het beste schoon kon blijven. Ik kwam er toen achter dat er door het gaatje aan de binnenkant van de deksel, achter het knopje een gaatje zit waar dus vocht uit de drinkbeker in kan gaan zitten…. het gevolg schimmel en andere viezigheid!

Die viezigheid kwam in onlangs tegen in een beker die onze dochter per ongeluk mee naar huis had genomen! Achter het knopje was het pikzwart, denk niet dat het ooit schoongemaakt was…

Dus naast het filmpje te volgen wat ik hier al eerder in de blog schreef haal ik ook het knopje uit de deksel om dat en de rest van de deksel schoon te maken, hier een foto uitleg:

Mepal Schoolbeker, de deksel Mepal drinkbeker, het gaatje achter het knopje!
Het knopje op de rand van de deksel en het gaatje aan de binnenkant van de beker!

Soms lukt het me om met mijn nagel het knopje eraf te halen, anders duw ik hem eruit met de punt van een mesje bijvoorbeeld.

Mepal schoolbeker schoonmaken, met een dun voorwerk duw ik vanaf de binnenkant het knopje eraf. Mepal schoolbeker, het knopje eraf en schoonmaken maar!
Het knopje is eraf, tussen de gaatjes door gaan het drinken…

Gebruik je zelf of voor je kinderen een Mepal schoolbeker? En zo ja, maak of maakte je dit stukje achter de knop ook schoon?